"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 21 decembrie 2014

Cum să trăiești viața cu pasiune

"Problema vieții nu constă în durata ei, ci în calitatea, varietatea şi cantitatea senzațiilor trăite." - Honoré de Balzac
"Oamenii se pregătesc întotdeauna să trăiască, însă nu trăiesc niciodată cu adevărat." - Ralph Waldo Emerson
"Noi nu trăim niciodată, ci aşteptăm să trăim." - Voltaire

Aș fi vrut să-i contrazic pe autorii ultimelor două citate, însă în cele mai multe cazuri concluziile de mai sus rămân adevărate până la finalul vieții. Chiar și în ultimii ani, când dezvoltarea personală a luat un avânt vizibil, unii oameni trec parcă pe "lângă" propria viață, căutând sau așteptând momente "speciale" în care speră să se simtă altfel. În cazul celor pasionați de dezvoltare personală, fenomenul nu se reduce doar la așteptare sau la căutarea "normală", ci devine o permanentă goană după acel ceva "special"/"uimitor"/"magic"/etc. :))

Cu toate că au apărut chiar cursuri care promit că redau oamenilor pasiunea de a trăi viața, eu sunt convinsă că pasiunea nu se poate învăța, nici dărui și în nici un caz nu se poate "activa" prin diverse tehnici, inițieri sau "activări" de ADN. Asta ar fi posibil doar dacă am putea "forța" Universul să ne ofere mai mult decât ne oferă deja - mereu în rezonanță (link) cu ceea ce simțim, gândim și emitem fiecare.

Sunt două lucruri care m-au ajutat să obțin rezultate reale și definitive:
*conștientizarea și eliminarea obstacolelor care mă împiedicau să simt pasiunea - propriile credințe limitative;
*studiul materialelor (cărți și video) cu și despre oameni care radiază pur și simplu pasiune - demers care funcționează întotdeauna deoarece puterea exemplului este lucrul care ne inspiră cu adevărat, ne "molipsește", este acel ceva care produce click-ul interior, un click al cărui "mecanism" nu-l poate descrie în profunzime nici o teorie (fiind ceva specific fiecărei persoane astfel încât nu poate fi încadrat în tipare și teorii).

Și dacă tot a venit vorba despre puterea exemplului și inspirație, dau astăzi mai departe un discurs minunat, plin de energie, înțelepciune și umor, numai bun pentru "resuscitarea" și/sau creșterea nivelului pasiunii în viața cotidiană. Este vorba despre speech-ul lui Isabel Allende - scriitoare de origine chiliano-americană, autoare a 20 de cărți de succes pe plan internațional. Ea reprezintă unul dintre exemplele care au puterea de a ne inspira, vizionare plăcută..


Un alt discurs minunat al lui Isabel Allende se găsește aici-link, iar despre pasiune se mai vorbește aici-link, aici-link. Se pot afla lucruri foarte utile despre credințele care ne limitează din articolele de aici-link, aici-link și din documentarul de aici-link.
Cărțile pe care le recomand astăzi sunt:
- "Nu-ți sta în cale. 5 chei pentru a depași așteptările tuturor" - Robert K. Cooper - comandă online aici-link;
- "Resursele nebănuite. Conectați-vă la potențialul vostru ascuns" - Robert K. Cooper - comandă online aici-link;
- "Testul pasiunii. Calea fără efort ce conduce la descoperirea menirii tale în viață" - Janet Bray Attwood, Chris Attwood - comandă online aici-link.
- cărțile lui Gigi Ghinea - comandă online aici-link.


Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să te întorci din când în când. Listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta) te pot ajuta să găsești mai ușor subiectul dorit. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: