"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 29 februarie 2012

Despre evoluție și crearea realității


Plecând de la ce spuneam în Rezonanța - un fenomen universal, tot ceea ce trăim, tot ce ni se întâmplă, este în perfectă rezonanță cu frecvența noastră a fiecăruia, acest fapt se poate extinde la nivel de societate și putem spune că realitatea noastră (comună) este în directă legătură cu frecvența rezultantă a societății, să o numim de exemplu frecvență medie (deși poate nu e o medie în sensul clasic al cuvântului).

Având în vedere acest lucru, asumarea responsabilității este o chestiune comună și este absolut inutil să dăm vina pe cineva anume pentru ceea ce trăim, încercând să ne separăm în vreun fel de societate. În unele ideologii, după cum știți, se folosește cuvântul “co-creator” pentru a exprima participarea noastră la crearea realității comune.

Privit în acest context, nu mai poate nimeni să spună că evoluția noastră atât ca specie cât și ca societate depinde doar de oamenii de știință și/sau de sistemele de conducere aflate în diverse poziții la nivel global. Fiecare dintre noi poate face ceva chiar dacă acțiunile la nivel individual par nesemnificative, asta e numai aparent.

Deși atât oamenii de știință acceptă cu greu faptul că știința și spiritualitatea încep să aibă un drum vizibil comun (nu spun că până acum nu au avut deloc ci spun doar că acum lucrurile nu mai pot fi trecute cu vederea), pași importanți către acestă apropiere se fac mereu și chiar la nivel mondial.
Astfel, în octombrie 2011 a avut loc Honolulu (Hawaii) Congresul Mondial de Medicină Cuantică, unde nume de marcă din lumea medicinei dar și din biologie, fizică, chimie, etc. au și-au unit forțele spre a revoluționa medicina holistică, cu multiple informații de maxim interes.

La acest congres a participat și Bruce Lipton, biolog remarcabil, specialist în genetică, foarte cunoscut pe plan mondial datorită ideii sale revoluționare că genele și ADN-ul pot fi modificate odată cu schimbarea credinţelor unui om. Autor a două cărți best seller “Biologia credinței” și “Evoluția spontană”, acesta este este recunoscut și pentru punțile între ştiinţă şi spiritualitate pe care le construiește  permanent în articolele și conferințele sale.
După conferința susținută la congresul menționat mai sus, Bruce Lipton a fost intervievat de cunoscuta jurnalistă și om de televiziune, Lilou Macé.
Iată interviul:


Cărțile lui Bruce Lipton au fost traduse și în limba română și, cum spuneam, merită toată atenția: "Biologia credinței" (comandă online aici-link) și "Evoluția spontană" (comandă online aici-link - transport gratuit).
Ca o concluzie, putem spune că schimbarea sistemului de valori al fiecăruia dintre noi nu ne aduce doar armonia pe plan fizic și psihic individual ci acest fapt participă la co-crearea conștientă a unei realități mai bune.

***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sper să-ți placă ce vei găsi și să te întorci din când în când. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗Niciun comentariu: