"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 23 octombrie 2017

Când ești TU pe deplin (+ recomandare filme)

În viața fiecărui om vine un moment în care se îndrăgostește definitiv de autenticitate. E un moment unic în care simți că trebuie să faci totul să te eliberezi de toate măștile pe care le-ai purtat vreodată conștient sau inconștient. E o nevoie interioară, un dor adânc, care în acel moment devine de nestăvilit.

Mărturisesc că am fost de multe ori martora unor momente de autenticitate în care am simțit cu claritate natura sacră a acestora și m-am lăsat să mă topesc în admirație. Sunt recunoscătoare că le-am trăit pentru că știu cât de prețioase sunt și cât de greu le-a fost oamenilor respectivi să ajungă la ele. Pentru că știu exact ce și cât i-a costat pentru a le atinge.

Privită din afară, autenticitatea pare că înseamnă asumare de riscuri. Riscul că cei dragi n-or să te mai iubească, că prietenii te vor părăsi, că nu vei mai fi privit la fel la serviciu, că vei fi privit ca un/o ciudat/ă etc. Ce știu mai puțini oameni e că dinăuntru, autenticitatea înseamnă să fii liber, iar libertatea e mai prețioasă decât iubirea condiționată a celorlalți (te iubesc/apreciez pentru că ești așa, nu altfel).

Încă un lucru mai puțin cunoscut este faptul că eliberarea din constrângerea măștilor pe care le-am purtat ne oferă acces la spontaneitate, creativitate și alte comori pe care ni le dorim necontenit însă la care nu avem acces când suntem preocupați să afișăm "eul perfect" corespunzător situației x sau y.

În plus, când suntem noi pe deplin, maturi și conștienți, găsim în noi resursele și energia să-i ascultăm cu adevărat pe ceilalți, să-i înțelegem, să-i validăm și să-i susținem chiar dacă educația pe care am primit-o în școală a cultivat în noi mai mult ambiții egoiste și mai puțin sau deloc toleranță, acceptare, colaborare.
***
Există multe lucruri care pot declanșa apariția acelui moment în care a fi noi pe deplin devine vital. Unul dintre factorii declanșatori este puterea unui exemplu de autenticitate. Inspirația. De aceea dau astăzi mai departe povestea lui Rosie King. Este o poveste care ne reamintește că putem străluci prin simplitate și autenticitate dându-ne voie să fim diferiți. Vizionare plăcută..


! Dacă îți dorești să depășești o situație dificilă și/sau ai nevoie de susținere sau ghidare în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Filmul pe care l-am ales pentru astăzi este unul profund terapeutic ce are la bază o poveste adevărată. Este vorba despre povestea impresionantă a lui Maud Lewis -  născută în 1903 în South Ohio, Nova Scotia (Canada). Deși nu a văzut niciodată o operă de artă și nu a luat lecții de pictură, Maud a surprins în tablourile ei frumusețea și fericirea văzute în jur într-un stil aparte - o lume fără umbre. Filmul "Maudie" aduce în suflet o porție mare de candoare și multă căldură sufletească, îl puteți viziona online aici-link sau aici-link.

Al doilea film pe care îl recomand este filmul românesc "Un pas în urma serafimilor". Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele când mă gândesc la el pentru că m-a marcat, e bazat pe o poveste tulburătoare, neașteptată, 100% adevărată (doar numele personajelor sunt schimbate) - care s-a petrecut în Seminarul Teologic "Episcop Melchisedec" din orașul meu - Roman. În cazul în care nu l-ați văzut până acum, este un "must see" pentru toți oamenii de +15 ani. Se găsește pe Netflix sau online aici-link sau aici-link.

Articole conectate:
- Cine ești când nu te vede nimeni?.
- Între adaptare și exprimarea unicității și
- Fii tu însuți! Cu orice preț?.

Cărți recomandate:
- "Drumul către tine însuți" --M. Scott Peck- comandă online aici-link;
- "Dacă m-aș asculta m-aș înțelege" -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
- "Puterea autenticității" -Mike Robbins- comandă online aici-link;
- "Cum sa fii tu însuți" -Ellen Hendriksen- comandă online aici-link;
- "Libertatea. Curajul de a fi tu însuți" -Osho- comandă online aici-link;
- "Maturitatea. Responsabilitatea de a fi tu însuți" -Osho- comandă online aici-link;
- "Ghid de supraviețuire în universul profesional" -Jacques Salomé- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗

Niciun comentariu: