"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 2 august 2014

Despre diferențe, prejudecăți și etichete (+ recomandare film)

Una dintre marile provocări ale zilelor noastre este depășirea prejudecăților. De orice fel. Pentru că doar acestea ne opresc de la o curgere firească a vieții și de la adaptarea la schimbările care se produc cu o viteză amețitoare.

Dacă ar fi să ne referim doar la acelea care ne inundă mintea atunci când privim Omul din fața noastră ar fi bine să înțelegem că acestea ne opresc să-l vedem așa cum este el cu adevărat (link). Ne împiedică să-l cunoaștem sau să-l re-cunoaștem în cazul când l-am cunoscut în trecut și îl reîntâlnim după o vreme.

Prejudecățile ne împiedică să avem relații armonioase iar asta ne face să ne îndepărtăm unii de ceilalți sau mai rău de atât - să ne izolăm în singurătate. Având în vedere că toți ne schimbăm în fiecare clipă a vieții noastre (chiar dacă nu parcurgem neapărat vreun drum de autocunoaștere și dezvoltare personală asumată, ideal ar fi ca relațiile să fie procese continue de RE-descoperire reciprocă.

Despre diferențe, prejudecăți și etichete se vorbește într-un discurs aparte pe care l-am găsit zilele trecute și care m-a impresionat. Este vorba despre cel al lui Loy Machedo - speaker, trainer, coach și mentor - unul cu siguranță...diferit 😁 față cei pe care v-ați obișnuit să-i întâlniți în realitate sau virtual.

Dau mai departe acest material împreună cu propunerea unui mic exercițiu: o urmărire "ca-n filme" a gândurilor (prejudecăților) care vă apar în minte pe măsură ce parcurgeți materialul și puțină atenție evoluției stării emoționale proprii de la început până la final. Vă doresc vizionare plăcută prin ochii sufletului... (***dacă nu apare subtitrarea, o puteți seta automat din butonul "rotiță" din bara player-ului după ce dați play)


REMINDER: Te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă de la suflet la suflet, într-o tabără cu un format unic, să regăsim Bucuria de A FI. Va fi o EXPERIENȚĂ care îți va schimba perspectiva și-ți va reda echilibrul. Într-un mod relaxat, "de vară", vom discuta despre experiențe concrete de viață și transformarea interioară autentică. Vom face o mulțime de exerciții și chestii faine despre care am amintit în descriere, dar am pregătit și multe surprize. Te poți înscrie în seria 25-29 iulie sau pentru 29 august – 2 septembrie. Detaliile organizatorice se găsesc pe pagina taberei AICI-link. Te aștept cu drag 💗
- Pe romașcani îi aștept cu drag ca de obicei joia la Serile de Inspirație și Povești (link).


Filmul pe care-l recomand astăzi are legătură cu subiectul: prejudecăți și etichete. Este plin de inpirație și reprezintă o adevărată lecție de viață despre cum poate un om să schimbe viața altui om doar prin puterea exemplului. Nu vă dau nici un alt detaliu despre poveste dar vă pot asigura că merită timpul investit și că pentru unii ar putea fi cu adevărat terapeutic. Se numește "Spectaculosul Acum" ("The Spectacular Now") și poate fi vizionat online aici-link sau aici-link, vizionare plăcută!
***
Articole conectate cu subiectul: 3 pași importanți pentru relații armonioaseMitul numit "prima impresie"IERTAREA - o schimbare de perspectivă și Dacă ai putea vedea în inimile celorlalțiMăsura în care îi acceptăm pe ceilalți reflectă măsura în care ne acceptăm pe noi înșine dar și gradul de evoluție și de aceea merită (re)văzut documentarul de aici-link.

Dacă tot a venit vorba despre prejudecățile care ne afectează comunicarea cu ceilalți și relațiile, recomand astăzi și două cărți foarte utile pentru imbunătățirea acestui aspect atât de important pentru o viață echilibrată (transport gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
- "Trăind cu cei apropiați în fiecare zi...viața!" - Jacques Salomé - comandă online aici-link;
- "Trăind cu ceilalți în fiecare zi...viața!" - Jacques Salomé - comandă online aici-link;
- "Arta de a cultiva relații durabile" -Gerard Apfeldorfer- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" - John C. Maxwell - comandă online aici-link.
***
Dacă ai pășit pentru prima dată pragul acestui mic univers, îți spun bine ai venit! Sper să găsești aici lucruri utile și/sau care să-ți aducă măcar un gram de bucurie în plus. Poți căuta subiectul dorit folosind listele "Articole recomandate" și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Sunt în acest moment câtevaa sute de articole, așa că ar fi destul de greu să te plictisești :)) Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗


Niciun comentariu: