"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 25 decembrie 2020

Cinemagie de Crăciun (recomandare filme)


Pentru că afară plouă dezmățat și tandru..😁 în loc să ningă în felul ăsta, cum s-ar cuveni conform datei din calendar, m-am gândit să-l ajut pe Moș Crăciun și să dăruiesc un cadou frumos celor care iubesc poveștile.. 

Am ales niște filme care m-au inspirat și mi-au umplut sufletul de bucurie și candoare. Așa e potrivit să fie sufletul tot timpul, dar, pentru că vremurile sunt mai dificile, zic să-l umplem cu aceste daruri măcar acum de Crăciun.

Încep lista-cadou cu un film care ne poartă într-o poveste despre curajul de a sfida normele societății, de a-ți exprima opinia chiar dacă știi că nu va fi acceptată, de a rezista presiunilor sociale, despre aspirații și perseverență, și nu în ultimul rând despre prietenie și iubire necondiționată.

Este un film care radiază emoții intense, vindecătoare și care consider că merită toată atenția. Se numește "Little Women" ("Micuțele doamne") - fiind ecranizarea romanului cu același titlu semnat de Louisa May Alcott (publicat prima dată în 1868). Propun varianta din 2019 care poate fi vizionată aici-link (cu răbdare la închis reclame..), vizionare plăcută.

A doua propunere este un comedie/dramă făcută special să topească inimi înghețate, un film pe care probabil o să-l revăd măcar o dată pe an - în momentele mai.. delicate 😃. Ar fi păcat să mai spun despre ce e vorba, mai bine să fie o porție de candoare care să te surprindă.. Îl poți viziona aici-link sau aici-link.

Recunosc că sunt un fan al serialelor - deoarece îmi plac "călătoriile" mai lungi de o oră și jumătate. Așa am dat peste două seriale numai bune de vizionat în această perioadă în care ne-am cam obișnuit cu.. distanțarea socială. Care e bună acum în pandemie, dar care va avea consecințe nefaste pe termen lung.

Primul serial ne poartă într-o poveste despre perspectivele diferite prin care poate fi privit Crăciunul, despre diferențe și lucruri în comun, despre cum căldura și lumina acestei sărbători poate scoate la iveală ce e mai bun în noi. Se numește "Dash & Lily" și poate fi vizionat pe Netflix sau aici-link.

Dacă te-ai săturat de seriale americane, iată propun unul norvegian care mi-a plăcut foarte mult deoarece reflectă atât de bine.. realitatea 😄. Este tot o comedie/dramă despre presiunea pe care o exercită familia și societatea pentru ca oamenii să se căsătorească și să intre "în rând cu lumea". Are titlul "Home for Christmas" și poate fi vizionat aici-link, vizionare plăcută..

Lista mea cadou pentru tine se încheie cu un film inspirat din fapte reale, anume povestea armistițiului de Crăciun din timpul primului război mondial. Este un film emoționant, tulburător, capabil să schimbe perspective. Se numește "Joyeux Noël", iată un fragment mai jos. Poate fi vizionat aici-link, vizionare plăcută..


Despre cadouri, Crăciun și alte sărbători este vorba în articolul "Cele mai (ne)prețuite daruri" unde găsești alte două recomandări care sper să-ți placă - găsești totul aici-link. Dacă îți mai rămâne timp 😃, găsești alte recomandări răsfoind celelalte sute de articole de pe acest blog.
***
Invitație: Dacă îți dorești să aduci o contribuție importantă în viața ta și a celorlalți, dacă ești un fan al dezvoltării personale și vrei să-ți transformi pasiunea într-o carieră în domeniu, hai la cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personală (COR 242324)! Vei primi o mulțime de tehnici de lucru, exemple concrete, studii de caz utile, un suport de curs consistent*, fișe de lucru/exerciții și un certificat de absolvire care-ți permite deschiderea unui cabinet. Toate detaliile le găsești AICI-LINK. Te aștept cu drag și bucurie!💗
***
Țin să recomand și câteva cărți bestseller pe plan internațional:
- "12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru" -Jordan B. Peterson- comandă online aici-link;
- "Ridică-te din propria ta cenușă mai puternic ca oricând" -Brené Brown- comandă online aici-link;
- "Darurile imperfecțiunii" -Brené Brown- comandă online aici-link;
- "Cum să-ți reinventezi viața" -Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko- comandă online aici-link;
- "Cele cinci limbaje ale iubirii" -Gary Chapman- comandă online aici-link;
- "Arta subtilă a nepăsării" -Mark Manson- comandă online aici-link;
- "De vorbă cu necunoscuți" -Malcolm Gladwell- comandă online aici-link;
- "Sapiens. Scurtă istorie a omenirii" -Yuval Noah Harari- comandă online aici-link;
***
Îți doresc sărbători cu pace și senin în suflet și în gânduri 😘
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Este un blog ce oferă informații din sfera dezvoltării personale și alte materiale ce ne ajută să înțelegem mai bine natura umană și realitatea. Poți căuta un subiect care să-ți placă folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumim frumos!

Alexandra spunea...

Super recomandarile, big like!