"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 31 octombrie 2012

Două evenimente minunate la Roman!


Iată că și orașul meu micuț, Roman, se întâmplă lucruri frumoase!

Primul eveniment înscrie orașul meu în programul Laboratorul Verde al Reciclării - un program inițiat de oameni minunați preocupați ca noi toți să trăim o viață mai armonioasă într-o țară mai curată.

Laboratorul Verde al Reciclării este un proiect educațional organizației Eco-Rom Ambalaje adresat elevilor de 9-10 ani, părinților și cadrelor didactice și reprezintă o noutate ca și conținut informațional dar și ca format pune accentul pe educația experiențială.

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase și inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică și interactivă. Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experiență multimedia completă, stimulându-le interesul față de procesul de colectare seletivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animații pe tema colectării selective și a unui spot didactic în ceea ce privește reciclarea de ambalaje.

În primul semestru al anului școlar 2012-2013, programul se va desfășura în 25 de orașe din țară: București, Pitești, Târgoviște, Ploiești, Slobozia, Constanța, Tulcea, Focșani, Iași, Roman, Bacău, Sfântu Gheorghe, Brașov, Târgu Mureș, Mediaș, Sibiu, Cluj Napoca, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova, Alexandria, implicând peste 4000 de elevi, din 50 de școli primare.

Autocarul Laboratorul Verde al Reciclării ajunge în Roman mâine (joi) 1 noiembrie, în intervalul 10.30 – 11.30, la Şcoala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu, din strada Mihai Eminescu nr. 27. Succes copiilor care vor avea ocazia acestei experiențe minuate!

***
Al doilea eveniment este unul din altă latură a vieții noastre dar am găsit potrivit să îl anunț tot în această postare deoarece are loc peste doua zile. Este vorba despre conferința „Metamorfozele „Luminii Vii” - de la fizică la metafizică” susținută de domnul prof. univ. dr. Traian D. Stănciulescu de la Universitatea Al.I. Cuza din Iași (și vicepreședintele Asociaţiei Naţionale de Terapii Complementare din România - ANATECOR) și domnișoara arhitect-designer dr. Aritia Poenaru de la institutul de Inventică din Iași.

Domnul prof. univ. dr. Traian D. Stănciulescu este autorul a numeroase articole și cărți publicate atât în România cât și în străinătate, cum sunt acelea din seria METAMORFOZELE LUMINII (Ed. Performantica) "Biofotonica, știință a complexității" (2000), "Introducere in teoria laserilor biologici" (2001), "Fundamente biofotonice ale constiintei" (2003), etc.

Conferința este organizată de Societatea Culturală Clepsidra condusă de domnul pr. Cornel Paiu, societate care are o susținută activitate în orașul nostru, și va avea loc vineri 2 noiembrie la orele 17.00 în biblioteca Colegiului Roman-Vodă (intrarea liberă).

Dacă sunteți din Roman vă invit cu drag și vă rog să anunțați și persoanele interesate. Și dacă nu sunteți de aici eu cred că merită să veniți pentru această conferință interesantă și o întâlnire cu oameni calzi și primitori.
Cu drag >:D<

Niciun comentariu: