"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 2 decembrie 2014

Despre fericire, viață și multe altele (+ recomandare film)

Spuneam mai demult că mă pasionează să studiez...pasiunea. Pentru că sunt îndrăgostită de ea și am vrut dintotdeauna să știu care e izvorul ei, ce o face să apară și să dispară. După o luuungă analiză, după rezolvarea a sute de ecuații cu gânduri complicate și integrale pline de întrebări complexe, am ajuns să aflu locul exact al izvorului pasiunii, un loc secret pe care îl știe și un copil de 4 ani :)) - inima.
Recunosc pasiunea oriunde, în orice situație, și sunt sigură că acesta nu e un dar special al meu :)), oricine o poate recunoaște, pentru că aduce în inima noastră o emoție specială, inconfundabilă.
Din acest motiv am ales să dau mai departe astăzi un material video special ce conține muuultă pasiune, inspirație, dar și câteva adevăruri esențiale despre lume și viață transpuse într-un mod mai puțin obișnuit și concentrat în doar 4 minute. Momentul este creat și prezentat de către In-Q (prescurtarea de la "In-Question" / traducere aprox. "sub semnul întrebării") autor de slam poetry și versuri pentru diverse piese muzicale, multipremiat în ambele domenii. Merită urmărit deoarece, dincolo de premii, In-Q are o capacitate unică de a face fiecare persoană care îl ascultă să se simtă conectată la acel Tot din care facem parte. Vizionare plăcută prin ochii sufletului..
* Dacă subtitrarea nu apare automat, o puteți seta din butonul "rotiță" din bara de jos a player-ului.


Titlul poemului lui In-Q mi-a amintit de un film care mi-a adus muuultă bucurie în suflet și multe conștientizări (chiar dacă e doar o...comedie) - este vorba de "Yes man" care îl are în rolul principal pe minunatul Jim Carrey. Merită vizionat și chiar revăzut, îl găsiți în două părți aici-link.
Articole conectate prin...pasiune sunt aici-link, aici-link și aici-link.
Cărțile pe care le recomand astăzi sunt și hrană suflet nu doar pentru minte (prima fiind chiar cea al cărei titlu l-am folosit pentru acest articol):
"Despre fericire, viață și multe altele" - Dalai Lama - comandă online aici-link;
"Știința minții - un dialog între est și vest" - Dalai Lama, Herbert Benson, Robert A.F. Thurman, Howard E. Gardner (autorul teoriei inteligențelor multiple), Daniel Goleman ("părintele" inteligenței emoționale) - comandă online aici-link;
"Emoții vindecătoare. Dialoguri cu Dalai Lama despre rațiune, emoții si sănătate" - Daniel Goleman - comandă online aici-link;
"Mintea liniștita și senină" - Dalai Lama - comandă online aici-link.
***

În cazul când ai pășit pentru prima dată pragul acestui mic univers virtual, îți urez bine ai venit! Sper să găsești aici informații utile căutărilor tale și materiale care să-ți aducă măcar un strop de bucurie în plus. Poți folosi listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta) pentru a căuta mai ușor un subiect anume.Te poți conecta cu articolele blogului prin abonare în formularul din coloana din dreapta. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu: