"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 19 decembrie 2017

În goană după himera unei vieți de succes

"Unul dintre motivele care stau la baza stresului din viaţa noastră este lipsa timpului acordat nouă înșine. Suntem prea ocupaţi să alergăm după o himeră a vieţii de succes. Pe parcursul vieţii, diferenţa dintre ce înseamnă un astfel de succes şi ceea ce ne face cu adevărat să fim prosperi nu ne este întotdeauna clară. Devine însă din ce în ce mai evidentă când privim în urmă.

Aţi observat că, atunci când cineva moare, necrologurile elogiază viaţa într‑un mod cu totul diferit față de modul în care societatea defineşte succesul? (...)

Pentru a trăi viaţa pe care ne‑o dorim şi pe care o merităm cu adevărat – şi nu mă refer la o viaţă cu care doar să fim împăcaţi –, avem nevoie de o a treia metrică, de o a treia unitate de măsură a succesului, care merge dincolo de cele două metrice deja existente: bani şi putere. Cea de‑a treia metrică este clădită pe patru fundamente – bună stare, înţelepciune, miracol şi dăruire." - fragment din cartea "Succesul redefinit" scrisă de Arianna Huffington.

S-au spus și s-au scris foarte multe lucruri despre succes, sunt mii și mii de "rețete" despre cum să ajungem la el, încât mă mir că nu trăiesc într-o lume în care toți oamenii sunt de succes 😁. Evident, glumesc.

Dar oricum, probabil s-au convins mulți oameni că atunci când vorbim despre succes îi dăm (în multe cazuri) semnificații diferite, așa că e posibil ca mulți oameni să fie de succes fără să se considere neapărat așa. Că deh, ăsta-i limbajul, cuvintele pot fi redefinite după dorință 😃.

Am primit în ultima vreme mesaje care aveau un fir comun, deși era formulat prin cuvinte diferite, acesta fiind în esență: care este rolul succesului în găsirea echilibrului psihic și al păcii interioare. Din acest motiv am abordat subiectul într-o ediție a emisiunii "Orizontul Cunoașterii" - realizată de Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație).

Urmărind-o, veți afla despre rolul eșecului și succesului în transformarea interioară și regăsirea armoniei psiho-emoționale, importanța succeselor pe plan social și a celor ce apar în plan interior, dar și câte ceva din experiențele personale 😃. Vizionare plăcută și..cu folos 💗 


"Succesul nu e nimic mai mult decât a-ți trăi viața în acord cu propriul adevăr și în termenii proprii." - Robin Sharma

* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare sau în regăsirea echilibrului - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Articole conectate cu subiectul: Percepția succesului și consecințele acesteia și Cel mai important secret al vieții. Un documentar important găsiți aici-link.

Iată și câteva cărți care dezvăluie noi perspective asupra succesului, dar și asupra fericirii și păcii sufletești:
- "Secretele succesului" -Dale Carnegie- comandă online aici-link;
- "Putere nemărginită" -Tony Robbins- comandă online aici-link;
- "Pregătit pentru succes" -Jeff Keller- comandă online aici-link;
- "Înțelepciune pentru succes" -Wayne W. Dyer- comandă online aici-link;
- "Calea spre succes" -Napoleon Hill- comandă online aici-link;
- "Calea împlinirii personale" -Todd Duncan- comandă online aici-link;
- "Seninătatea" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Imperfecți, liberi și fericiți" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Și nu uita să fii fericit" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Bucuriile înțelepciunii" -Yongey Mingyur Rinpoche- comandă online aici-link.
și, de la Editura Vidia:
- "Pariază pe tine" -Robert Anthony- comandă online aici-link;
- "Secretul succesului – Încrederea totală în tine" -Robert Anthony- comandă online aici-link;
- "Fă-ți viața exact cum vrei tu!" -Richard Bandler- comandă online aici-link;
- "Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul" -Robin Sharma- comandă online aici-link;
- "Atracția succesului" -Anca Ciobotaru- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗

Niciun comentariu: