"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 8 ianuarie 2015

Acasă în inima mea

Sunt încă destul de mulți oameni care consideră că nu s-au născut în locul potrivit (*), că orașul și țara în care s-au născut este cumva sub nivelul așteptărilor și/sau potențialului lor. Desigur, uneori situația nu este roz, însă niciodată nu e întâmplătoare.

Cercetările care l-au condus pe Rupert Sheldrake la elaborarea teoriei câmpurilor morfice ne scutește de mult timp și energie pierdute în frustrări pe această direcție, spunându-ne simplu că ne naștem "în câmpul morfic de natură energetică, vibratorie, particularizată pe zone geografice, datorită specificităţii emisiilor mentale de tipul telepatic al grupului sau grupurilor care au același timbru de vibrație și temperatură de culoare (frecvență) a gândurilor." (link) Sună prea sofisticat? :D Ok, pe scurt: ne naștem întotdeauna la locul potrivit. :))

Dacă am trecut de "etapa" de mai sus, luând în considerare faptul că omul poate trăi pe parcursul vieții în mai multe zone geografice, intervine întrebarea ce anume ne face să ne simțim acasă? Ați întâlnit desigur oameni care nu se simt acasă nicăieri, chiar dacă au reușit să creeze o atmosferă confortabilă în casa în care locuiesc, și oameni care se simt acasă oriunde, indiferent de condițiile în care trăiesc. Apare întrebarea: ce anume face diferența, care e factorul care creează percepția diferită și ce anume înseamnă de fapt "acasă"?


După o luuuungă analiză, am constatat nu doar că "acasă" e un "loc" ascuns adânc în interior, în inima mea, ci și faptul că nu are nici o legătură cu exteriorul sau cu gradul de confort exterior, deși acesta nici nu încurcă neapărat cu ceva :)) Cu puțină atenție putem observa oameni care se simt acasă atât în mijlocul pădurii cât și într-un metrou supraaglomerat la o oră de vârf, iar aceasta pentru mine e o dovadă suficientă în favoarea acelui "acasă" interior. Iată cum Eckhart Tolle clarifică atât de simplu acest sentiment în cartea sa "Liniștea vorbește" (link):

"La prima vedere, prezentul este doar unul dintre nenumăratele momente. Fiecare zi a vieții pare să fie compusă din mii de momente în care se întâmplă diverse lucruri. Și totuși, dacă te uiți mai atent, nu există de fapt un singur moment, etern? Nu este viață întotdeauna în momentul de față?

Acest moment unic - clipa Acum - este singurul lucru de care nu ai cum să scapi, singurul factor constant din viața ta. Indiferent ce se întâmplă, indiferent cât de mult se schimbă viața ta, un lucru e sigur: este mereu clipa Acum.

Din moment ce nu poți scăpa de clipa Acum, de ce să n-o întâmpini cum se cuvine, să te împrietenești cu ea?

Când te împrietenești cu momentul prezent, te simți acasă indiferent unde te afli. Dacă nu te simți acasă în clipa Acum, indiferent unde ești, nu te vei simți bine nicăieri."(continuare în video aici-link)

Într-un mod cu totul aparte, Pico Iyer (eseist și nuvelist de origine indiană) ne mărturisește ce înseamnă pentru el "acasă" prin intermediul poveștii sale impresionante de viață. Cald, emoționant și amuzant deopotrivă...


Despre teoria câmpurilor morfice a lui Rupert Sheldrake puteți afla mai multe din conferința de aici-link. Informații importante conectate într-un mod profund se găsesc în documentarul de aici-link.

Pentru că astăzi a fost vorba despre inima noastră, recomand astăzi câteva cărți importante pentru transformarea ei într-un minunat acasă :
"Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine" - Lise Bourbeau - comandă online aici-link (5%red.+transport gratuit);
"Cine ești tu?" - Lise Bourbeau - comandă online aici-link (5%red.+transport gratuit);
"Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată" - Karol K. Truman - comandă online aici-link (transport gratuit);
"Vindecarea sentimentelor din inima ta" - Karol K. Truman - comandă online aici-link (transport gratuit);
"Liniștea vorbește" - Eckhart Tolle - comandă online aici-link (20%red.+transport gratuit);
"Puterea prezentului. Ghide de dezvoltare spirituală" - Eckhart Tolle - comandă online aici-link (20%red.+transport gratuit).
***
În cazul în care abia ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Poți alege mai ușor un subiect cu ajutorul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗


Niciun comentariu: