"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 29 octombrie 2017

Suntem oare (i)recuperabili? (+ recomandare film)

"Există astfel de zile când sufletul îți este senin: te simți cum nu se poate mai bine. Înlăuntrul tău, totul este limpede și calm. Te simți împlinit. Nimic, absolut nimic nu‑ți lipsește. Tot ce ai nevoie se află aici. Și ceea ce te încântă este că "tot ce ai nevoie" se limitează la aproape nimic: să simți că respiri, să simți că exiști. Senzația fizică, atât de simplă, de a fi viu. Senzația și mai adâncă de a aparține lumii. Asemenea unui lac liniștit, unui munte nemișcat, unei adieri călduțe. Nici măcar nu ai nevoie să‑ți spui că viața e frumoasă sau bună. Ea este, în această clipă, și tu o simți profund, fără cuvinte. Doar o stare globală a trupului și a minții tale. Asta nu ți se întâmplă în fiecare zi, de acord, dar îți spui că, dacă ai putea simți asta mai des, ar fi nemaipomenit de interesant…

Seninătatea este o liniște actuală, dar și o trăire în pace cu trecutul, precum și o încredere în clipele ce vor veni; de unde decurge sentimentul puternic de coerență, de acceptare și de forță pentru a înfrunta ceea ce va veni. De aceea, seninătatea este mai mult decât calmul, așa cum fericirea este mai mult decât starea de bine.

Seninătatea se definește prin absența tulburării lăuntrice, prin pacea sufletească. Un cer senin este pur și calm. Oare spiritele noastre pot fi și ele "pure și calme"? Fără gânduri dureroase sau negative, doar pline de pace? Asta ni se întâmplă uneori, ca de pildă atunci când ne simțim bine. Zorii unei dimineți calme de vară, când aerul este călduț, când soarele ne încălzește blând fără să ne ardă sau când singurele zgomote sunt cele ale naturii.

Simțim că respirația ne este liniștită; iar sufletul nostru este tot așa, la unison. Atunci, în toată această lentoare și blândețe, se naște un sentiment pașnic care sincronizează tot ce se întâmplă, zgomote, culori, mișcările respirației noastre, bătăile inimii noastre și gânduri care ne trec prin minte: creștere lentă a unei stări sufletești de seninătate. Nu va dura, o știm. Și totuși, pe cât este de bună, pe atât este de puternică…

Aceste clipe de seninătate dau sens și profunzime vieții noastre. Ele ne liniștesc și ne regenerează. Cu ele ne facem plinul de forță și de calm pentru acțiunile viitoare. Și ne vom aminti de ele în împrejurări potrivnice pentru a ne liniști, pentru a relativiza, pentru a spera: totul se va sfârși, desigur, dar apoi totul va reveni.

Și totuși, putem oare învăța să resimțim mai des această seninătate?"

- fragment din cartea "Seninătatea" scrisă de Christophe André (comandă online aici-link sau aici-link.

Citesc și/sau ascult în fiecare zi povești de viață. Sunt pasionată să ascult povești, să observ cum își trăiesc oamenii Viața. Cum și cât de mult o prețuiesc. Fie că e vorba de povești citite/vizionate (în online sau în filme) sau de acelea pe care le ascult la serile de povești, mă întristează deseori cât de puțin conștienți suntem de unicitatea clipei. Și cu cât suntem mai puțin conștienți de această unicitate, cu atât suntem mai departe de liniște și seninătate.

Mă întristează deoarece nu pot să nu observ cât de mult ne zbatem uneori să avem dreptate, să fim validați, recunoscuți, să fim "deasupra" celorlalți, să fim mai buni decât X, mai frumoși decât Y, etc. Nu pot să nu observ cum risipim timp prețios al nostru sau al celorlalți cu încrâncenări fără învingători și fără importanță, cu acțiuni menite să-i rănească sau reacții pornite din subconștient.

Nu pot să nu observ cum chiar și cei aflați de mulți ani pe drumul lucrului cu sine suntem tributari cea mai mare parte a timpului tiparelor emoționale, mentale și comportamentale. Și ce e mai trist e că uneori nici nu observăm asta.

Și ne trezim undeva la apusul vieții că lucrurile ar fi putut sta altfel dacă am fi fost mai... conștiențiDar oare doar apusul vieții ne poate face conștienți? Suntem oare (i)recuperabili? Nu ne putem trezi mai devreme? Sunt întrebări ale căror răspunsuri există în fiecare dintre noi..

Fiecare moment al vieții este sacru. Când vom simți asta moment de moment atunci ne vom putea considera pe deplin conștienți de valoarea Vieții.

În ton cu lucrurile de mai sus este și materialul video pe care l-am "preparat" pentru astăzi. Sper să vă placă, să vă inspire și să ajungă acolo, aproape de suflet..


! Dacă îți dorești să aduci mai multă bucurie în viața ta sau ai nevoie de susținere sau ghidare în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Invitație: Hai în tabără, vino să regăsim Bucuria de A FI. În perioadele 20-24 iulie și 22-26 august - te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă de la suflet la suflet, "de vară", să discutăm relaxat despre transformarea interioară autentică, viața în simplitate și bucurie și cum ajungem să facem pace cu noi înșine și cu lumea. Am pregătit o mulțime de instrumente utile, exerciții de conștientizare dar vor fi și seri de povești și multe surprize. Găsești toate detaliile AICI-LINK.
***
Am ales astăzi un film din lista celor aflate "în așteptare", unul pentru care așteptam ocazia potrivită. Consider că acesta e cel mai potrivit moment deoarece se suprapune exact peste subiectul de mai sus. Frumusețea constă în faptul că personajul principal se.. recuperează pe ultima sută de metri 😁. Filmul se numește "The Last Word" ("Ultimul cuvânt") și este o comedie foarte faină care sper să fie luată în serios 😃 pentru că ne conduce spre multe conștientizări. Poate fi vizionat online mai jos, vizionare plăcută...Cărți recomandate:
- "Seninătatea" -Christophe André- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Stările sufletești. Invățarea seninătății" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Imperfecți, liberi și fericiți" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Și nu uita să fii fericit" -Christophe André- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cum să-ți construiești fericirea" -Christophe André- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cum să-ți îmblânzești rebelul interior" -Pauline Wallin- comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și bucurie în plus. Lista cuvintelor cheie te poate ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗

Niciun comentariu: