"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 10 februarie 2013

Darul diversității personalității umane

Suntem ființe sociale prin natura noastră însă felul în care relaționăm cu ceilalți este unul specific fiecăruia cum tot specifică este și măsura în care ne dorim să fim mai mult sau mai puțin timp în prezența celorlalți.
Deși la prima vedere ce am spus aici este un lucru firesc și acceptat, putem observa cu ușurință că oamenii extrovertiți (numiți și "deschiși") sunt în mod vizibil preferați de societate - sunt angajați mai ușor, sunt preferați în funcții de conducere, etc - față de cei introvertiți (sau așa numiți "închiși"). Probabil asta se întâmplă și din cauza faptului că trăim în epoca socializării.

Preferința societății pentru persoanele extrovertite face ca multe lucruri din viața noastră să fie proiectate special pentru acestea și să nu țină cont de nevoile persoanelor introvertite.
Despre implicațiile acestui fapt și despre ce pierdem ca societate prin acest tip de discriminare ne vorbește într-un discurs emoționant a lui Susan Cain - avocat, scriitoare și speaker - autoarea cărții “Liniște: Puterea introvertiților într-o lume care nu se poate opri din vorbit”.
Vizionare plăcută! 


Tot despre un dar al diversității găsiți un alt discurs aici (click!).
Iar dacă ai ajuns pe această pagină pentru prima dată, aparent fără legătură, te invit și aici (click!)
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu: