"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 22 ianuarie 2015

Despre autovindecare și cauzele profunde ale bolilor

"Boala este o atenționare – ne semnalează că ne manifestăm dizarmonios. Nu este o pedeapsă, ci o consecință a faptelor şi atitudinilor noastre. Ne oglindește defectele, ne reflectă erorile. Ne pune față în față cu noi înșine. Ne îndeamnă să ne sesizăm neajunsurile și să ne mobilizăm pentru a le transformă în calități corespondențe. De exemplu, teama este o caricatură a prudenței, mania o distorsiune a pasiunii, lenea o degradare a calmului. Boala nu este un dușman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, căci are curajul să ne spună verde în față ce, unde şi cum greșim. De aceea atitudinea de a o nega, de a o ignora ca şi efect al unui stil de viață dizarmonios este contra-productivă. Această atitudine poate avea ca rezultat camuflarea simptomelor și o falsă vindecare. Dușmănindu-ne boala, ne dușmănim pe noi, căci de multe ori în umbrele din noi se ascund energii puternice şi profunde care așteaptă să fie manifestate plenar.

Boala ne semnalează înstrăinarea de sine. Nu o putem vindeca decât dacă ne reîmprietenim cu noi înșine.

Boala este rodul unor convingeri false adânc înrădăcinate în ființa celui bolnav. Atât de adânc încât ajung să ia forme materiale şi să se manifeste la nivelul corpului fizic. În medicină holistică acest fenomen este numit somatizare. Esența tratamentului constă în dobândirea lucidității care permite descătușarea de aceste convingeri greșite, generatoare de atitudini şi acțiuni greșite. Însă, dincolo de aspectul teoretic, lupta este personală, experiența individuală este singura eliberatoare. Nici o filozofie, nici o doctrină, nici o persoană nu vor putea vreodată să facă treaba pe care fiecare individ o are de făcut pentru el. Armonia nu poate fi redobândită decât individual, prin informare și experiență directă, prin explorare și conștientizare. Numai astfel procesul vindecării devine o simplă chestiune de timp, cu singura condiție că acest timp să mai fie încă disponibil pentru persoană afectată (modificările din planul fizic, deci leziunile morfologice, să nu fie deosebit de severe, iar timpul necesar reversării bolii să nu fie mai mare decât poate duce pacientul).

Boala este consecința unor rezonanțe distructive pe care cel bolnav le întreține având falsa convingere că este una cu ele. Acestea își au originea în subsolul conștiinței, inaccesibil în mod obișnuit, dar perceptibil de către oricine sub forma gândurilor și trăirilor degradante. Acolo, în hrubele psihicului, mocnesc reprimate tendințele noastre ascunse, negate, condamnate, natura noastră primară pe care nu vrem să o recunoaștem din cauza prejudecăților și a inhibițiilor rezultate din constrângerile sociale, familiale, religioase, politice, materiale, personale. Greșeala esențială pe care o comite cel susceptibil de boală este de a se confunda cu aceste manifestări psiho-mentale, de a se lasă cuprins cu totul de vâltoarea lor, de a-și lăsa claritatea conștiinței înecată în mlaștină. (...)

Boala are că substrat ignoranța. Un om bolnav își este sieși străin. Această înstrăinare poate avea grade variate și se poate referi la diferite aspecte ale ființei umane. Cea mai severă înstrăinare va genera şi boala cea mai severă (și cea mai greu vindecabilă). În acest sens, psihozele și mai ales schizofrenia, sunt considerate în medicina naturală bolile cele mai grave, chiar dacă ele nu se asociază cu modificări vizibile la nivelul corpului fizic. Practic, această față nevăzută a existenței noastre numită viață interioară face în cele din urmă diferența dintre sănătate și boală, dintre fericire și mizerie, dintre bucuria prezentului și toate condiționările noastre. Menirea remediilor naturale este aceea de a cataliza procesul de pătrundere, lămurire și prefacere interioară, de a direcționa efortul lăuntric, de a-i da coerentă și focalizare. Este o iluzie să considerăm că simpla administrare a unui remediu exterior sau a altuia poate elimina complet și permanent o anumită suferință.

Diferitele manifestări patologice sunt o expresie a armoniei universale, în particular a legii acțiunii şi reacțiunii. Simplul fapt de a folosi niște plante, cristale, posturi, regimuri alimentare, diferite tehnici, nu ne anulează greșelile şi pornirile dizarmonioase. Desigur, unele procedee au efecte purificatoare profunde, la multiple niveluri, capabile să aducă liniştea şi luciditatea necesare metamorfozării lăuntrice. Efectele lor benefice sunt însă menite să fie însoțite întotdeauna de înțelegerea trăirilor inferioare care au generat boala. Acesta și este scopul final. Odată ce obiceiurile noastre dizarmonioase sunt aduse în câmpul conștienței, înțelese și sublimate, toate formele de suferință generate de acestea încep să se topească de la sine. Până să îți dai seama ce se întâmplă, suferința va fi dispărut cu totul. În momentul când transformarea s-a produs, boala încetează.

Abordarea psihosomatică a vindecării are ca premisă corelația potrivit căreia manifestările în plan psiho-emoțional determina manifestările în plan energetic, care determină la rândul lor manifestările în plan fizic. Așadar, problemele psiho-emoţionale, neglijate, negate, reprimate ori incorect tratate vor constitui germenii viitoarelor dezechilibre la nivel energetic şi, mai apoi, declanșatorii feluritelor afecțiuni în plan fizic. Tratarea efectelor grosiere (bolile propriu-zise), o deblocare energetică autentică şi incursiunea cât se poate de serioasă și de conștientă în tot ceea ce înseamnă viață noastră interioară constituie premisele unei vindecări eficiente şi durabile (chiar dacă uneori lente).

Manifestările dizarmonioase în plan psiho-emoţional sunt evidente imediat, dezechilibrele produse de acestea în plan energetic au o latență medie de apariție şi pot fi recunoscute atunci când în corp apar dereglări funcționale (adică deși nu există leziuni la nivelul unor organe, acestea încep să nu-și mai îndeplinească toate funcțiile în mod corespunzător), în timp ce manifestările corespondente în plan fizic au un timp mult mai lung de instalare, devenind evidente după nenumărate trăiri dizarmonioase în plan psiho-emoţional şi după îndelungi disfuncționalități la nivelul unor organe și sisteme. În această fază – de manifestare fizică – apar leziunile organice iar boala poate fi deja depistată sub aspectul prezenței sale materiale în corp.

Terapia naturală autentică propune o abordare holistică, oferind soluții și remedii menite să influențeze toate cele 3 planuri (psiho-emoţional, energetic și fizic)." - Maria Verdi, psihoterapeut -Articol preluat din revista "Sănătate - S.O.S" (Nr.74, noiembrie 2014 - link) - l-aș fi subliniat tot (atât de important îl consider) însă ar fi fost obositor de citit.


Sănătatea este într-adevăr bunul nostru suprem. Când aceasta se deteriorează, toate celelalte preocupări sau îngrijorări se micșorează ca importanță devenind brusc total nesemnificative.

Psihosomatica este ramura medicală care studiază originea psihică a unor boli și folosirea mijloacelor psihologice în terapia lor. Deși în acest moment se consideră că doar o parte dintre boli sunt de natură psihosomatică, ultimii 8 ani din viața mea mi-au demonstrat faptul că toate sunt rodul credințelor și atitudinii noastră față de noi înșine și față de lumea (pe care o considerăm) exterioară. Cu fiecare confirmare am acceptat în final că aceste credințe sunt singurele pârghii ce determină starea noastră de armonie pe toate planurile. Spun aceste lucruri deoarece s-au împlinit de curând 8 ani de când aplic în mod exclusiv autovindecarea prin conștientizări și rezolvarea conflictelor interioare și obțin rezultate clare și imediate (de 8 ani nu am mai folosit și nu folosesc nici un fel de medicamente, nici suplimente naturale, nici ceaiuri, nici un tip de dietă, nici un fel de exerciții fizice, nici o altă terapie sau tehnică de vindecare).

Acesta este motivul pentru care insist pe acest subiect și de aceea consider că fiecare moment investit în înțelegerea unor informații noi este o cărămidă în plus nu doar la edificiul cunoașterii ci și la sănătatea și armonia ființei noastre ca întreg, dar și a celor dragi - în măsura în care le transmitem și lor aceste informații. De aceea am considerat necesar să dau mai departe articolul de mai sus și, în continuare, o emisiune care să completeze aceste informații cu argumente științifice și clarificări importante. Este vorba despre o ediție a emisiunii "Mistere la granițele cunoașterii" realizată de domnul Daniel Roxin în care acesta îl are ca invitat pe domnul dr. Dorin Dragoș - șef de lucrări în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Vizionare plăcută și de folos..💗


Sunt multe articole pe această pagină care completează înțelegerea acestor noțiuni însă voi alege doar trei:
Un documentar important se găsește aici-link, teoria lui Rupert Sheldrake explicată de acesta aici-link, iar unul dintre interviurile importante cu Bruce Lipton se găsește aici-link.

Recomand și câteva cărți care ne pot aduce numeroase conștientizări și ne pot ghida pe drumul restabilirii armoniei ființei:
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca șansă. Cum să descifram mesajul ascuns al bolii" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca simbol. Manual de psihosomatică" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cele 4 fețe ale monedei" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link.


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să restabilim armonia în viața cotidiană. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗


12 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte util si foarte complet articolul.Felicitari. Si mie mi-ar fi venit sa-l subliniez pe tot.
Din pacate,e greu de inteles pentru multi si de asumat concluziile, si mai si. . Ar fi mult mai multi oameni in viata..
Si mie mi-au trebuit vreo 3 ani dupa ce am facut un cancer ca sa ajung la aceasta intelepciune...

Anonim spunea...

Buna Adina!
Interesant, structurat, formator, util. Multumesc de propunere!(E.A.)

carmen spunea...

Felicitari,un an 2015 minunat,putere pt.a putea fi aceeasi lumina a divinitatii in aceasta lume agitata.

Adina Amironesei spunea...

Mulțumesc, Carmen ♥

Razvan Ianculescu spunea...

Vai, na-am mai citit de mult timp unarticol asa complet si util. Multumesc Adina. Iar am pus ordine in biblioteca interna.

Articolul condenseaza cumva intreaga lucrare a lui Joseph Murphy‎, Puterea extraordinara a subconstientului tau, pe care ti-o recomand cu mare caldura.

Doar ca Murphy vorbeste cu precadere despre solutii, nu neaparat despre cauze.

Adina Amironesei spunea...

@ Răzvan:

La "începuturile" blogului (al 9-lea articol :))) recomandasem "Puterea extraordinară a Subconștientului tău" aici, dar acum nu prea mai rezonez cu ideile de acolo, de aceea n-am mai amintit de asta nici măcar la articole conectate.
Biiig hug >:D<

Razvan Ianculescu spunea...

Ah, ce tare, o stii :)
Nu ma mir.

Simona spunea...

Interesant punct de vedere, insa trebuie sa luati in considerare ca sursa unor probleme de ale noastre sunt propriile pacate sau cele mostenite.

Cu respect,
Simona

Anonim spunea...

Simona... sper sa fie o gluma proasta, desi nu cred. Conceptia asta se incadreaza la religiozitate medievala, nu la cunoastere si ratiune. Pacat... ca sa zic asa.

Anonim spunea...

Am citit treaba asta (cum ca boala are drept cauza conflicte interne, sentimente blocate) intr-o mie de locuri. Insa niciunde nu se spune CUM ajungi sa identifici aceste conflicte. "Introspectie"... "analizeaza-te"... gargara pe care o spun toti. Nimeni nu vine cu o solutie practica. 100 de oameni care spun acelasi lucru (nu e copy-paste dar ideea e aceeasi)fara sa ofere nimic. Ca si marele ganditor Sima : "daca nu murea, mai traia !"

Unknown spunea...

Foarte bun si complex articol!

Marcela Voinea spunea...

Multumesc Adina !