"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 1 mai 2013

Informații care mi-au schimbat viața (9)

După cum se știe deja, fizica cuantică numită și fizica tuturor posibilităților a deschis drumul spre un nou mod de a privi și înțelege lumea în care trăim. Fiind o teorie „absurd de risipitoare” (ca număr de posibilități - conform lui Richard Feynman) aceasta este destul de greu de înțeles datorită capacitații limitate a creierului nostru în ceea ce privește imaginarea infinitului (indiferent că este vorba despre spațiu infinit, număr infinit, timp infinit, etc.)

Deși filmul "What the Bleep Do We Know" (pe care l-am postat aici - link) contribuie la o înțelegere destul de bună a noțiunii de posibilitate (cu sensul de probabilitate) și ajută la înțelegerea modului de aplicare a principiilor din fizica cuantică în viața noastră cotidiană, am auzit/citit unele păreri cum că ar fi necesare și alte explicații științifice care să susțină aplicabilitatea teoriei.


Filmul documentar pe care îl recomand astăzi - Quantum Activist (Activistul Cuantic) - vine să completeze informațiile din "What the Bleep Do We Know" și oferă o imagine simplificată a noțiunilor de bază din fizica cuantică pentru ca acestea să devină cât mai accesibile publicului larg. Explicațiile sunt susținute de prof.dr. Amit Goswami - care a lucrat timp de 30 de ani la departamentul de fizică teoretică al Universității Oregon și este autor a numeroase cărți care construiesc noi punți între informațiile din fizica cuantică și spiritualitate (cărți - link).

Filmul conține informații prețioase, de aceea l-am și încadrat în seria cu titlul “Informații care mi-au schimbat viața”. Vizionare plăcută!


Pentru informații suplimentare recomand și articolele din seria fizică cuantică - aici (link), în special acesta (link). Celelalte articole din seria “Informații care mi-au schimbat viața” se găsesc aici (link). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: