"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 30 iulie 2018

Reușești să treci de.. ambalaj? (+ recomandare filme)

Pierdem foarte multe în această viață din grabă, din neatenție, din indiferență și/sau ignoranță. Dar cel mai mult avem de pierdut din cauza prejudecăților. Nu am cunoscut personal pe nimeni care să le fi depășit în totalitate. Chiar dacă lucrăm la interiorul nostru de ani buni, unele prejudecăți se încăpățânează să reziste. De zici c-ar fi fixate cu fixativul din reclama aceea.. "coafura rezistă".

Poate că da, avem o scuză, prejudecățile au locuit atâția ani în mintea noastră încât, în această supă a conștiinței prezentului în care coexistăm conectați, avem nevoie de o voință de fier ca să transformăm acest aspect. Și mai suntem și în plină criză de orice, până și de.. voință.

Dar dacă ne dorim cu adevărat să cultivăm relații armonioase și dacă suntem conștienți că schimbarea pe care o dorim în lume începe cu fiecare dintre noi, cred că există o soluție spre un comportament mai tolerant. E o soluție care la mine funcționează. Anume: dreptul de veto al conștientului asupra subconștientului. Concret: când prejudecata apare din subconștient o putem depăși amintindu-ne că e o pre-judecată (falsă) și că în fiecare om există ascunse lucruri minunate de descoperit și lecții de învățat.

Dintre toate prejudecățile societății în care trăim, cele legate de aspectul exterior sunt cele mai întâlnite. Puțini oameni reușesc să treacă dincolo de "ambalaj" (corp). Puțini au răbdarea (sau măcar curiozitatea) să asculte povestea unui om care nu se încadrează în standardele "normalității" (cuvânt al cărui sens e diferit pentru fiecare).

Din experiența personală pot spune că pe cei ce reușesc să treacă dincolo de aparențe și aspectul exterior viața îi va răplăti întotdeauna. Darurile pe care le-am primit când am reușit să-mi depășesc prejudecățile m-au îmbogățit, m-au transformat și m-au făcut să înțeleg că nu există om fără valoare ci doar ochi care nu pot să vadă dincolo de.. ambalaj.

Tot ce v-am spus până acum sper să vă determine să acordați atenție poveștilor pe care le propun în continuare. Prima este povestea lui Lizzie Velásquez - cea care a fost numită acum câțiva ani "cea mai urâtă femeie din lume". De atunci, Lizie a devenit autor a trei cărți, speaker motivațional dar și actriță și producător. Sper să vă inspire cu candoarea ei minunată..


A doua poveste pe care o propun atenției voastre este cea a unui "om al străzii" - Ioan Olteanu. Povestea lui este una surprinzătoare și plină de învățăminte. Când am găsit video-ul îmi propusesem să urmăresc din el doar 5 minute deoarece era târziu în noapte. Dar nu m-am mai putut desprinde. Aveți multe de pierdut dacă nu-l urmăriți..



Primul film pe care-l recomand astăzi este unul strâns legat de depășirea prejudecăților. Este povestea unei adolescente de 16 ani, Rhiannon, care se îndrăgostește de un spirit pe nume "A" - un suflet călător care se trezește în fiecare dimineață într-un alt corp. Este o poveste plină de candoare care sper să vă inspire să treceți în cât mai multe situații de.. "ambalaj". Se numește "Zi după zi" ("Every day") și poate fi vizionat online aici-link, aici-link sau aici-link.

Al doilea film nu are legătură cu subiectul de mai sus decât tangențial. Dar, deoarece reflectă o situație foarte posibilă în viitorul societății noastre, îl dau mai departe recomandânu-l mai ales celor pasionați de filmele lui Steven Spielberg. Cei care nu-s familiarizați cu animațiile și jocurile pe calculator posibil să nu aprecieze pelicula, neavând răbdarea să urmărească firul poveștii. Se numește "Ready Player One: Sã înceapă jocul" și se referă la momentul când oamenii vor prefera realitatea virtuală (experimentarea ei cu ajutorul tehnologiei) neglijând total viața reală. Îl puteți viziona online aici-link sau aici-link.
***
Anunțuri:

REMINDER: Te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă de la suflet la suflet, într-o tabără cu un format unic, să regăsim Bucuria de A FI. Va fi o EXPERIENȚĂ care îți va schimba perspectiva și-ți va reda echilibrul. Într-un mod relaxat, "de vară", vom discuta despre experiențe concrete de viață și transformarea interioară autentică. Vom face o mulțime de exerciții și chestii faine despre care am amintit în descriere, dar am pregătit și multe surprize. Se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie. Detaliile organizatorice se găsesc pe pagina taberei AICI-link. Te aștept cu drag 💗

SEMINAR NOU: Am lansat un nou seminar: Trăiește viața pe care o dorești. Este un seminar unic în România deoarece conținutul și structura pentru fiecare ediție sunt stabilite chiar de către participanți - prin răspunsurile lor la două întrebări (pe care mi le dau anticipat). Este un eveniment de la care pleci cu cel puțin o situație personală rezolvată iar temele și exeriențele de viață despre care vom vorbi vor fi de folos fiecăruia și tuturor deopotrivă. Prima ediție va avea loc la BRAȘOV pe 11 august iar detaliile se găsesc pe pagina evenimentului AICI-link. Te aștept cu drag 💗
***

Pentru cei care doresc să învețe să-i înțeleagă pe ceilalți și să-și îmbunătățească relațiile, iată câteva cărți pe care le recomand cu căldură (transport gratuit oriunde în țară):
- "Trăind cu cei apropiați în fiecare zi...viața!" - Jacques Salomé - comandă online aici-link;
- "Trăind cu ceilalți în fiecare zi...viața!" - Jacques Salomé - comandă online aici-link;
- "Arta de a cultiva relații durabile" -Gerard Apfeldorfer- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" - John C. Maxwell - comandă online aici-link.


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: