"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 22 februarie 2010

Despre îngeri...altfelMulte lucruri s-au spus și s-au scris despre îngeri. Astăzi vă voi spune o părere...altfel.
Întâmplarea care m-a determinat să scriu aceste rânduri nu este importantă în sine, fiind una personală, important este doar faptul că m-a ajutat să observ în ce condiții se întâmplă un miracol și când apar îngerii în viața noastră (mai exact : când se lasă văzuți..)

Cum cred că poate fi recunoscută prezența unui înger..?
În cazul îngerilor nevăzuți sunt nenumărate semne pe care aceștia le lasă începând de la o adiere de vânt (acolo unde nimic nu o poate produce) până la un miros suav de flori (acolo unde nu există flori) sau altele asemenea...
Dar în anumite condiții un înger poate lua chip de om, un om obișnuit care nu-ți atrage atenția în nici un fel dacă n-ai ochi să-l “vezi” sau poate lua chiar chipul unui om din matrix-ul vieții de zi cu zi (cu alte cuvinte din “sistem”)...

Ce fac îngerii în viața "văzută"...?
Un înger poate să-ți îndeplinească o dorință pe care n-ai avut curajul să o gândești până la capăt pentru că erai convins/ă că este imposibil de realizat sau poate să-ți ofere soluția unei probleme pe care o credeai nerezolvabilă sau.....sau îți poate oferi un zâmbet într-o zi ploioasă și cenușie ...dar care însă să te facă să-ți amintești că în viață nu există “probleme” ci doar o percepție mentală a unor situații ca fiind “probleme” și o dorință/plăcere/dependență incredibilă a oamenilor de a trăi în suferință (dependență pe care o percepem doar atunci când ne dăm doi pași “în spate” și renunțăm la egoismul cronic, privind “tabloul” în ansamblu).


Când apar (se lasă văzuți) îngerii...?
Îngerii există mereu în preajma noastră, dar...
Dar cei care iau chip de om nu se lasă văzuți (observați) decât când sunt îndeplinite simultan două condiții :
1. Când CREDEM în miracole (indiferent de limitele pe care le stabilim acestui cuvânt sau de forma sub care miracolul se materializează) și când spun CREDEM considerați-l sinonim cu lipsa totală a îndoielii.
2. Când ACCEPTĂM ca neîmplinirea dorinței sau nerezolvarea “problemei” este rezultatul creației noastre și că fiecare “problemă” vine în viața noastră ca să ne învețe ceva...depinde de noi dacă învățăm sau nu. Când acceptăm că împlinirea dorinței sau ieșirea din “criza” interioară este doar un “bonus” și nu ceva strict necesar, când realizăm perfecțiunea a ceea ce ESTE deja.
E adevărat, detașarea de “rezultatul” împlinirii dorinței este destul de greu de obținut și greu de păstrat într-o lume în care suntem mereu tentați să ne comparăm cu ceilalți, într-o lume în care ne dorim mereu, mereu mai mult, dar e posibilă măcar pentru scurt timp dacă luăm în "calcul" și faptul că în orice moment există un potențial prezent în care ne-ar putea fi mult mai rău decât în prezentul care ESTE.
***
În aprilie 2009 am avut ocazia să asist la o prelegere a unui cunoscut profesor universitar de la Facultatea de Fizică (Universitatea "Al. I. Cuza") în care s-a făcut referire la fizica cuantică și la teoria stringurilor.
La sfârșitul prelegerii nu mi-am putut stăpâni curiozitatea și l-am întrebat (chiar dacă știam că întrebarea va suna ciudat fiind mult prea generală) : “E adevărat că prin prisma fizicii cuantice ceea ce numim acum imposibil devine posibil (permis) și poate fi demostrat (ca posibilitate)..?”
După un moment de tăcere (care mie mi s-a părut mai lung decât lui cu siguranță..), mi-a răspuns : “Da...chiar așa”, chiar dacă doar eu și încă doi colegi am mai auzit, ceilalți plecaseră. Nu am simțit nevoia să mai cer și detalii...:)))
***
Și dacă de la îngeri am ajuns la fizica cuantică probabil nu-i întâmplător, atunci Legea Unității (faptul că esența materiei este una singură) chiar poate fi demonstrată.
***Dedic acest articol tuturor îngerilor care mi-au fost aproape, în toate întâmplările din viața mea și în toate formele, fie că au lăsat vreun semn vizibil fie că nu.


În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper să-ți placă ceea ce vei găsi astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Pentru a căuta un subiect anume poți folosi listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie sau căsuța "caută" din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare12 comentarii:

AMIRA spunea...

Esti o persoana deosebita. Ma bucur ca am descoperit acest blog.
Toate gandurile bune pentru tine si pentru ingerii nostri care ne sfatuiesc, ne atentioneaza, ne indruma si ne mangaie...

Anonim spunea...

Sunt de acord cu toate ce au fost scrise mai sus deoarece ,cu toate ca abia am 17 ani, am avut ocazia sa vad multe minuni facute de puterea credintei..Dumnezeu exista dar e adinc ascuns in inimile noastre.Numai daca vom privi adinc in noi vom cunoaste adevarata credinta si putere.

Adina Amironesei spunea...

@ AMIRA :
Iti multumesc pentru aprecieri...>:D<

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim :"Dumnezeu exista dar e adinc ascuns in inimile noastre.Numai daca vom privi adinc in noi vom cunoaste adevarata credinta si putere."
-------------------------
Daca stii acest lucru la varsta ta e perfect !...>:D<

Anonim spunea...

Nimic nu e intamplator, nici faptul ca azi am descoperit blogul tau... Numai bine!

Jocuri cu motoare spunea...

Doamne ajuta !

DUMNEZEU spunea...

Buna seara si bun gasit!
:)
Odata Mi-a fost dat si Mie sa vad ingeri. Dar doar o data.
Starea de gratie o ai sau nu. Depinde intr-adevar de ceea ce spuneai acolo, in articol.
Frumos!
:)

Adina Amironesei spunea...

@ Dumnezeu:
Buna,
Cu toții avem starea de grație, eu așa cred și nu mă mai îndoiesc de asta.
Singurul lucru care ne împiedică e neîncrederea în capacitățile noastre (am experimentat îndelung pe mine însămi ca sa pot spune asta cu siguranță). Cu fiecare "porție" de neîncredere pe care o eliminam, cu atât se subția vălul.
De asemenea am constat că experimentele pe mine însămi au fost singurele care m-au convins cu adevărat, singurele care m-au dus dincolo de orice îndoială. Asta pentru că în fiecare dintre noi există și un aspect din "Toma Necredinciosul" (într-o măsură mai mare sau mai mică, desigur).
Îți mulțumesc pentru vizită și comentariu >:D<

Mihaella Gheorghiu spunea...

Da!ingerii exista si sunt atat de frumosi incat ramai fara cuvinte!

Aly spunea...

melodia din video mia dat ata de multa liniste si impacare incat mi-a curs o lacrima fara sa vreau . E superb blogul si cum s-a mai spus nu eintamplator ca lam gasit. Am vazut si eu cateva minuni superbe care sau intamplat chiar familiei mele si am sati spun una din care miam confirmat clar ca ingerii exista , mama me vene din gradina si langa mai aveam o gradina cu gard de sarma si a sarit un caine la ea sa o muste si din greseala a cazut pe gar si sa lasat gardul pana jos de pamant cu e si a scapat in gradina cealalta de caine , care e minunea mare gardul era din sarma foarte tare nu se indoia si nu se lasa daca incercai , atunci am plans si de bucurie si de tristete in acelasi timp so am inlemnit pur si simplu dar am inteles puterea lor ! :*

maya_maya spunea...

sanatae si mult succes , sa ne ajute Dumnezeu Si Ingerii mereu

Adina Amironesei spunea...

@ Aly:
Mă bucur că ai trăit astfel de experiențe! E minunat când oamenii au răbdarea să le observe...:) >:D<
@ Maya_Maya:
Mulțumesc pentru urare Maya!
Te mai aștept pe-aici >:D<