"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 26 februarie 2021

Critica, agresivitatea, ura și.. evoluția


Într-o lume bazată deja pe competiție, pandemia a amplificat exponențial frustrările pe care fiecare le îndesase sub preșul personal. În acest context, fiecare se descarcă așa cum poate: unii pe membrii familiei, alții la serviciu pe subalterni, unii pe Facebook în comentarii acide asupra cui se nimerește.

Pentru cei aflați în ultima situație, în care singura posibilitate de "descărcare" sunt comentariile pe Facebook, e clar că nu e simplu. Adică obținerea satisfacției că l-ai făcut pe unul praf, cu ou și cu oțet, nu e întotdeauna ușor de obținut. Deoarece acela spre care îți îndrepți săgețile este posibil să nu răspundă provocării fie pentru că are și alte treburi, fie pentru că pur și simplu nu are chef de ceartă.

Nu mă miră că se întâmplă astfel de lucruri.

Totuși mă miră că unii oameni care sunt agresivi, fiind mereu cu criticile la purtător, se consideră mai buni, mai evoluați (intelectual, spiritual și din alte puncte de vedere) decât cei pe care-i critică


M-am gândit că acest caz particular merită un pic de atenție și de aceea l-am "tratat" în materialul video de mai jos. Sper ca această nuanțare să ajute măcar puțin la schimbarea opticii fața de acest subiect și să susțină păstrarea și cultivarea umanității, vizionare plăcută..

(*Notă: Reamintesc persoanelor care primesc newsletter-ul automat prin sistemul blogspot că pentru a viziona materialele video este necesar să intrați pe pagina blog dând click pe titlu - deoarece acestea nu sunt preluate odată cu articolul.)


! Dacă ai nevoie de clarificări, susținere sau ghidare în transformarea interioară sau îți dorești să depășești o situație dificilă - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.

Articole conectate cu subiectul:
- Evoluție sau.. mândrie spirituală?,
- Cum ajung oamenii să fie răi,
- Partea întunecată a transformării interioare - despre Ego și
- 3 pași importanți în evoluția spirituală.

Cărți recomandate:
- "Cum să-ți controlezi furia" -Albert Ellis, Raymond Chip Tafrate- comandă online aici-link;
- "Agresivitatea pasivă" -T. Murphy, L. H. Oberlin- comandă online aici-link;
- "De ce oamenii buni fac lucruri rele?" -Debbie Ford- comandă online aici-link sau aici-link;
- "De ce oamenii buni săvârșesc fapte rele" -James Hollis- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Efectul Lucifer" -Philip Zimbardo- comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Este o pagină cu materiale care ne ajută să devenim mai buni și mai conștienți în alegerile noastre. Poți alege mai ușor un subiect cu ajutorul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗

Un comentariu:

Monica spunea...

Un articol de nota 10, foarte frumos scris + big like pentru clip ;)