"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 16 septembrie 2015

Lansare WORKSHOP: Arta comunicării și relațiilor armonioase

Mi se întâmplă deseori să rămân profund uimită de magia relațiilor umane. Mai exact de magia emanată de blândețe. Nu există nimic mai emoționant decât blândețea care lasă Sufletul Celuilalt să înflorească după Voia lui, mai delicat un nufăr.

Puțini oameni au ocazia să experimenteze relații în care să fie martorii înfloririi unui Suflet, de aceea mă consider un om norocos că am trăit astfel de ocazii, fiecare dintre acestea fiind unică în felul său. Despre astfel de Momente pot să vă mai spun că au consistența sfințeniei și că e greu să respiri în timp ce le trăiești de teama ca acest gest să nu le modifice în vreun fel curgerea lor. Le poți recunoaște după faptul că în momentele respective e atâta liniște încât nu-ți mai dorești pur și simplu nimic iar timpul se oprește cu adevărat în loc.
--------------------------------------------
Fiecare om s-a întrebat măcar o dată de ce există atâtea conflicte, de ce avem păreri atât de diferite în unele situații și de ce ajungem atât de greu (sau uneori nu ajungem) să stabilim înțelegeri și să ne înțelegem unii pe ceilalți. Sunt lucruri care ne preocupă pe toți, deoarece în esență suntem ființe sociale, trăim în societate, suntem nevoiți să interacționăm, iar dincolo de asta, nevoia de interacțiune umană este una dintre nevoile noastre de bază.

E ușor de prevăzut că niciodată nu vom ajunge să avem fix aceleași idei, aceleași principii după care ne ghidăm viața și totuși, pentru ca specia noastră să supraviețuiască este necesar să găsim o cale de viețui frumos împreună, respectându-ne unii pe ceilalți, respectându-ne dreptul la opinie și libertățile de bază.

Dincolo de înțelegerile sau neînțelegerile pe care le avem despre lume și viață, prioritatea numărul unu a vremurilor noastre, aș denumi-o chiar urgență, este să ne acceptăm unii pe ceilalți așa cum suntem, chiar dacă suntem atât de diferiți, și, chiar dacă nu reușim să ne acceptăm semenii în totalitate, măcar să putem comunica armonios unii cu ceilalți astfel încât să putem coopera în relații durabile pentru a construi o lume mai bună.

Dezvoltarea abilităților de comunicare, înțelegerea profundă a modului viu în care funcționează o relație ne poate oferi șansa la o viață armonioasă în familie, la serviciu, cu prietenii și, mai ales, în interiorul nostru, cu noi înșine. Desigur, orice schimbare pe care o vom face în cercul relațiilor noastre va radia în mai marea familie a națiunii, apoi în familia extinsă a umanității și vom contribui astfel la masa critică necesară unei schimbări în evoluția umanității.

Acestea sunt pe scurt motivele care m-au condus la elaborarea workshop-ului "Arta comunicării și relațiilor armonioase" pe care îl lansez în această toamnă. Este un seminar care te va ajuta:

• să-ți dezvolți abilitatea de comunicare intrapersonală (cu tine însuți) și interpersonală (cu altă persoană) din perspectiva asertivă și empatică,
• să-ți dezvolți capacitatea de ascultare activă/empatică,
• să înveți/perfecționezi arta de a(-ți) pune întrebări,
• să înveți/perfecționezi capacitatea de a conștientiza/decodifica mesajele energetice pe care le emiți sau le emit ceilalți în timpul comunicării,
• să detectezi vampirii energetici și să gestionezi eficient relațiile cu aceștia (în cazul în care sunt necesare – ex. relații de serviciu),
• să gestionezi mai bine momentele dificile din viață fără ca acestea să-și pună amprenta asupra sănătății fizice sau psihice,
• să aplici în mod eficient legea oglindirii pentru a înțelege cu claritate ce aspecte îți reflectă oamenii din viața ta,
• să detectezi disfuncționalitățile de comunicare astfel încât să le poți transforma înainte ca acestea să genereze conflicte și suferință,
• să transformi relațiile tensionate pe care le ai și să le menții apoi în armonie,
• să ai mai multă încredere în tine și în capacitatea ta de comunicare și relaționare,
• să ai mai multă stimă de sine, pace sufletească și bucurie de a trăi.


După cum se poate observa, workshop-ul este în același timp unul de cunoaștere dar și autocunoaștere, asigurând dezvoltarea în ambele direcții. Este un seminar special conceput pentru cei care s-au săturat să-și consume energia în relații tensionate, au conștientizat cum acestea își pun amprenta asupra sănătății și își doresc să transforme în armonie această arie atât importantă a vieții.

Un aspect important este faptul că workshop-ul este interactiv și are caracter preponderent aplicativ cuprinzând numeroase exerciții care aduc conștientizări, clarificări și transformări de perspectivă. În plus va fi multă căldură sufletească, relaxare și bucurie, ceea ce va face ca weekend-ul respectiv să fie unul de neuitat.

De ce articolele și/sau cărțile nu pot înlocui un workshop? Iată motive cu greutate aici-link.

Dacă articolele pe care le-ai citit pe acest blog (aici-link, aici-link sau în lista "Articole recomandate" din coloana din dreapta) au reușit să depășească limitările cuvintelor scrise și au ajuns la inima ta, atunci sigur acest workshop este pentru tine.

Primele două ediții vor avea loc la Constanța -26, 27 septembrie- și București - 3, 4 octombrie, iar următoarele vor fi anunțate în curând pe pagina "Evenimente" aici-link.

Informații privind participarea și mărturii ale participanților la evenimentele anterioare se găsesc aici-link, iar dacă aveți alte întrebări le aștept pe adresa adina.amironesei@yahoo.com.

Vă aștept cu drag la seminar 
***
Deoarece eu mi-am spus câteva păreri despre comunicare în emisiunea pe care am postat-o acum o lună aici-link, acum vă invit să urmăriți un discurs nu doar util ci și amuzant pe aceeași temă susținut de remarcabilul Julian Treasure - speaker internațional recunoscut pentru studiile sale în privința sunetului și comunicării. Vizionare plăcută..


Despre comunicare și relații sunt și articolele de aici-link, aici-link și aici-link (și multe altele :)))
Recomand și câteva cărți foarte importante care ne dezvăluie fiacare diverse secrete ale comunicării (majoritatea beneficiază de reduceri):
"Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
"Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane" -Eric Berne- comandă online aici-link.
"Comunicarea subiectivă" -Jose Silva, Ed Bernd Jr- comandă online aici-link;
"Comunicare eficientă" -Ion-Ovidiu Pânișoară- comandă online aici-link;
"Supertehnici de comunicare" -Alan C. Fox- comandă online aici-link;
"Comunicarea relațională pe înțelesul celor mici" -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
"Rezolvarea dificultăților de comunicare" -Fabrice Lacombe- comandă online aici-link.
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 650 de articole, așa că ai de unde alege :)) Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi listele "Articole recomandate" sau cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Poți primi direct pe mail articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în formularul din dreapta. Te mai aștept
cu drag 💗

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Super!
Multumesc pentru tot ce ne propui.
Simpatic si extrem de inteligent testul anti-robot!(E.A.)