"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 10 mai 2014

Ascultarea conștientă - calea spre adevărata înțelegere

Într-o lume dominată de viteză comunicarea interumană a suferit numeroase transformări ajungând să fie de multe ori doar un schimb rapid de cuvinte golite de sens. Așa s-a ajuns la stadiul în care majoritatea oamenilor nu ascultă pentru a-l înțelege pe cel cu care comunică ci ascultă pregătindu-și în minte răspunsul cu intenția de a-i răspunde cât mai repede. Se subînțelege că aceasta a dus la scăderea capacității empatice și la o deconectare socială vizibilă fapt care sună ca o ironie dacă îl raportăm la conectarea virtuală în creștere continuă pe rețelele de socializare.
Pentru cei care vor să schimbe această stare de fapt și își doresc transformarea relațiilor pe baza unei comunicări profunde recomand astăzi un scurt discurs ce conține 5 exerciții de îmbunătățire a capacității de ascultare conștientă. Este vorba despre discursul lui Julian Treasure - speaker internațional și trainer ce susține seminarii în care oamenii învață cum să asculte conștient și să-și construiască un discurs care să fie ascultat cu plăcere. Este autorul cărţii "Sound Business" în care acesta oferă metode de aplicare a sunetului în afaceri. Este de asemenea invitat în media la nivel mondial (Time Magazine, The Economist, The Times, posturile naţionale de TV şi radio din UK, SUA, Canada, Australia, etc.) pentru a vorbi despre aceste subiecte cărora a reușit să le mărească aria de aplicabilitate.
Minunat și profund, vizionare plăcută !


Un veritabil ghid în arta de a asculta este cartea lui Madelyn Burley-Allen - "Arta de a asculta ce spun cei din jurul tău şi succesul în viaţă" - care poate fi comandată online de aici (link) - transport gratuit oriunde în țară.
Articole conectate se găsesc aici (link) și aici (link).
Dacă ești pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte pe placul tău și să revii din când în când. Pentru a căuta mai ușor poți folosi listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Te poți conecta cu artiolele blogului oferindu-i un Like. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Adina!
O problema de actualitate cotidiana, careia, statistic, putini ii acorda atentia cuvenita. Cred ca si in eventualitatea ca urmaresc acest demers explicativ, sunt relativ putini cei ce inteleg ce doreste sa transmita de fapt dl. J. Treasure, ce intelege acest domn prin comunicsre constienta. Interesant, multumesc. (E.A.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...