"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 4 februarie 2015

Mărturii din lumea de dincolo de moarte

Fie că sunt conștienți sau nu, credințele noastre ne modelează fiecare gest și fiecare pas din viața cotidiană. Dintre acestea, credința "ultimă", anume felul în care ne raportăm la moarte și la lumea/lumile de dincolo, își pune amprenta pe întreaga atitudine pe care o avem față de viață și tot ce ține de aceasta.

De exemplu, dacă am crede într-adevăr că moartea este o trecere către o lume "transparentă" nu am mai consuma inutil energia pentru construirea unor imagini de sine, nu am mai minți sau "învălui" (a se citi "persuadá" 😁) pe nimeni, nu ne-am mai strădui să avem dreptate în susținerea diverselor puncte de vedere, etc., pentru că ne-am da seama cât de iluzorii și fără sens sunt aceste preocupări.

Desigur, consecințele credințelor noastre cu privire la lumea de dincolo de această realitate sunt foarte multe, însă chiar dacă cineva ar scrie scrie mii de pagini despre asta, cele mai importante conexiuni rămân acelea făcute de fiecare om în parte pentru el însuși, pas cu pas.

Deoarece am fost întrebată de multe ori cum cred că arată lumea de dincolo de această realitate, voi răspunde aici pe scurt: cred că lucrurile depășesc cu mult puterea noastră înțelegere și chiar de imaginație. Cred că tot ceea ce credem și ne imaginăm (orice "culori" ar avea "tablourile" din mintea noastră) acestea există în abundența acestui Multivers mai viu decât ne-am putea imagina vreodată (cu mintea de aici) și în această abundență de potențiale fiecare om "pleacă" într-un univers care arată conform credințelor lui.

De aceea există mărturii atât de diferite ale celor care s-au "întors" din moarte clinică sau alte experiențe asemănătoare. Mai cred că pe măsură ce vom învăța să ne deschidem fără teamă către a cunoaște necunoscutul acesta se va modela și ne va "vorbi" astfel încât să-l înțelegem din ce în ce mai mult (oricum, asta se întâmplă tot timpul, chiar și în acest moment 😁). Mai cred că totul este posibil - despre asta am povestit aici-link.

Mărturiile celor care s-au întors din moarte clinică continuă să confirme sau să distrugă credințe chiar dacă "zugrăvesc" doar mici fragmente din lumile de dincolo. Sunt povești fascinante pentru mintea oricărui curios. Din acest motiv am considerat important să dau astăzi mai departe o altă emisiune în care domnul Daniel Roxin îl are ca invitat pe domnul prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan - doctor în neurologie și psihiatrie, membru în Academia Americană de Neurologie, Societatea Internațională de Cercetare a Creierului, Federația Internațională de Neurologie, Societatea medicilor Scriitori și publiciști din România. Vizionare plăcută..


Articole conectate: aici-link, aici-link, aici-link, aici-link și aici-link. Trei documentare importante pe această temă se găsesc aici-link, aici-link și aici-link. Un film tulburător pe care l-am recomandat mai demult - aici-link.
Cărțile domnului prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan pot fi achiziționate online (transport gratuit oriunde în țară):
- "Inteligența materiei" - comandă online aici-link;
- "În căutarea sensului pierdut" (ambele volume) - comandă online aici-link;
- "Mintea de dincolo" - comandă online aici-link;
- "Somnul rațiunii" (2014) - comandă online aici-link.
În plus, recomand trei cărți ale autorilor amintiți de domnul prof. Dulcan în emisiune:
- "Viață după viață" -Raymond A. Moody- comandă online aici-link;
- "Călătorii îndepărtate" -Robert A. Monroe- comandă online aici-link;
- "Călătoria supremă" -Robert A. Monroe- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală pe care am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", cuvintele cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: