"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 12 mai 2013

Workshop: Dezvoltarea inteligenței rezonante - modalitate de cunoaștere și extindere a conștiinței


Într-un fel sau altul fiecare dintre noi caută bucuria, pacea interioară, relații mai armonioase și multe alte lucruri care ar putea fi cuprinse pe scurt în doar trei cuvinte - fericire/armonie/echilibru.
Dacă ar fi să încep astăzi o astfel de cale spre regăsirea armoniei aș începe cu studiul uneia dintre cele mai importante legi universale și anume legea rezonanței (numită uneori "pe jumătate" drept legea atracției și spun pe jumătate deoarece în documentare și multe cărți s-a pus accentul pus doar pe jumătate din ea, jumătatea comercială, plăcută - link + link ). Dar aș ruga Universul să-mi trimită experiențe potrivite pentru a o înțelege în întregime cât mai curând pentru că asta m-ar feri de capcana în care aș crede că se aplică doar pe jumătate.
În fapt trăim într-o lume a vibrațiilor. David Bohm (unul dintre cei mai renumiți fizicieni ai secolului XX - link) spunea că "Universul există ca stare energetică. Totul este energie și potențial. Când omul utilizează conștiința și mintea sa el produce o perturbare de câmp și astfel energia se transformă în particule." Cu alte cuvinte lumea noastră este o lume a frecvențelor iar rezonanța este forma sub care energia colapsează în materie și fenomene. Dacă lucrurile stau așa înseamnă ca cea mai scurtă și mai cuprinzătoare cale spre înțelegerea tuturor lucrurilor (ființe, natură, experiențe, relații, succes, bani, etc.) este înțelegerea completă dar mai ales utilizarea conștientă a legea rezonanței.
Este binecunoscută teoria inteligențelor multiple (1983, Howard Gardner (link)), care spune că fiecăre om are o capacitatea de cunoaștere descrisă printr-un set de abilităţi, deprinderi mentale sau talente numite de acesta "inteligenţe". În cadrul teoriei, Gardner precizează că fiecărei inteligenţe (cu sensul de abilitate) îi corespunde o anumită zonă de reprezentare (manifestare) pe creier.
Faptul că nu cunosc încă cercetări care să fi căutat ce porțiune a creierului nostru este responsabilă de ea, nu mă împiedică să cred că avem în complexitatea ființei noastre și un alt tip de inteligență pe care am numit-o inteligență rezonantă, am definit-o drept abilitatea noastră a fiecăruia de a intra în rezonanță cu un anumit tip de energie caracterizat de o anume frecvență (= de a simți în mod specific un anumit tip de energie). Atâta vreme cât orice om într-o stare de relaxare sau de meditație plus câteva cunoștințe prealabile poate să-și simtă măcar energia vitală proprie este clar pentru mine că fiecare dintre noi o are și o putem dezvolta prin exerciții potrivite transformând-o într-o modalitate eficientă de cunoaștere și extindere a conștiinței.
Experiențele prin care am trecut în ultimii șapte ani, studiul amănunțit asupra acestora, informațiile, exercițiile și rezultatele la care am ajuns aplicând legea rezonanței plus discuțiile cu numeroase persoane de-a lungul vremii m-au condus la concluzia că acestea merită împărtășite în cadrul unui workshop.
Starea magică de a fi "pe aceeași lungime de undă" cu cineva este una foarte cunoscută iar beneficiile pe care le aduce le știm cu toții. Atunci, ce-ar fi ca prin exerciții specifice să dezvoltăm această abilitate de a intra în rezonanță cu orice persoană ne dorim și să avem doar relații armonioase?  Ce-ar fi să reușim astfel să trecem dincolo de aparențe, de prejudecăți și să putem vorbi de la suflet la suflet în orice moment al vieții noastre?
Ce-ar fi să putem accesa prin rezonanță toate frecvențele naturii și să simțim minunata ei putere de renaștere din fiecare primăvară? Ce-ar fi să putem comunica fără cuvinte cu membrii necuvântători ai familiei (pisoii, cățeii, canarul, etc.)? Ce-ar fi să putem înțelege energia banilor și să aducem astfel abundența în viața noastră? 
Workshop-ul la care vă invit are ca scop stabilirea bazelor teoretice ale conceptului de inteligență rezonantă, prezentarea dovezilor științifice ce permite definirea lui, modalitățile de evaluare și dezvoltare ale inteligenței rezonante și foarte important - îmbinarea acestor informații în exerciții și aplicarea lor directă în situații concrete de viață. Astfel, dezvoltarea inteligenței rezonante aduce numeroase beneficii - cum sunt:
·      înțelegerea, acceptarea și eliberarea experiențelor din trecut;
·      înțelegerea și acceptarea în totalitate a propriei persoane;
·      gestionarea eficientă a propriilor stări emoționale, învingerea fricilor;
·      dezvoltarea adaptabilității la condițiile de stres și situațiile de criză;
·      înțelegerea stărilor persoanelor de lângă noi și acceptarea acestora (relații armonioase);
·      găsirea punților de rezonanță cu frecvențele experiențelor pe care dorim să le trăim;
·      cunoașterea potențialelor existente în viața noastră și alegerea conștientă a celui dorit;
·      înțelegerea blocajelor energetice (simptome și boli) și eliminarea lor;
·      înțelegerea mecanismului și dezvoltarea abilităților numite "paranormale", etc.
Dacă una sau mai multe dintre aceste lucruri reprezintă pentru tine o prioritate, dacă dezvoltarea personală este pentru tine esențială, dacă vrei să te deschizi către noi moduri de cunoaștere și de a privi lumea, atunci acest worshop este pentru tine. Dacă articolele pe care le-am scris aici (link), aici (link) sau aici (link) au reușit să depășească limitările cuvintelor scrise și să ajungă la inima ta, atunci sigur acest workshop este pentru tine.

Workshop-ul este rezultatul a șapte ani de studiu și observații asupra propriilor experiențe și al conectării informațiilor cu noile descoperiri științifice, descoperiri care m-au ajutat să găsesc noi explicații ale modului în care acționează legea rezonanței și să o aplic într-un mod nou.
***Structura workshop-ului este originală iar metodele utilizate în exerciții sunt inedite.

Va avea loc la Iași pe 25 mai iar detaliile complete sunt AICI (click pe "vezi mai mult") sau le voi trimite pe mail persoanelor interesate care mă contactează. Adresa mea de mail este în coloana din dreapta la secțiunea "despre mine".
Vă aștept cu drag să dezvoltăm potențialele ascunse în fiecare dintre noi și să ne reinventăm pentru o viață în armonie și libertate. *>:D< îmbrăţişare


Dacă ai ajuns pentru prima dată pe această pagină îți pot spune despre mine că:
- sunt un om simplu, un explorator al vieții, și sunt fascinată de complexitatea ființei umane. Iubesc oamenii și cred că în fiecare dintre noi există lucruri minunate care merită descoperite. Mă bucur de fiecare dată când reușesc să aduc un zâmbet în sufletul cuiva și cred că nu există lucru mai frumos decât să fiu martorul înfloririi unui om.
- sunt formator/trainer acreditat CNFPA, absolventă a cursului postuniversitar Consiliere și Orientare (din cadrul Fac.de Psihologie), absolventă a Facultății de Chimie, doctor în fizică.


3 comentarii:

Ianculescu spunea...

Uneori am impresia ca majoritatea lucrurilor interesante se intampla departe de capitala :(

Adina Amironesei spunea...

@ Ianculescu:
Promit să vin și în capitală >:D<

Ianculescu spunea...

Te-astept(am)
:)