"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 29 septembrie 2015

Protecția energetică - între normalitate și exagerări

În vâltoarea vieții de zi cu zi, în contextul neîmplinirii interioare, lipsei încrederii în capacitatea de adaptare și implicit a insuficienței energetice, oamenii devin din ce în ce mai vulnerabili în fața influențelor exterioare fie că este vorba de semeni fie că este vorba de ceilalți factori.

Așa se face că numărul oamenilor aflați în căutarea metodelor și tehnicilor de protecție psihică și/sau energetică a crescut, iar seminariile care promit aceste tehnici sunt și ele la mare căutare, mulți traineri profitând pe de o parte de puținele informații în domeniu și pe de altă parte de frica și credulitatea clienților.

* Ce este mai puțin cunoscut dar de mare importanță este faptul că a sta permanent închiși într-o cochilie energetică ne oprește de la a experimenta deplin viața, ne oprește din a curge în fluxul ei energetic firesc oprind nu doar influențele negative ci și pe acelea pozitive. Jocul dualității din această realitate nu poate fi separat astfel încât să oprim doar "răul", deși asta promit unii pentru că este și foarte tentant.
* Un al doilea fapt mai puțin cunoscut (sau cunoscut dar omis intenționat în cele mai multe astfel de cursuri) este faptul că nu suntem construiți pentru a funcționa normal (sănătos) în cochilii energetice, dimpotrivă, suntem sănătoși doar atunci când suntem deschiși energetic către interacțiunea cu mediul. Așa cum spunea Bruce Lipton: "Evoluția este deschidere iar protecția este închidere. Relevant este faptul că NU poți fi în același timp protejat și în proces de dezvoltare." (sursa)

Soluția de echilibru cuprinde 2 pași:
1. Conștientizarea și asumarea: înțelegerea profundă a faptului că nimic nu ne "atinge"/afectează, decât dacă găsește o rezonanță în interiorul nostru;
2. Învățarea gestionării situațiilor în care este necesară protecția energetică și a celor în care e nevoie să se renunțe la ea, plus adaptarea treptată până la renunțarea totală la astfel de protecții în ideea de a ne deschide în întregime Vieții și oportunităților pe care aceasta ni le oferă.

Sunt multe de spus pe această temă, dacă doriți să aflați detalii vă aștept cu drag la seminariile pe care le susțin - detalii pe pagina Evenimente-aici sau în cadrul ședințelor individuale de consiliere.

Despre interacțiunea noastră cu ceilalți (cu mediul în general) și despre protecția energetică este și materialul video pe care am ales să-l dau mai departe astăzi. Este vorba despre una dintre edițiile emisiunii "360 de grade" în care doamna Alina Bădic îi are ca invitați pe maestrul spiritual Sri Vasudeva și pe domnul prof. univ. dr. Mircea Aurel Niță (SNSPA București).

Deși nu sunt de acord cu modul în care doamna Alina Bădic pune problema (și întrebările), consider că invitații aduc clarificări importante care dizolva multe confuzii - motiv pentru care cred că emisiunea merită urmărită. Vizionare plăcută 


Articole conectate găsiți în seria Vampirismul energetic: link-1, link-2, link-3, link-4, link-5 (în ultimul articol (5) se găsesc alte link-uri foarte utile în privința acestui subiect).

Fără îndoială cea mai bună carte pe care am întâlnit-o în privința a ceea ce este numit "vampirism energetic" este:
- "Pofte demonice. Vampirul psihic din noi și din ceilalți " -Barbara E. Hort- comandă online-aici.
De asemenea, recomand cărțile maestrului Sri Vasudeva:
- "Voi sunteți lumina" - comandă online aici-link;
- "Divinitatea lăuntrică" - comandă online aici-link.
și alte două cărți minunate în ceea ce privește relațiile:
- "Trăind cu cei apropiați în fiecare zi...viața!" -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
- "Trăind cu ceilalți în fiecare zi...viața!" -Jacques Salomé- comandă online aici-link.
***
Pentru ședințe individuale de consiliere mă puteți contacta pe adresa adina.amironesei@yahoo.com. Împreună e întotdeauna mai ușor!


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să restabilim armonia în viața cotidiană. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Interesant, multumesc! (E.A.)