"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 10 decembrie 2014

Despre iubire și lumea de dincolo

Dincolo de cuvinte, dincolo de teorii, dincolo de toate poveștile care s-au scris sau s-au spus vreodată se află o altă lume. Dincolo de toate lumile imaginate vreodată este Esența din care toate s-au născut. Unii o numesc iubire, alții: conștiință, vacuitate, Dumnezeu, Sursă, dar ce este sigur (cel puțin pentru mine) este faptul că mintea noastră nu poate defini acea Esență sau Sursă primordială a tuturor lucrurilor. De aceea, cuvintele pentru a vorbi despre asta se găsesc greu.

Despre acest subiect am încercat să vorbesc aici-link. Iată că am găsit o secvență dintr-un satsang cu Mooji (biografie aici-link) în care acesta a găsit niște cuvinte potrivite pentru a vorbi despre acest subiect atât de... imaculat (unul dintre cuvintele sale). De văzut dincolo de cuvinte și de simțit cu inima...


Articole conectate prin fire vizibile sau mai subtile se găsesc aici-link, aici-link și aici-link. Două documentare "conectate" care merită vizionate se găsește aici-link și aici-link. Alte articole care conțin materiale cu Mooji se găsesc aici-link, aici-link și aici-link.

Cărțile pe care le recomand astăzi au bineînțeles legătură cu subiectul de mai sus și merită toată atenția (vă reamintesc că la fiecare comandă online pe link-urile de mai jos în aceste zile primiți CADOU un CD cu cele mai frumoase colinde românești iar transportul este gratuit oriunde în țară indiferent de valoarea comenzii):
"Doar rămâi tăcut" - H.W.L. Poonja (Papaji - maestrul lui Mooji) - comandă online aici-link;
"Dizolvarea egoului. Realizarea sinelui" - David R. Hawkins - comandă online aici-link;
"Evanghelia lui Ramana Maharshi" - Ramana Maharshi - comandă online aici-link - 15%reducere;
"Eliberarea de cunoscut" - Jiddu Krishnamurti - comandă online aici-link;
"Experiența conștientizării" - Ovidiu Brazdău - comandă online aici-link;
"Puneți gândirea sub semnul întrebării" - Byron Katie - comandă online aici-link;


În cazul în care abia ai ajuns în acest spațiu virtual, îți urez bine ai venit! Te așteaptă 460 de articole cu informații și materiale special alese și/sau formulate astfel încât să ne ajute pe calea devenirii spre noi înșine și spre o viață armonioasă. Le poți "răsfoi" mai ușor folosind listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



2 comentarii:

ion adrian spunea...

Ca fliliatiune ideatica Mooji(Moo-Young) a fost elevul lui Papaji(1910-1997) care a fost discipolul direct al "sfantului de la Arunachala" adica al lui Ramana Maharshi(!879-1950). Esenta invataturii lor este ca daca elimini tot ce pate fi eliminat din egul tau ramane Sinele care este de fapt "eu sunt" adica comuniunea cu toate existentele . Este evident o "taina" in sensul crestin al acestui termen pe care inteleptii mai recenti precum Paoji , Mooji si altii incearca sa o exprime in cat mai multe feluri, concuzia fiind insa extraordinar de simpla de exprimat si greu de inteles nu rational ci ca traire interioara.

ion adrian spunea...

Scuze pentru greseli pe care nu le vad niciodata la timp.