"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 29 mai 2018

Cele mai bine păzite secrete (+ recomandare film)

Odată cu răspândirea filozofiei gândirii pozitive, oamenii au început să-și ascundă din ce în ce mai mult trăirile pe care le etichetează drept "negative" până au ajuns să le considere nefirești. Însă, cum spunea Andrew Solomon în "Demonul amiezii. O anatomie a depresiei":

"Viața e împovărată de mâhnire: indiferent ce facem, în cele din urmă murim; fiecare dintre noi e prizonierul singurătății într-un corp de sine stătător; timpul trece, iar ceea ce a fost nu va mai fi nicicând. Durerea este prima trăire a neputinței în fața lumii şi nu ne părăsește niciodată.

Suntem supărați că am fost smulși din pântecul cel confortabil și, de îndată ce supărarea se stinge, îi ia locul suferinței. Chiar şi cei cărora credința le făgăduiește că va fi cu totul altfel pe lumea cealaltă nu pot să nu simtă neliniște pe lumea asta."

Astfel, cei care simt tristețea și eșuează în încercarea de a o nega (sau de a o băga adânc sub preșul atenției) ajung să se simtă "defecți" și se închid în sine. Uneori pentru totdeauna. E amuzant și trist în același timp că aproape toți oamenii zilelor noastre urăsc ipocrizia însă poartă cu mândrie zâmbete false pe față de fiecare dată când sufletul lor plânge.

Tristețea și sora ei mai mare Depresia au ajuns să fie cele mai bine păzite secrete. Pentru că cei care au curajul să fie sinceri în acest sens sunt de cele mai multe ori puși la zid și priviți ca niște ratați.

Datorită importanței subiectului și pentru că doresc să contribui la schimbarea perspectivei, dau astăzi mai departe o poveste de viață emoționantă - cea a lui Nikki Webber Allen, jurnalistă, câștigătoare a două premii Emmy, cu 20 de ani de experiență în producerea de conținut pentru mass-media: Warner Bros., HBO, ABC, 20th Century Fox și BET.

Sper ca povestea ei să inspire deschideri și mărturisiri terapeutice.. (Notă: reamintesc că subtitrarea nu poate fi accesată pe majoritatea telefoanelor dar apare automat la vizionarea materialului pe laptop/desktop).


ANUNȚ: Te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă de la suflet la suflet, dincolo de barierele (pre)judecăților și să regăsim Bucuria de A FI. E o tabără într-un format unic, o EXPERIENȚĂ care îți va schimba perspectiva asupra experiențelor de viață și a vieții în ansamblu. Într-un mod relaxat, "de vară", vom discuta despre experiențe concrete de viață, evoluția umană și transformarea interioară autentică. Vom face o mulțime de chestii faine pe care le-am prezentat în descriere, dar am pregătit și multe surprize. Te poți înscrie în seria 25-29 iulie sau pentru 29 august – 2 septembrie. Detaliile organizatorice se găsesc pe pagina taberei AICI-link. Te aștept cu drag 💗
***
Filmul pe care-l recomand astăzi este o lecție despre curaj, optimism si vindecarea rănilor emoționale. E drept, nu pare așa chiar de la început :)). Este o dramă cu nuanțe de comedie, depinde din ce unghi îl privim. Ce e absolut sigur este faptul că e terapeutic pentru suflet, minte și emoții. Se numește "Cake", dar la noi a fost prezentat drept "Fericire cu orice preț". Nu pot decât să sper că nu l-am mai recomandat până acum:)) deoarece nu am o sistematizare a filmelor recomandate (e cam greu să caut în cele peste 600 de articole:))). Vizionare plăcută aici-link sau aici-link.


Câteva cărți care pot ajuta în înțelegerea și depășirea depresiei (transport gratuit oriunde în țară):
- "Demonul amiezii. O anatomie a depresiei" -Andrew Solomon- comandă online aici-link
- "Exerciții de meditație pentru depașirea depresiei" -M. Williams, J. Teasdale, Z. Segal, J. Kabat-Zinn- comandă online aici-link;
- "Ieșirea din depresie" -Dominique Barbier- comandă online aici-link;
- "Învinge depresia înainte ca ea să te învingă" -Robert L. Leahy- comandă online aici-link;
- "Un minut la psiholog. Strategii ca să rămâi sănătos într-o lume nebună" -A.A. și D.N. Lazarus- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Cumplita afectiune aceasta depresie si imposibil de inteles pentru cei care nu au trecut prin ea. Sa ai tot ce iti trebuie ca sa traiesti o viata decenta si eventual de succes si sa nu mai suporti sa iti traiesti viata!
Interesant si motivant monologul N.W. Allen. Merci! (E.A.)