"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 26 decembrie 2014

Crăciunul - sărbătoarea care ne unește

Sărbătorile au darul de a ne reaminti anual valorile esențiale ale vieții. Crăciunul cred că are acest dar în "concentrația" cea mai mare. Ne amintește an de an să lăsăm armele jos (*cu sau fără ghilimele) pentru un armistițiu măcar temporar dacă nu final.
Puțini oameni știu despre un eveniment extraordinar care a avut loc din timpul primului război mondial, în 1914 de Crăciun. "Ceva" a atins sufletul celor care stăteau în tranșee și le-a reamintit că în esență "inamicii" sunt la fel de...oameni ca și ei, că toți au oameni dragi acasă la care vor să se întoarcă și că...
Dar nu are rost să vă povestesc deoarece am tradus și editat un scurt video în care s-a încercat punerea în scenă a clipelor de atunci (și cred că cei care l-au elaborat au reușit acest lucru foarte bine).
S-au împlinit de atunci fix 100 de ani. Oare după acești 100 de ani am putea prețui pacea atât de mult încât să nu mai ajungem la război..? Desigur, întrebarea este valabilă în ceea ce privește pacea sub toate formele ei: interioară, cu cei din jurul nostru și cea între popoare. Vizionare plăcută prin ochii sufletului..


Bonus: o colindă specială


Alte detalii despre armistițiul ad-hoc din decembrie 1914 se găsesc aici-link, iar despre realizarea acestui video: aici-link. Articole conectate prin fire vizibile sau mai puțin vizibile se găsesc aici-link, aici-link și aici-link. Daruri mai "vechi" de Crăciun: aici-link și aici-link
Pentru că tot vorbeam despre pacea interioară și cu cei din jurul nostru, recomand astăzi câteva cărți minunate care ne pot ghida către relații armonioase în aceste două direcții - cărți ale lui Jacques Salomé - psihosociolog de renume internațional (pe care l-am prezentat aici-link):
"Arta de a construi relații durabile" - comandă online aici-link (25% reducere+transport gratuit);
"Vorbește-mi, am atâtea să-ți spun" - comandă online aici-link (15% reducere+transport gratuit);
"Trăind cu cei apropiați în fiecare zi...viața!" - comandă online aici-link (5% reducere+transport gratuit);
"Trăind cu ceilalți în fiecare zi...viața!" - comandă online aici-link (5% reducere+transport gratuit).
"Comunicarea relațională pe înțelesul celor mici" - foarte importantă pentru părinții care vor să aibă o relație armonioasă cu copii lor și vor să-i pregătească pentru relații armonioase - comandă online aici-link (5% reducere+transport gratuit).
***
Dacă ești prieten/prietenă al/a acestei pagini de mai mult timp și lucrurile pe care le-ai găsit aici au adus valoare în plus în viața ta, poți răsplăti energia pe care ai primit-o de-a lungul vremii oferind o donație cu un click pe butonul "Donate" din coloana din dreapta sau într-un cont ale cărui detalii le trimit la cerere.

***
În cazul când abia ai ajuns pe această pagină, îți urez bun venit! Te așteaptă aici multe surprize, doar timp să ai și răbdare să cauți.. :)) Listele "Articole recomandate", Resurse video și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta te pot ghida către un subiect pe placul tău. Te poți conecta cu articolele blogului prin abonare în formularele din dreapta. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

2 comentarii:

radur spunea...

De bucurie o lacrima am varsat, pacea si iubirea din clip, m-au impresionat, iti multumesc ca l-ai titrat si pe blog l-ai postat! Iti multumesc pentru toate articolele de pe blog, sunt extraordinare, faci un lucru minunat! Sarbatori fericite in pace si iubire, iti doresc draga Adina!

Anonim spunea...

Buna Adina!
Se confirma faptul ca ceea ce este cu adevarat frumos dureaza putin. Apoi suntem obligati de forte carora nu ne putem impotrivi sa ne reintegram in desertul vietii, cautand cu obstinatie emotia bucuriei din scurtele momente de extaz. Se pare ca este unul din algoritmii dupa care functioneaza lumea in care ne este dat sa ucenicim. Multumesc pentru propunere. (E.A.)