"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 20 martie 2017

Fericirea este... în mintea noastră

Am cunoscut foarte puțini oameni care se consideră fericiți. Dintre aceștia, nu au existat doi care să-mi fi dat două motive identice datorită cărora spun asta. Nu m-a mirat, atâta vreme cât există diferențe foarte mari în ceea ce privește definiția fericirii. De fapt, nu cred că există doi oameni care să o definească la fel 😁

În DEX, fericirea este definită drept "stare de mulțumire sufletească intensă și deplină", numai că mulți oameni consideră că pot ajunge la mulțumirea sufletească doar după ce bifează anumite acumulări materiale și după ce au urcat cât se poate de multe trepte pe drumul succesului profesional.

Alții își imaginează că: dacă toți oamenii i-ar plăcea, dacă toți le-ar recunoaște meritele sau i-ar ridica în slăvi în vreun fel anume, atunci ar putea fi fericiți. Consider că impresia asta este datorată într-o anumită măsură culturii noastre bazată pe competiție, educației primite, societății în care trăim și nu în ultimul rând rețelelor de socializare care au creat un cult al Like-urilor.


Așa cum au spus mulți alții, dar n-am ascultat :)), viața m-a convins că nici acumulările materiale, nici împlinirea profesională, nici recunoașterea celorlalți nu poate aduce fericirea dacă nu o găsesc în mine însămi atunci când aceste lucruri lipsesc.

Am învățat că depinde de mine dacă sunt sau nu fericită - acceptând că lumea nu se poate schimba la "comanda" mea și că tot ce pot să schimb este percepția mea față de lume și reacția mea la experiențele pe care le trăiesc. Desigur, nu ne poate convinge nimeni până nu trăim fiecare experiențele necesare acestor conștientizări :))

În urma câtorva discuții am văzut că e mare nevoie de clarificări în acest sens, așa că m-am gândit să dau mai departe astăzi un material ce oferă astfel de clarificări. Este vorba despre o ediție a emisiunii "Arta Fericirii" - realizată de Mirela Vasadi Blasius - ediție în care îl are ca invitat pe domnul Prof. Univ. Dr. Daniel David -profesor de psihologie clinică și psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca dar și la Icahn School of Medicine at Mount Sinai⁠, director de cercetare al Institutului Albert Ellis ambele aflate în New York, SUA.

Emisiunea mi-a plăcut foarte mult deoarece stabilește clar motivele pentru care fericirea depinde doar de noi și nu de ceilalți, felul în care ne "fabricăm" starea de nefericire fără să fim conștienți de asta și de ce tristețea în anumite doze este sănătoasă 😁 Vă doresc vizionare plăcută și.. cu folos.


Un alt material pe care-l recomand este un scurt discurs susținut de Gen Kelsang Nyema în care aceasta ne împărtășește câteva adevăruri simple dar profunde despre starea de fericire încheind cu un exercițiu foarte util pe care cred că îl poate face oricine. Sper să fie și acest material de folos.. (*selectaați subtitrarea în română din butonul cu formă de rotiță din bara player-ului după ce dați play)


REMINDER:
Te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă de la suflet la suflet, să regăsim Bucuria de A FI 😍. În perioada 26-30 august, într-un mod relaxat, "de vară", vom discuta despre transformarea interioară autentică și despre cum putem trăi în pace cu noi înșine și cu lumea. Vom face o mulțime de chestii faine dar vor fi și multe surprize. UNDE: Câmpulung Moldovenesc - click AICI pentru detalii. Te aștept cu drag și bucurie 💗
***

Cărți recomandate:
- "Bucuria. Fericirea care vine din interior" -Osho- comandă online aici-link;
- "Curajul. Bucuria de a trăi periculos " -Osho- comandă online aici-link;
- "Bucuriile înțelepciunii" -Yongey Mingyur Rinpoche- comandă online aici-link;
- "Succesul redefinit" -Arianna Huffington- comandă online aici-link;
- "Marele TU! Descoperiți comorile dinlăuntrul vostru" -Rene de Lassus- comandă online aici-link;
- "Dă sens vieții. Cum să alegi ceea ce contează" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Calea împlinirii personale" -Todd M. Duncan- comandă online aici-link;
- "De la bine la excelent. Fă-ți viața frumoasă" - comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate"sau cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


Niciun comentariu: