"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 11 octombrie 2017

3 pași importanți pentru relații armonioase

" Deși gestionarea relațiilor este cea de-a doua componentă a competenței sociale, această competență derivă adeseori din abilitățile tale din primele trei competențe de inteligență emoțională: conştiență de sine, autocontrolul și conștiența socială. Gestionarea relațiilor este capacitatea ta de a-ți folosi conştiența în ceea ce privește propriile emoții și cele ale altora, pentru a folosi interacțiunile cu succes. Acest lucru asigura o comunicare clară și o gestionare eficientă a conflictului. Gestionarea relațiilor reprezintă și legătura pe care o stabilești cu ceilalți, în timp. Cei care-și gestionează bine relațiile sunt capabili să înțeleagă avantajul de a avea legături cu multe persoane diferite, chiar și cu cele pe care nu le plac în mod deosebit. Trebuie căutate și prețuite relațiile solide. Acestea sunt rezultatul modului în care înțelegi oamenii, în care-i tratezi și al trecutului vostru comun.

Cu cât este mai slabă legătura pe care o ai cu cineva, cu atât este mai greu să-ți faci auzit punctul de vedere. Dacă dorești că oamenii să te asculte, va trebui să exersezi o bună gestionare a relațiilor și să cauți beneficii în fiecare relație, în special în cele care reprezintă o provocare. Diferența dintre o interacțiune și o relație este o chestiune care ține de frecvență. Este produsul calității, al adâncimii și al timpului petrecut interacționând cu o altă persoană.

Gestionarea relațiilor reprezintă cea mai mare provocare pentru majoritatea oamenilor, în perioadele de stres. Dacă ne gândim că peste 70% dintre cei pe care i-am testat au dificultăți în a gestiona stresul, este ușor de văzut de ce construirea unor relații de calitate pune atâtea probleme. Unele dintre cele mai problematice și stresante situații cu care ne confruntăm sunt cele de la serviciu. Conflictele de la locul de muncă tind să degenereze, atunci când oamenii evita problemele în mod pasiv, neavând abilitățile necesare pentru a iniția o conversație directă și, în același timp, constructivă. Conflictele de la locul de muncă tind să explodeze atunci când oamenii nu-și controlează furia sau frustrarea și aleg să și-o verse pe alții" - fragment din "Inteligența emoțională 2.0." - Travis Bradberry, Jean Greaves.


Fragmentul de mai sus exprimă foarte bine importanța relaționării în aceste vremuri în care oamenii se izolează din ce în ce mai mult, își construiesc ziduri de apărare, deși majoritatea știu deja că putem supraviețui numai rămânând împreună.

Special pentru oamenii care au conștientizat importanța relaționării și își doresc să îmbunătățească acest aspect al vieții am abordat subiectul în cadrul unei ediții din seria de emisiuni "Universul Cunoașterii" realizată de Constantin Luca la CNS TV (căruia îi mulțumesc pentru invitație).

Deși pentru a aduce armonia în relații sunt necesari mai mult de trei pași 😁, am dat acest titlu emisiunii pentru că cei trei discutați sunt strict necesari în cadrul drumului complex de la "eu" la "noi". Am discutat despre prima impresie, despre necesitatea deschiderii emoționale, vulnerabilitate, empatie, "dotările" creierului nostru pentru relaționarea profundă, obstacole în calea stabilirii unor relații durabile și, bineînțeles, soluții pentru a le transforma în relații durabile și autentice. Vizionare plăcută și cu folos.. 


Videoclipul despre care am vorbit în emisiune ce ilustrează capacitatea naturală a copiilor de a fi empatici.. până la o vârstă 😁 este aici-link.

* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare sau clarificări care să te-ajute să cultivi relații sănătoase - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Articole recomandate:
- Cum să-ți faci prieteni pe viață,
- IERTAREA - aspecte esențiale și o schimbare de perspectivă,
- Jumătate din înțelegerea lumii,
- Comunicarea conștientă - secretul relațiilor armonioase.

Cărți recomandate:
- "Cum să te iubești pe tine pentru a te înțelege mai bine cu ceilalți" -C. Andre, F. Lelord- comandă online aici-link;
- "Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege" -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
- "Vorbește-mi, am atâtea să-ți spun" -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
- "Trăind cu cei apropiați în fiecare zi...viața!" -Jacques Salomé- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Trăind cu ceilalți în fiecare zi...viața!" -Jacques Salomé- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane" -Eric Berne- comandă online aici-link.
- "Ne despărțim sau rămânem împreună?" -Robert Neuburger- comandă online aici-link;
Pentru părinții care doresc să-și îmbunătățească relațiile cu copiii recomand:
- "Empatia în parenting" -Shauna Shapiro, Chris White- comandă online aici-link;
- "Cum sa îmbunătățim relațiile cu părinții" -Dmitry Semenik- comandă online aici-link;
- "Comunicarea relațională pe înțelesul celor mici" -Jacques Salomé- (pentru părinți) comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Am pornit acum 10 ani această pagină ca un hobby, dar în timp aceasta s-a transformat în pasiune și a ajuns să-mi schimbe viața. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Niciun comentariu: