"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 13 ianuarie 2013

Exercițiu de imaginație (2) - Frumoasa Verde

Multe lucruri pe care le facem zilnic se înscriu în categoria banalului și ajungem să le executăm în mod automat, dând posibilitatea minții să zboare unde vrea ea (în cazul fericit) sau unde ne este îngrijorarea (în cazul mai puțin fericit). Acest comportament are, ca orice alt lucru, o parte pozitivă - aceea că putem face mai multe lucruri deodată 😁 - dar și o parte negativă - faptul că nu mai "gustăm" multe momente din viața noastră deoarece nu suntem conștienți (și deplin prezenți) în fiecare clipă.

Dar dacă ar fi să putem privi lumea prin alți ochi observându-ne din afară? Cum ne-ar părea comportamentul nostru de fiecare zi? Ar fi amuzant că facem lucruri în mod automat? Ar fi trist? Am reconsidera anumite lucruri și am da mai multă valoare altora?

Greu de răspuns la astfel de întrebări fără un suport, mai exact fără un exercițiu de imaginație. Este vorba despre un film special, de suflet, un film numai bun pentru o zi ca cea de astăzi, cu titlul "Frumoasa Verde" ("La Belle Verte"). Dacă nu l-ai văzut până acum pot să-ți spun că merită toată atenția și timpul investit. Modul metaforic în care sunt spuse lucrurile, modul în care sunt evidențiate contradicțiile pământenilor, adierea blândă a bunătății pe care o emană personajul principal și nu în ultimul rând umorul fin al situațiilor recomandă cu drag acest film.

Pentru o vizionare cu imagine de calitate recomand cumpărarea dvd-ului, dar dacă preferați varianta online, iată-l mai jos unde preluat de pe net. Vizionare plăcută!
P.S. Este SF...sau nu știu, depinde de...unghiul de vedere 😁


Un alt exercițiu de imaginație am postat aici (click!).
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", cuvintele cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta . Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗*>:D< îmbrăţişare


Niciun comentariu: