"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 4 decembrie 2015

Mit și adevăr în Legea Atracției

"Ce nu înţeleg cei mai mulţi oameni este că fiecare gând are o anumită frecvenţă. Gândurile pot fi măsurate. Dacă te gândeşti la ceva iarăşi şi iarăși şi iarăși, dacă îți reprezinți în minte că ai mașina aceea nou-nouță, că ai banii de care ai nevoie, că înalți acea companie, că îți găsești sufletul pereche, atunci emiți acea frecvență în mod constant. Gândurile emit acel semnal electromagnetic care îndreaptă către tine ceea ce le seamănă.

Închipuiește-te trăind în abundență şi vei atrage abundența. Asta merge de fiecare dată, oricine ai fi. Problema este că cei mai mulţi oameni se gândesc la ceea ce nu vor și se tot întreabă de ce acel lucru intervine în viața lor mereu și mereu. Legea atracției nu ţine seama de faptul că ceea ce gândești este bun sau rău sau că îţi place ori nu. Lucrul acela răspunde gândurilor tale. Dacă stai și te gândești mereu la nenumăratele datorii pe care le ai, acesta este semnalul pe care îl transmiți în univers. "Ah, mă simt groaznic din cauza datoriilor", îţi tot spui iarăși și iarăși şi simți asta cu toată ființa ta. Atunci de asta vei avea parte mereu." - fragment din "Secretul" de Rhonda Byrne.


Mulți oameni au pornit pe calea cunoașterii după ce au citit cartea "Secretul" sau au văzut filmul cu același titlu. Deh, ideea împlinirii dorințelor e prea atrăgătoare, cine nu-și dorește o casă nouă, o mașină nouă sau o relație nouă :)) ori alte lucruri noi? :)) Într-adevăr, nu e puțin lucru faptul că această carte a trezit curiozitatea atâtor oameni și le-a deschis dorința de a-și pune întrebări. Părțile neplăcute au fost izul comercial și accentul pus doar pe ce e spectaculos. Ceea ce a și făcut ca mulți cititori să renunțe la această teorie după ce au văzut că legea "nu funcționează".

De fapt, nu e vorba că Legea atracției nu funcționează ci că există anumite lucruri despre care în film nu se vorbește sau se vorbește prea puțin. De exemplu, despre faptul că realitatea este modelată și de multe alte "forțe" de care suntem mai puțin conștienți sau deloc.

Despre motivele pentru care dorințele noastre se împlinesc foarte rar, despre condițiile în care acestea s-ar putea împlini și despre alte secrete ale "Secretului" am avut ocazia să vorbesc într-o nouă ediție a emisiunii "Cafeneaua spirituală" la care am fost invitată de realizatorul acesteia - domnul Constantin Luca (îi mulțumesc și pe această cale). Sper să găsiți idei utile și să o vizionați cu plăcere și folos..



Câteva cărți care aduc clarificări pe aceași temă:
"Secretul" -Rhonda Byrne- comandă online aici-link;
"Agendă Secretul: Cartea recunoștinței -Rhonda Byrne- comandă online aici-link;
"Legea atracției" - Esther și Jerry Hicks - comandă online aici-link;
"Dorințe îndeplinite." -Wayne W. Dyer- comandă online aici-link;
"Banii și legea atracției" - Esther și Jerry Hicks- comandă online aici-link;
"Relațiile și legea atracției" - Esther și Jerry Hicks- comandă online aici-link.
O colecție de cărți la prețuri până în 10 lei (transport gratuit) găsiți aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate" și cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


5 comentarii:

Serban spunea...

Bună, Adina!
Pentru noi, funcţionează.
Sintetic vorbind, problema constă în acordul pe frecvenţă şi MENŢINEREA ACORDULUI.
Altfel spus dacă emiţi pe unde lungi şi fugi repejor pe unde scurte să asculţi emisiunea, şansele sunt, EVIDENT, ZERO!
Mulţi cred că asta e o glumă şi de aici, dezamăgirile.
Din păcate, fenomenul e acelaşi, doar vorbim despre FRECVENŢĂ. Valoarea particulară a benzii de frecvenţă, se referă la clasa de fenomene care au loc pe o bandă sau alta.

Anonim spunea...

Bestial raspuns!

Despre emisiune...slabuta!
Desi rezonez cu ideea, persoana care transmite mesajul nu "spune" multe. Ma rezum la citit.

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
"Persoana" care transmite mesajul este aceeași cu cea care scrie acest blog :D
Dacă tot "nu spune multe", poate că ar fi cazul să renunți și la textele de aici.. :))

Unknown spunea...

De ce cautati mereu raspunsuri in afara voastra cand toate sunt in iteriorul vostru?
De ce sa-ti conduci viata asa cum spune legea atractiei si..etc multe alte chestii inselatoare..urmeaza-ti calea si calea te va gasii pe undele inalte..fii un vultur si zboara liber nu un papagal ascultator

Adina Amironesei spunea...

@ ghita albu:
Pe principiul ăsta cu căutarea răspunsurilor în interior (și atât) eu zic să desființăm și școlile și toate formele de învățare :)))))))