"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 24 august 2014

Povestea unei prietenii dincolo de limitele umane (+ recomandare film)

Viața este o continuă adaptare la schimbare. De fapt la schimbări. Pentru că oricât am vrea noi ca unele lucruri să rămână neschimbate (cele convenabile și confortabile, desigur 😁) asta nu se va întâmpla niciodată, în ciuda atașamentelor noastre mai mici sau mai mari și a veșnicei dorințe umane de durabilitate.

Dintre toate schimbările care vin în viața noastră, despărțirile de oamenii dragi sunt cu siguranță cele mai grele. Pentru că suntem oameni și pentru că exercițiul detașării este unul dintre cele mai complexe și mai de durată dintre toate "antrenamentele" de dezvoltare personală și spirituală. Și dacă este vorba de dispariția copiilor din viața părinților atunci situația devine și mai complicată.

Dau astăzi mai departe un exemplu de putere sufletească a două mame care și-au depășit limitele umane în mai multe privințe. Este vorba despre povestea unei prietenii pe care foarte mulți oameni au crezut-o imposibilă, o poveste impresionantă despre iertare, compasiune și împăcare sufletească - virtuți de care ar trebui să fie capabil fiecare om care-și dorește să evolueze spiritual. Vă invit să o urmăriți mai jos și sper să vă ofere inspirația care să aducă iertarea și compasiunea în viața de zi cu zi. Vizionare plăcută prin ochii sufletului..


Filmul pe care îl dau mai departe astăzi conține o emoționantă lecție de viață. Pentru că ne vorbește despre relații într-un fel aparte. Ne vorbește despre cum pot oamenii să-și depășească interesele personale, să iasă din spațiul strâmt al ego-ului și să pășească în lumea Celuilalt. Ne vorbește despre iertare, adaptare, dragoste și înțelegere dincolo de prejudecăți.

Scenariul aparține lui Gigi Levangie, iar pe ecran veți întâlni o echipă absolut minunată: Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris, Jena Malone și Liam Aiken. Filmul a câștigat 7 premii și a fost nominalizat pentru alte cinci - inclusiv la un Glob de Aur (pentru performanța lui Susan Sarandon). Filmul reprezintă un foarte bun exercițiu de fitness mental și emoțional, fiind în acest caz profund terapeutic. Îl puteți viziona aici-linkaici-link, aici-link sau aici-link.
***
În completarea subiectului recomand: Magia relațiilor umane și Miracolul necondiționării în relațiile interumaneCeva despre iertarea de sine am scris aici-link.
Cărți recomandate (transport gratuit oriunde în țară pentru orice comandă):
- "Iertarea - Cea mai mare putere vindecătoare" -Gerald G. Jampolsky- comandă online aici-link;
- "Cum sa ierți atunci când nu poți" -Dr. Jim Dincalci- comandă online aici-link;
- "Iartă cu adevărat" -Fred Luskin- comandă online aici-link;
- "Cum sa dăruiești iertarea" -Robert D. Enright- comandă online aici-link;
- "Cele cinci limbaje ale scuzelor" -Gary Chapman- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pe această pagină pentru prima dată, îți spun bine ai venit! Ideea principală a blogului este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici-link. Poți căuta mai ușor un subiect pe placul tău folosind listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


Un comentariu:

tano spunea...

excelent blog