"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 1 decembrie 2011

"Wild Carpathia" sau "despre Romania altfel"


Poate că patriotismul este un sentiment considerat învechit acum, în vremuri de profunde schimbări.
Eu cred că exact acum este de fapt cel mai bun moment pentru a-l reconstrui în sufletele noastre, dar nu sub forma naționalistă ci sub forma sa nouă, cea de identitate integrată în diversitate.
Și nu ar trebui să ne fie deloc greu. Avem o țară atât de frumoasă încât raiul are de cele mai multe ori imaginea naturii ce locuiește pe întiderea ei.
Mereu am fost uimită de bogația formelor de relief și de diversitatea faunei și florei României. Mi-am regăsit acest sentiment privind documentarul excepțional realizat de Charlie Ottley și dăruit României de prințul Charles ...
Vă invit să vă încântați privirea și sufletul vizionându-l și voi...Dacă sunteți curioși ce au răspuns realizatorii filmului la întrebarea "Ce v-a plăcut cel mai mult în România?" atunci aveți ocazia să aflați..Când gândurile mai puțin plăcute ne apar în minte...ar trebui măcar să luăm în considerare faptul că, dacă ne-am fi născut în altă țară, nu am mai fi fost noi (fiecare dintre noi) ci cu totul alții. Dacă ești mulțumit de omul care ai devenit și dacă știi că mediul contribuie la formarea unui om exact cât contribuie și înzestrarea genetică, atunci nu ai cum să nu iubești România.

La mulți ani, România ! din toată inima !
Să încercăm și o altă atitudine față de România decât critica, așa cum spuneam și aici (click!)

Vă mulțumesc,
>:D< cu drag,
Adina

Niciun comentariu: