"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 14 decembrie 2015

3 secrete pentru o viață minunată (+ recomandare film)

Una dintre cele mai mari ciudățenii ale speciei umane este faptul că nu prețuim oamenii și lucrurile pe care le avem decât după ce le pierdem. Desigur, apar scurte momente de claritate din când în când, atunci când citim o carte, un articol sau ne cad ochii pe vreun video care inspiră. Ne reamintim de lucrurile importante și când cineva drag se îmbolnăvește sau moare. Când trecem noi înșine printr-o experiență traumatizantă sau ne îmbolnăvim, conștiența durează un pic mai mult.

Dar nici atunci nu ne ține definitiv 😁 Încetul cu încetul momentele de conștiență dispar și ne trezim iarăși hipnotizați de ceea ce nu avem, cu gândul ațintit către ceva mai altfel, mereu mai altfel decât ceea ce este. De aici suferința cu toate "culorile" ei.


Nu știu de ce se întâmplă asta, nu știu de ce adormim la loc, probabil din cauză că ne lăsăm influențați de mentalitatea ce rulează în societatea zilelor noastre, cea care promovează consumul excesiv de bunuri materiale, noutatea mai presus de necesitate sau utilitate și maratonul după succese strălucitoare.

Din gama poveștilor care inspiră, mă bucur să dau mai departe astăzi un scurt discurs emoționant aparținând lui Neil Pasricha - fondatorul blogului 1000 Awesome Things (1000 de lucruri minunate), autor al cărții cu același titlu devenită bestseller internațional în scurt timp de la apariție (în curând va fi tradusă și în limba română). Sper să vă aducă bucurie și multă inspirație, vizionare plăcută 


REMINDER:
Te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă de la suflet la suflet, să regăsim Bucuria de A FI 😍. În perioada 26-30 august, într-un mod relaxat, "de vară", vom discuta despre transformarea interioară autentică și despre cum putem trăi în pace cu noi înșine și cu lumea. Vom face o mulțime de chestii faine dar vor fi și multe surprize. UNDE: Câmpulung Moldovenesc - click AICI pentru detalii. Te aștept cu drag și bucurie 💗
***
Pe romașcani îi aștept în fiecare miercuri ca de obicei la serile de inspirație și povești..
***
Filmul pe care îl recomand astăzi ne poartă într-o poveste tulburătoare despre care Oprah Winfrey (producător executiv) spune că are capacitatea extraordinară de a conecta oamenii. Și nu doar atât. Aș spune chiar că are un puternic efect terapeutic asupra unor aspecte interioare ale fiecăruia și unul de reamintire a adevăratelor valori ale vieții: iubirea, acceptarea, deschiderea sufletească, prietenia și comunicarea. Este vorba despre filmul "Marți cu Morrie" - ecranizarea romanului cu același titlu (bestseller internațional).

Autorul romanului și scenariului este Mitch Albom - cel care a scris și "Cei cinci oameni pe care îi întâlnești în rai". Datorită poveștii dar și prestației actorilor din rolurile principale - Jack Lemmon, Hank Azaria și Wendy Moniz - filmul a câștigat 12 premii și a fost nominalizat pentru alte 11. Îl puteți viziona online aici-link, aici-link sau aici-link (ultimul link necesită înscriere pe site - user și parolă și să așteptați câteva momente ca filmul să se încarce).

Articole ce completează tema: Drumul de la eșec la succesSursa nefericirii noastre, Reperele care ne modelează viața și Vrei o viață NOUĂ? Nimic mai simplu. Un documentar special dedicat preocupărilor noastre în privința fericirii poate fi vizionat aici-link.

Într-adevăr, nu putem "învăța" fericirea din cărți, dar acestea ne pot ajuta să ne clarificăm asupra lucrurilor care contează cu adevărat în viața noastră. De aceea recomand cu drag:
"Despre fericire, viață și multe altele" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
"Flux. Psihologia fericirii" -Mihaly Csikszentmihalyi- comandă online aici-link;
"Viața nu e mereu roz" -Mel Robbins- comandă online aici-link;
"Jurnal 2003-2009" -Oana Pellea- comandă online aici-link;
"Învinge depresia înainte ca ea să te învingă" -Robert L. Leahy- comandă online aici-link;
"Prezența. Arta păcii și a fericirii" (vol.I+vol.II) -Rupert Spira- comandă online aici-link;
"Iubirea care vindecă" -Gigi Ghinea- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sunt aici peste 500 de articole ce cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau alte materiale ce aduc bucurie în suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate" sau cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare4 comentarii:

Patricia Radut spunea...

Filmul, din pacate nu mai exista pe cele doua site-uri :(

Adina Amironesei spunea...

@ Patricia Radut:
Am verificat, filmul există pe toate cele trei link-uri, doar că paginile se încarcă mai greu. :)

Anonim spunea...

Buna Adina !
Iti multumesc pentru tot ce faci pentru noi si pentru tine! Sper ca binele care il faci sa ti se intoarca insutit, in diverse modalitati, vazute, nevazute, constientizate sau nu.
Personal am incercat un singur link si a mers super. Inca nu am vizionat filmul, insa la asemenea argumente care il recomanda nu poate fi decat unul de exceptie.

Psi Teodora spunea...

Mulțumesc pentru tot ce faci!
Filmul este exact ceea ce am cerut acum putin timp!
Este o lecție de viata!
Cuvintele de mulțumire sunt prea puține pe cât as vrea sa iți mulțumesc!
Putere multe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...