"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 7 octombrie 2015

Unde informație nu e, nimic nu e

Faptul că materia este energie condensată este unul deja cunoscut și acceptat. Dar despre faptul că energia există doar în virtutea unei informații care o structurează s-a vorbit mai puțin. Ideea nu ar prezenta prea mare importanță dacă în ultimii ani nu s-ar preocupa atât de mulți oameni de "crearea realității" (după pofta inimii :))) teorie care s-a dezvoltat odată cu evoluția descoperirilor fizicii cuantice (despre care ați aflat cel mai probabil pentru prima dată din filmul "What the bleep do we know" / "Ce naiba știm noi de fapt" (link) )
Dacă am cunoaște în amănunt natura realității am ști într-adevăr să o manipulăm, să o modificăm, să o "creăm" (în spiritul teoriei creării realității). Însă până la această cunoaștere e drum lung, iar informațiile noi sunt greu de acceptat ceea ce face drumul mai anevoios decât este de fapt.
De ce e importantă această cunoaștere? Pentru că ceea ce știm despre realitate determină modul în care interacționăm cu "ea", iar natura acestei interacțiuni (dacă e armonie sau dizarmonie) ne guvernează viața în întregime fie că suntem sau nu conștienți de asta. Acceptarea interconectării tuturor lucrurilor ne-ar ajuta să înțelegem că ceea ce trăim (atunci când ne place dar și atunci când nu ne place) reflectă exact gradul de conștiență pe care îl avem la un moment dat și nu "răutatea lumii", "conspirațiile mondiale" sau cine știe ce alte influențe.
Dată fiind natura complexă a subiectului, consider că orice informație în plus ne poate lumina drumul, motiv pentru care dau astăzi mai departe un material video de mare valoare informațională. Este vorba despre o discuție la care participă domnul prof. univ. dr. Adrian Restian (Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, președinte al Societății Academice de Medicină a Familiei), domnul Alexandru Mironov (cunoscut scriitor, specialist în viitorologie și jurnalist de știință) și domnul Cristian Român (jurnalist de știință, inginer aerospațial).
Subiectele atinse sunt extrem de interesante: informatoni, integronică, biofotoni, fizică cuantică, stringuri, boli și autovindecare, mecanisme senzoriale, neuroni oglindă, nivele de informație din creierul nostru, conștiința, cum luăm deciziile, etc. Sigur o să vă placă! Vizionare plăcută și cu folos..


Îmi pot imagina cum ar fi fost discuția din emisiune dacă ar fi avut loc după ce s-a efectuat experimentul despre care am discutat aici-link :))) Celor însetați de cunoaștere le recomand remarcabila serie de 4 documentare: (ep.1) Ce este spațiul (link), (ep.2) Iluzia timpului (link), (ep.3) "Saltul cuantic" (link) și (ep.4) "Univers sau Multivers" (link). Un documentar interesant despre secretele fizicii cuantice și nu numai se găsește aici-link.
Cărțile pe care le recomand astăzi completează într-un mod minunat discuția despre informație și "funcționarea" Universului (acestea beneficiază de transport gratuit oriunde țară indiferent de valoarea comenzii):
"Informatia- o istorie, o teorie, o revărsare" -James Gleick- comandă online aici-link;
"Universul elegant" -Brian Greene- comandă online aici-link;
"Realitatea ascunsă" -Brian Greene- comandă online aici-link;
"Realitatea, spiritualitatea și omul modern" -David R. Hawkins- comandă online aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și un gram de bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", Resurse video, cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus) te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


Niciun comentariu: