"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 18 iunie 2010

NASA : "Explozii solare vor afecta Pământul"

Am aflat dintr-un articol că NASA anunță explozii solare devastatoare..

Avand in vedere ca NASA face anuntul, nu cred ca ne mai putem îndoi de veridicitatea datelor...Iata fragmente din articolul respectiv si o scurta secventa din declaratia lui Richard Fisher :

"Terra va suferi, in anul 2013, efectele unor explozii solare de-a dreptul devastatoare, anunta oficialii NASA. Sistemele electrice vor fi distruse, satelitii artificiali vor inceta sa functioneze, zborurile vor fi intrerupte, iar Terra se va scufunda in intuneric dupa ce generatoarele de curent electric se vor supraincalzi. Toate acestea se vor intampla in maxim 3 ani, atunci cand Soarele va ajunge la maximul puterii sale, este mesajul ingrijorator al acelorasi specialisti.

Oamenii de stiinta sustin ca distrugerile vor afecta toata aparatura electronica, de la dispozitiviele bancare si cele din spitale, pana la computerele personale si Ipod-uri. Pierderile financiare s-ar ridica astfel, in urma valurilor fara precedent de energie magnetica, la mai multe miliarde dolari, fara insa a putea aproxima o valoare exacta a pagubelor. "Stim ca va veni, dar nu putem estima cat de rau va fi", afirma Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizica din cadrul NASA.

"Primele vor cadea sistemele de comunicatie, satelitii si sistemele de ghidare a avioanelor. Cat de curand, vor urma dispozitivele electrice din banci, spitale si chiar si cele din propriile noastre case. Vor fi probleme uriase pentru omenire. Largi parti ale globului vor ramane complet in intuneric, din cauza caderii sistemelor generatoare de energie, iar refacerea acestora va necesita mult timp", a adaugat acesta.


"Cel mai optimist scenariu este acela în care Terra va suferi doar câteva ore din cauza furtunilor magnetice și nu zile sau luni întregi, asa cum prevede Dr. Fisher. Cert este, avertizează cercetătorii NASA, ca măsurile trebuie luate din timp pentru a preveni un dezastru de asemenea proporții." (sursa articolului original : The Telegraph)
***
Nu, nu am postat articolul ca sa induc panică.
L-am postat pentru că ar fi bine să ne obișnuim cu schimbările, de orice natură ar fi ele si oricât de profunde. Asta ne-ar ajuta să ne detașăm, să trăim mai ancorați în prezent, mai responsabili, mai conștienți, să căutăm soluții creative pentru binele tuturor oamenilor.
Prezentul este singura certitudine, viitorul e ceea e creăm împreună pas cu pas, dar deocamdată este o sumă de potențiale. Cel descris în articol este doar unul dintre ele .
Să avem încredere în noi înșine și în capacitatea noastră continuă de adaptare.
E cel mai important.


Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare6 comentarii:

filme online spunea...

sper sa nu se intample si ca vom trece cu bine peste catastrofele care se anunta. trebuie sa fim optimisti.

@ADRIAN@ spunea...

ne-am cunoscut in gara de sud in ploiesti,te-ai jucat cu un catel negru,am stat la o masa, tu ai baut un ceai ,eu o bere....ai facut poze unui platou cu prune si catelului cel mic si negru.....interesant blog ai....te cam sperie astfel de imagini pe care le-ai postat tu....

Malina spunea...

Imi pare rau ca scriu aici,dar,nu am gasit nici un mail,nimic.Sper sa fiu scuzata:).
Sunt absolut inebunita dupa campania Free Hugs,iar anul trecut am vazut ca s'a desfasurat,si,dupa luungi cautari,am descoperit ca dumneavoastra organizati in Roman,si vroiam sa va intreb,care sunt conditiile de participare?

Adina Amironesei spunea...

@ Malina :
Dai click pe "Vizualizaţi profilul meu complet" apoi in stanga la "persoana de contact" gasesti adresa de mail..:)

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim :
Fiecare om vede lucrurile prin prisma experientelor pe care le-a trait si a lucrurilor pe care le-a invatat din experientele traite din aceestea rezultand o opinie .
Am inteles care este parerea ta .
Tu spui ca : "Dumnezeu este tot mai departe de oameni sau oamenii tot mai departe de El.
Din punctul meu de vedere,Dumnezeu este prezent peste tot si nu s-a indepartat nicicand de nimeni si de nimic .
Lucrurile care se intampla (pe care le-ai enumerat) se intampla cu un rost pe care putini il inteleg si il accepta - din cauza lipsei de detașare de ceea ce traiesc .
Eu cred ca rostul e ca noi sa invatam din toate acestea astfel incat la un moment dat sa putem construi o lume noua in armonie.
Cat despre frica legata de numarul 666 sau de orice (!) altceva sunt convinsa ca : (click!)
Totu este bine...:)

ion adrian spunea...

Adina,
Eu nu am urmarit dar poate tu stii daca s-au indeplinit prognozele de mai sus ptr 2013?