"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 11 septembrie 2016

Impactul nemulțumirilor și victimizării asupra sănătății


"Dacă sunteți bolnavi (la trup, la minte sau suflet), înseamnă că ați întreținut o stare de dezordine în voi: ați hrănit anumite gânduri, anumite sentimente, anumite atitudini și acestea au ajuns să se reflecte asupra sănătății voastre. Cea mai bună armă împotriva bolii este armonia: zi şi noapte gândiți-vă să vă sincronizați, să vă puneți în acord, să fiți în corespondență cu întreaga viață, viața nelimitată, viața cosmică. Aceasta înseamnă adevărata armonie. A te armoniza cu câteva persoane: cu soția sau soțul, copiii, cu părinții, cu vecinii, cu prietenii, este totuși insuficient. Trebuie să fiți în acord cu viața universală." (Omraam Mikhael Aivanhov)
***
Auzisem la radio acum câteva zile, apoi am găsit și pe net știrea cu privire la faptul că: "aproximativ 30% - 40% din populaţia planetei suferă de alergii - 300 de milioane de persoane au această afecţiune, iar până în 2025 aproximativ 400 de milioane de oameni vor suferi de această maladie." (spune doamna dr. Camelia Berghea aici) Nu sună deloc încurajator...

Așa cum v-am spus mai demult aici, de aproape 10 ani mă vindec de diverse simptome (de boli nu a mai fost cazul) utilizând cartea "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" - o carte ce nu ar trebui să lipsească din nici o casă. Aflând știrea, m-am gândit să mă uit care e cauza alergiilor (din punct de vedere psihosomatic) și am aflat că: "ALERGIILE: sunt rezultatul supărărilor interioare, al nemulțumirilor față de oamenii apropiați și lumea înconjurătoare."

Cum aflasem mai demult că nici statisticile referitoare la afecțiunile ficatului nu sunt mai încurajatoare, m-am uitat și la cauzele acestora: "Durerile de ficat provin din propria atitudine. Frustrările acumulate, ura, gelozia, agresivitatea reținută, toate acestea sunt elemente care declanșează problemele la ficat. Aceste sentimente camuflează una sau mai multe frici care nu pot fi exprimate altfel. Am tendința de a mă critica și a mă judeca și de a-i judeca pe ceilalți foarte ușor. Mă plâng tot timpul. Opun rezistență față de ceva sau cineva. Trăiesc multă nemulțumire."

Înseamnă că nu-i chiar o surpriză faptul că alergiile și afecțiunile ficatului sunt din ce în ce mai răspândite. Doar trăim într-o cultură în care nemulțumirile (legate de orice) reprezintă foarte mult din ceea ce exprimăm în realitate, în întâlnirile pe care le avem sau în articole/postări din mediul virtual.


Nu e o noutate faptul că totul e energie și că tot ceea ce emitem - gânduri, cuvinte, dorințe, acțiuni, sentimente - produc efecte perturbatoare în câmpul energetic din care facem parte. Dintre oamenii care știu asta, foarte puțini se comportă ținând cont cu adevărat de acest fapt. Așa ne facem rău nouă înșine și celorlalți deopotrivă. 

Observând că nemulțumirile și victimizarea au ajuns să aibă caracteristici epidemice, am abordat subiectul într-o nouă ediție a emisiunii "Cafeneaua Spirituală" la care domnul Constantin Luca m-a invitat (căruia îi mulțumesc și pe această cale). Cu speranța că informațiile vor fi de folos (este și un exercițiu inclus), vă invit să o urmăriți și vă doresc vizionare plăcută..


* Dacă ai nevoie de sprijin în procesul de transformare sau regăsire a echilibrului interior sau îți dorești anumite clarificări - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.


Câteva cărți care ajută la descifrarea cauzelor profunde ale bolilor:
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca simbol" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca șansă. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cele 4 fețe ale monedei" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link.
- "Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link sau aici-link.

***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și bucurie în plus. Lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta te poate ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: