"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 2 ianuarie 2020

3 filme care te ajută să-ți (re)setezi prioritățile

Am întâlnit de-a lungul vieţii mele mulţi oameni care, deși au reușit pe majoritatea planurilor vieţii, sunt nefericiţi.

Cu siguranță cunoști și tu. Sunt acei oameni care nu zâmbesc aproape niciodată. Sau zâmbesc doar din politețe, dar atunci când o fac, în loc de zâmbet le iese o grimasă deoarece chipul lor nu e obișnuit cu expresie facială naturală a unui zâmbet.

Sunt acei oameni care s-au obișnuit să fie sănătoși (ei și întreaga familie), să aibă bunătăți de pus pe masă, un acoperiș deasupra capului, o mașină în fața casei și să meargă în vacanța visată o dată sau de două ori pe an. S-au obișnuit. Și de aceea le privesc ca și cum ele n-ar avea nici o valoare și/sau li s-ar cuveni.

Acuma, dacă suntem foarte sinceri, cu toții facem asta într-o măsură mai mare sau mai mică, chiar dacă ne dăm conștienți. Puțini găsesc recunoștința. Pentru că.. puțini știu că lipsa bucuriei vine fix din această raportare eronată, din faptul că luăm lucrurile pe care le-avem, ca și când ar fi chestii obișnuite.

Când, de fapt, ele sunt extraordinare. Prin prisma faptului că atât de mulți alții nu le au și pentru că sunt efemere - pe fiecare dintre ele am putea să le pierdem în orice moment. Vezi ce se întâmplă în aceste zile în Australia. Doar adormirea noastră în această privință și/sau faptul că nu vrem să ne uităm la aceste lucruri ne răpește conștientizarea ce conduce la bucuria de A FI.

E sănătos ca din când în când să ne reconsiderăm prioritățile. Nu doar la final sau la început de an. Ci de câte ori pe an e nevoie. De bună voie. Nu doar când suntem siliți de o experiență nefericită, cum facem de obicei.

E ca și cum, din când în când, ne-am aduce cu picioarele pe pământ. De fapt, asta înseamnă să fii conștient: să-ți alegi deliberat (voit) și lucid reperele care să-ți aducă bucuria de a trăi și pacea interioară. Și doar după aceea devii suficient de clar încât să-ți setezi scopuri/obiective pentru viitor.

Am lăsat intenționat să treacă perioada sărbătorilor până să scriu acest articol. Perioada în care căsuța de mail, mesageria și messengerul sunt pline de urări, pardon, de poze cu urări voiam să spun.. :)).

Am lăsat să treacă cu speranța că acest mesaj va găsi cât mai multe minți limpezi și suflete dorite să aibă un an mai bun. Un an în care mințile sunt dispuse să (re)învețe să se bucure. Nu doar să aștepte motive exterioare care să le creeze starea ci s-o cultive, să o crească în interiorul lor. Un an în care să dea atenție lucrurilor care contează cu adevărat și care funcționează cu rezultate pe termen lung, nu lucrurilor superficiale.

Pentru că degeaba ne urează zeci de oameni un an mai bun dacă noi nu facem nimic să-l facem mai bun. Dacă nu lucrăm permanent la remodelare și adaptare la viață. Dacă nu devenim flexibili și nu cultivăm relația cu noi înșine și relații de calitate cu ceilalți.

Considerând că azi e momentul în care probabilitatea e maximă ca mesajul meu să întânească mințile deschide despre care ziceam, iată vin și eu cu darul destinat cititorilor mei la început de an. Este vorba despre trei povești de viață adevărate ale unor oameni care trăiesc astăzi printre noi.

Mă gândeam inițial să prezint fiecare film în parte așa cum fac de obicei. Dar mi-am dat seama că ele și-ar pierde din strălucire iar tu ai pierde din experiența pe care ai putea s-o trăiești în timpul vizionării. Pentru că știu cum e. Luăm titlul, îl punem pe Google și citim despre.. până când vedem dacă merită sau nu să-l vedem :))

Așa că, de data asta, o să fac atfel. E un exercițiu. Ia-le așa cum sunt de mai jos cu încrederea că n-aș putea să fac pe cineva să-și investească timpul dacă nu ar fi o experiență terapeutică. Eu pot să te asigur că filmele de mai jos au la bază poveștile reale, iar la finalul fiecărui film vei putea căuta pe Google informații despre fiecare personaj principal în parte. 

Mai spun doar că zeci de replici sunt de pus în ramă spre reamintire și sper să rămână în inimile celor ce vor călători în aceste povești de viață. Acesta este cadoul meu pentru tine ce ține locul urării de început de an, sper să îți placă și să-ți aducă bucurie și inspirație. Îți doresc vizionare plăcută și conștientizări de valoare...

***
***

Articole recomandate conectate cu subiectul priorități: Reperele care ne modelează viațaVrei o viață NOUĂ? Nimic mai simplu.. și De bună voie și nesilit de nimeni. Și documentarul din musai list de aici-link.

Cărți pe care le recomand cu încredere în efecte:
- "Puterea aprecierii" -Mike Robbins- comandă online aici-link;
- "Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi" -Mike Robbins- comandă online aici-link;
- "Învățături care schimbă vieți" -Marilee Adams- comandă online aici-link;
- "Cum să-ți reinventezi viața" -Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko- comandă online aici-link;
- "Întrebări fundamentale. Filosofia îți poate schimba viața" -Lou Marinoff- comandă online aici-link;
- "Înghite Platon, nu Prozac!" -Lou Marinoff- comandă online aici-link;
- "Schimbând gândirea, îți schimbi viața" -Brian Tracy- comandă online aici-link;
- "Cum să obții ceea ce vrei și să vrei ceea ce ai" -John Gray- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una" (roman fain) -Raphaelle Giordano- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici conțin informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și bucurie și inspirație pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

5 comentarii:

Anonim spunea...

La multi Ani! Multumesc pentru exemplele oferite, asa apreciez constient binecuvantarile din viata mea. Multumesc can esti prietena mea.

Iesirea Din Matrix spunea...

Din pacate, exista si victime ale unor evenimente atent planificate de păpușari, care aceștia sunt adevărații teroriști și nu alții, iar filme de genul lui Stronger, sunt de fapt filme de propagandă emoțională, care vor să ne arate cât de răi sunt teroriștii ăștia. Dacă s-ar spune că de fapt a fost un atentat din interior, toți papagalii americani , fani Red Sox ar fi călcat în picioare administrația americană și nu ar fi stat cuminți, iar drama lui Jeff ar fi avut cu adevărat un sens. Jeff a fost din păcate una din victimele unui sistem american absurd, diabolic, abject, care să nu uităm a realizat și loviturile de la 11 Septembrie unde au murit mii de oameni. Deși simpatizez și mă doare drama unor oameni ca Jeff, consider suferința lui absolut nedreaptă, iar atacatorii liberi.

Ionut spunea...

La multi ani!Multumesc pentru efortul depus si pentru filme si pentru ca existi am invatat multe de la tine!

Oanahrp spunea...

Frumos

Anonim spunea...

Multumesc.