"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 3 august 2014

Uimitorul TU [documentar nou]

"Cea mai profundă frică a noastră nu este aceea că suntem inadecvaţi. Frică noastră cea mai profundă este aceea că suntem peste măsură de puternici. Lumina noastră, nu părţile întunecate ne sperie. Şi ne întrebăm: de ce suntem atât de talentaţi, minunaţi sau inteligenţi? Răspunsul este: pentru că eşti copilul lui Dumnezeu! Şi când asta străluceşte în ţine, le oferi şi celorlalţi şansă să o facă. Şi dacă ne eliberăm de această frică, se eliberează şi ceilalţi" - Marianne Williamson (deși apare virtual ca aparținând și lui Nelson Mandela).

Întradevăr, această frică a noastră se manifestă în multe variante. Și dacă ar fi singura tot ar fi bine...:)) Însă după cum bine știm, nu este. Ea este însoțită permanent frica de eșec și de ale frici dintre care, una specială este: "ce vor spune ceilalți despre mine...?" (dacă fac x sau y lucru).

Toate aceste frici ne opresc de la a fi noi înșine și mai ales ne opresc să dezvăluim lumii toată creativitatea de care suntem capabili fiecare. Pentru că, așa cum știm deja, fiecare, dar absolut fiecare dintre noi are un talent, o abilitate cu adevărat UNICĂ.

Mă bucur să dau mai departe astăzi primul documentar românesc elaborat la standarde internaționale cu invitați de talie internațională. Filmul a fost realizat de Dr. Dragoş Brătăşanu - cercetător în domeniul aerospaţial şi expert în managementul riscului social în organizaţii. Pentru cercetările şi inovaţiile în domeniu a primit diverse premii de la organizaţii din SUA, Canada, Europa şi Australia. A organizat singur două expediţii în Antarctica şi la Polul Nord, şi a fost inginerul primei misiuni de simulare a vieţii pe Marte la o baza din SUA, împreună cu Agenţia Spaţială Română. A fost de asemenea speaker la numeroase evenimente pe 5 continente ale lumii.


Veți întâlni în film părerile unor oameni cu adevărat remarcabili:
- Dr. Dorin Prunariu, Frmr. președinte UNITED NATIONS COPUOS, cosmonaut;
- Dr. Ed Hoffman, NASA Chief Knowledge Officer;
- Dr. Scott Hubbard, directorul programului NASA MARS, profesor la Stanford University;
- Dr. Charles Pellerin, director la NASA, director Hubble Telescope Development Team;
- Steve Vai, muzician, câștigător a 3 premii Grammy;
- Gregg Braden, autor a numeroase cărți bestseller (prezentat aici: link-1, link-2);
- Howard Martin, vicepre;edintele Institutului HeartMath;
- Peter Vesterbacka, fondator al brandului Angry Birds, CMO Rovio;
- Dr. Robert Richards, fondator al International Space University, Singularity University;
- Dragoș Brătășanu, cercetător în domeniul aerospaţial, realizatorul filmului.

"Această călătorie te va purta dincolo de cele mai frumoase vise ale tale, îţi va dezvălui posibilităţile a ceea ce poţi deveni cu adevărat în viaţă. Şi nu uita: pe măsură ce faci primul pas către scopul tău în viaţă vei putea merge doar înainte şi niciodată înapoi." - începutul documentarului.

Am adăugat în titlu "documentar nou" deoarece la o căutare pe google am observat că documentarul nu a fost distribuit pe bloguri deși merită din plin acest lucru. Ar fi inutilă o intruducere mai detaliată a documentarului, așa că vă las bucuria de a-l descopri singuri spunându-vă doar că este un film cu adevărat uimitor. Vizionare plăcută...

***Mulțumiri speciale domnului Dragoș Brătășanu pentru că mi-a permis postarea filmului întreg sub această formă cu subtitrare aici. (*Dacă subtitrarea în limba română nu pornește automat o puteți seta din butonul cu formă de "rotiță" - din bara player-ului - ce apare după ce dați play.)


"Nu judeca cine ai fost ieri, ci visează la cine poţi deveni mâine deoarece această este adevărata putere pe care o porți în interiorul tău!"

Un interviu despre drumul lui Dragoș Brătășanu din căminul Leu până la NASA și apoi la film puteți urmări mai jos:


Majoritatea materialelor pe care le-am recomandat pe această pagină au legătură cu autocunoașterea, dar dacă ar fi să recomand doar patru documentare le-aș alege pe cele care există aici-link, aici-linkaici-link și aici-link deoarece le consider principale. Alte materiale video foarte utile în autocunoaștere se găsesc aici-link aici-link și aici-link. Un exercițiu de suflet - aici-link.

Recomand și câteva cărți care merită să facă parte din lecturile celor care își doresc să-și descopere potențialul interior:
- "Eroul" - Rhonda Byrne - comandă online aici-link;
- "Poți să-ți vindeci viața" - Louise L. Hay - comandă online aici-link;
- "Puterea este în interiorul tău" - Louise L. Hay - comandă online aici-link;
- "Cine ești tu?" - Lise Bourbeau - comandă online aici-link;
- "Putere nemărginită" - Anthony Robbins - comandă online aici-link;
- toate cărțile renumitului John C. Maxwell - comandă online aici-link.
***
Dacă este pentru prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți urez bun venit! Sper să-ți placă ce vei găsi aici și să te întorci din când în când. Lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta te pot ajuta să cauți mai ușor subiectele care te interesează. Sunt în acest moment peste 600 de articole, așa că ar fi destul de greu să te plictisești :)) Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 


5 comentarii:

Anonim spunea...

Va multumim pentru recomandare. Este genial. Daniel Cluj

MONICA spunea...

este superb...sunt fascinata de ideile minunate cuprinse aici...
multumim pentru tot...
cu drag,monica

Anonim spunea...

Multumesc!

Costel Holospin spunea...

Nu inteleg de ce mai apare reclama daca fimul nu exista, ca sa ne faca mai mult rau decat bine.

Adina Amironesei spunea...

@ Costel Holospin:

Inițial am postat filmul întreg (la vremea când am publicat articolul a fost posibil) însă între timp acesta nu mai este disponibil gratuit ci contracost.
Am adăugat acum o notă și în text-ul articolului ca să se înțeleagă ce și cum.