"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 17 aprilie 2015

Despre comunicare și relații... altfel

Dintre toate lucrurile care ne consumă pe interior, încet dar sigur, tensiunile care există în relații ocupă un loc foarte important. Primul impuls pe care îl avem în momentele când ceva nu merge "conform așteptărilor" este acela de a da vina pe Celălalt. Pentru ceea ce nu merge, pentru ceea ce nu a mers încă de la început 😄, eventual pentru tot ce nu merge în viața noastră 😄. Sună cunoscut, nu-i așa?

Pentru oamenii care au pornit pe drumul dezvoltării personale (și spirituale, dar nu neapărat) este cunoscut faptul că relațiile pe care le avem, armonia sau lipsa armoniei din ele, spun foarte multe lucruri despre noi înșine.

Și asta pentru că lumea în care trăim, Universul întreg, reprezintă oglinda perfectă și "instrumentul de măsură" cel mai potrivit pentru "distanța" dintre noi și Cel mai bun Eu (din fiecare) care așteaptă cuminte să fie descoperit în interiorul nostru.


Deoarece mi-am spus părerea de multe ori în privința acestor lucruri, astăzi mă rezum la a da mai departe un material pe cât de util pe atât de amuzant despre cum poate relația cu partenerul să ne dezvăluie lucruri pe care nu le știam despre noi înșine.

Este vorba despre un exercițiu "marca" Byron Katie - a cărei poveste am descris-o pe scurt aici-link și ale cărei exerciții le-am adus pe blog și cu alte ocazii. Vă invit să o urmărim în această scurtă călătorie de suflet spre dezechilibrelor personale care reprezintă sursa dezechilibrelor din relații...💗Recomand bineînțeles cărțile lui Byron Katie deoarece cuprind chei foarte utile în autoinvestigare și autocunoaștere:
- "Am nevoie de iubirea ta" - comandă online aici-link;
- "Cine ai fi tu, fără povestea ta?" - comandă online aici-link;
- "Pune-ți gândirea sub semnul întrebării și schimbă lumea" - comandă online aici-link;
dar și alte câteva cărți care aduc perspective noi privind comunicarea în relații (majoritatea beneficiază de reduceri iar transportul este gratuit indiferent de valoarea comenzii):
- "Iubirea nu este de ajuns" -Aaron T. Beck- comandă online aici-link;
- "Dragoste sau dependență?" -Brenda Schaeffer- comandă online aici-link;
- "Femei inteligente, relații sănătoase" -Augusto Cury- comandă online aici-link;
- "Arta de a cultiva relații durabile" -Gerard Apfeldorfer- comandă online aici-link;
- "Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane" -Eric Berne- comandă online aici-link.
- "Dragostea este suficientă...și alte minciuni despre viața în 2" -John W. Jacobs- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sunt aici peste 480 de articole ce cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și pentru relaxare și bucurie în suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...