"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 7 decembrie 2014

Un test de autocunoaștere inedit (+ recomandare film)


Suntem ființe atât de complexe încât nici un test de autocunoaștere nu ne-ar putea "cuprinde". Și totuși, când nu știi de unde să începi 😁, testele de autocunoaștere sunt foarte utile. Prima întrebare ar fi: oare suntem oameni? 😃

Mi-am pus această întrebare la un moment dat, după ce am văzut filmul Matrix, gândindu-mă că, poate, doar mi se pare că sunt om 😁 În cazul în care mai are cineva vreo îndoială, iată propun un test cu totul neobișnuit "preparat" de către Ze Frank - artist, compozitor, umorist și speaker american despre care am aflat cu uimire că are la bază studii în...neuroștiințe. Faptul că a absolvit o școală Montessori a avut probabil un rol important în creativitatea de care dă dovadă.

Chiar dacă testele nu plac multor oameni, sunt sigură că testul de mai jos o să vă placă, vizionare plăcută..


Dacă ați trecut testul de mai sus înseamnă că sunteți oameni ca și mine și mai înseamnă că ați avut măcar o dată un eșec în realizarea vreunui vis mai mare sau mai mic (ca și mine 😁), așa că știți cum e să te ridici și să o iei de la început. Dacă este așa, sper să vă placă filmul "Begin again" ("Un nou început") care mi-a adus o mare bucurie și o bună porție de inspirație în modul de a privi viața întreagă, cu eșecuri și bucurii împreună. Vizionare plăcută aici-link (întreg), partea I + partea a II-a  sau aici-link.


Dacă tot am amintit de teste, iată câteva cărți foarte utile în autocunoaștere pentru cei interesați (transport gratuit oriunde în țară):
"24 de teste de personalitate" -Louis Janda- comandă online aici-link;
"24 de teste despre iubire și sexualitate" -Louis Janda- comandă online aici-link;
"Teste pentru alegerea carierei" -Louis Janda- comandă online aici-link;
"Coeficientul emoțional teste și interpretari" -Gilles D Ambra- comandă online aici-link;
"Teste de inteligență" -Ken Russell, Philip Carter- comandă online aici-link
"29 de teste pentru a te cunoaște" -Adrian Neculau- comandă online aici-link;
"26 de teste pentru cunoașterea celuilalt" -Adrian Neculau- comandă online aici-link;
"Testează-ți abilitățile de viață" -John Liptak- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Toate materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual se integrează în ceea ce eu numesc Dezvoltarea Personală Integrală - definită aici-link. Poți găsi mai ușor un subiect pe plac folosind listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


4 comentarii:

Razvan Ianculescu spunea...

Desi nu imbratisez ideea de teste pentru ca sunt de parere ca statistica este blocata in interiorul cifrelor, nenea m-a incantat de-a dreptul.
Multumesc :)

Claudia spunea...

Datorita increderii pe care am acordat-o acestui blog ,recomandat fiind de altul pentru care am mare stima, am cumparat 3 carti din cele recomandate pentru teste;
1."29 de teste pentru a te cunoaște" -Adrian Neculau
2."26 de teste pentru cunoașterea celuilalt" -Adrian Neculau
3."Coeficientul emoțional teste și interpretari"

Primele doua sunt execrabile;
O descriere ambigua si un format greoi de calcul al rezultatelor;
A doua carte cea cu 26 de teste , jumatate din ea este curs de psihologie probabil de anul I/II de facultate , foarte neatractiv exprimat cu preluari aproape integrale din lucrari stintifice ;
Concluzia? in loc sa te captiveze , te dezamagesc.Autorul fara nici un talent macar de pedagog daca nu de scriitor probabil ca si-a transcris cursurile de la psihologie in doua cartulici pentru fraieri.
Pe a treia nu am parcurs-o inca ,dar voi reveni.Si uite asa ...creditul acordat blogului se diminueaza...numai bine!

Adina Amironesei spunea...

@ Claudia:
Bună Claudia,
Părerile și percepțiile pe care le avem despre lucruri (inclusiv cărți, oameni și experiențe) sunt diferite, așa cum este și firesc, pentru că suntem diferiți.
Totuși, având în vedere că ambele cărți de care spui au descriere și cuprins chiar pe pagina pe care se face comanda (cumpărătorul are posiblitatea să analizeze ceea ce cumpără) nu văd rostul acestui comentariu aici pe blog, mai ales a tonului folosit.
Dacă ai nemulțumiri în privința unei cărți îi poți scrie direct autorului sau editurii care a publicat cartea.

Aici se primesc doar "reclamații" în privința ideilor care îmi aparțin.
Dar.., înainte de a exprima "reclamațiile" este necesar să se ia în considerare acest articol - link.

Referitor la creditul acordat sau nu blogului: acesta nu participă la nici o competiție.
Este un spațiu de exprimare personală și de transmitere a informației *cu care rezonez. Este pasiune.
Dar forma în care fac asta - calitatea și facilitățile (documentare suplimentară, subtitrări, sincronizări, editări, etc) - necesită muncă. Muuuuultă și gratis. Știu doar cei care fac asta și cei care sunt dispuși să-și imagineze cum ar fi dacă ar face asta.

Mulțumesc pentru înțelegere.

Anonim spunea...

"Părerile și percepțiile pe care le avem despre lucruri (inclusiv cărți, oameni și experiențe) sunt diferite, așa cum este și firesc, pentru că suntem diferiți."
Asa este, fiecare din noi traieste si isi construieste propria lui realitate. Si chiar daca stim ca realitatea celuilat este cu totul alta decat a noastra (si departe de realitatea sociala a grupului in care traim), de cele mai multe ori nu putem accepta asta. Adica teoretic stim dar nu putem pune in practica... Iar cand ne iese, ar trebui sa sarim intr-un picior de fericire. :)