"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 19 ianuarie 2018

Liniștea care durează (un exercițiu)

"Atunci când pierzi contactul cu liniștea lăuntrică, pierzi contactul cu tine însuți. Când pierzi contactul cu tine însuți, te pierzi în lume. Sensul cel mai lăuntric al ființei și al personalității tale este inseparabil de liniște. Este "Eu sunt"-ul, mai adânc decât numele și forma.

Liniștea este natura ta esențială. Ce este liniștea? Spațiul sau conștiința interioară în care cuvintele de pe această pagină sunt percepute și devin gânduri. Fără această conștiință nu ar mai exista nici percepție, nici gânduri, nici lumea. Tu ești acea conștiință, deghizată în forma unei persoane." - fragment din cartea "Liniștea vorbește" scrisă de Eckhart Tolle

***
Mulți oameni caută pacea sufletească. Dar nu se opresc niciodată din agitația cotidiană. Nu știu cât de aproape de ei este ceea ce caută și cât de puțin efort este necesar să o găsească.

Într-adevăr, mai sunt și prejudecățile care-i împiedică pe cei mai mulți să trăiască starea de pace. Asta din cauza prea multor teorii care au spus că lucrurile s-ar petrece așa și nu altfel. Și oamenii și-au creat diverse imagini mentale despre cum ar trebui să fie respectiva trăire. Iar asta îi împiedică să simtă starea ce există deja înauntrul lor. Atât de aproape. Și atât de vindecător.

Dau astăzi mai departe un exercițiu ghidat de Mooji care sper să fie de folos cât mai multor persoane care ajung pe această pagină. Cu drag și fără mai multe cuvinte..


Pentru aprofundare recomand materialul: Despre conștiență și momentul prezent și un documentar complex care merită toată atenția deoarece aduce lămuriri importante despre cum mintea noastră ne sabotează - de vizionat aici-link.
Recomand cu tot dragul cărțile lui Eckhart Tolle (transport gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
- "Puterea prezentului" - comandă online aici-link;
- "Puterea prezentului - ghid practic" - comandă online aici-link;
- "Liniștea vorbește" - comandă online aici-link;
- "Un Pământ nou" - comandă online aici-link.


Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau materiale video ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Unknown spunea...

Multumesc! Mi-a placut extrem de mult acest exercițiu. Cred ca de multă vreme nu am mai descoperit ceva atât de revelator. Multumesc! Multumesc pentru toate darurile tale.