"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 23 mai 2018

Funcționarea minții, programele mentale și gândirea distructivă

"Cel care este stăpânul minții sale este stăpânul Universului." - Confucius (sau Kong Fu Zi, n. 550 î.Hr.; d. 478 î.Hr.)

Deși este un lucru cunoscut de 2500 de ani, nici în zilele noastre nu este acceptat și aplicat de către toți oamenii. Pare ciudat că nici în era inteligenței artificiale specia noastră nu a învățat încă să-și transforme mintea într-un instrument pe care să se poată baza pentru a trăi o viață plină de bucurie și sens.

Cum probabil știți, 95% dintre comportamentele și reacțiile noastre se produc conform programelor (tiparelor) mentale existente la nivel subconștient, fapt care conduce la multă suferință, frustrări, relații interumane toxice și multe alte neîmpliniri în toate planurile. La prima vedere s-ar putea spune că suntem sclavii subconștientului, însă cei care au lucrat la ei înșiși știu că nu a fost în zadar.

De aceea cred că introducerea în școli a unui obiect (prin clasa a IX-a de exemplu) care să conțină informații despre funcționarea minții, programele mentale și cum se poate evita o gândire distructivă ar putea face ca întreaga societate din viitor să arăte cu totul altfel. 

Cu gândul la rolul vital pe care-l joacă gândirea și mintea în transformarea interioară, m-am gândit să abordez subiectul într-o nouă ediție a emisiunii "Orizontul Cunoașterii" realizată de Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație). Am discutat despre modul în care funcționează mintea, programele mentale, transformarea gândirii distructive de dragul influenței ei asupra sănătății. Vizionare plăcută și cu folos..


* Dacă ai nevoie de sprijin în transformarea gândirii sau regăsirea echilibrului emoțional sau dorești anumite clarificări despre transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.


Cărți care dezvăluie diverse aspecte despre creierul și mintea noastră și pe care le recomand cu încredere:
- "Manual de utilizare a creierului" -B. G. Bodenhamer, M. L. Hall- comandă online aici-link (vol.1+2);
- "Stările sufletești. Învățarea seninătății" -Christophe André- comandă online aici-link
- "De ce facem lucrurile pe care le facem" -Joel Levy- comandă online aici-link;
- "Cuvintele iți modelează creierul" -A. Newberg, M. R. Waldman- comandă online aici-link;
- "Creierul se transformă" -Norman Doidge- comandă online aici-link;
- "Puterea magică a gândului" -David J. Schwartz- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și bucurie și inspirație pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Niciun comentariu: