"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 20 februarie 2015

Percepția succesului și consecințele acesteia

"Cheia succesului în viață este realizarea faptului că a trăi este un lucru care se învață, este un talent dobândit. Procesul învățării începe la naștere şi se încheie prin moarte, în timpul acestei învățări, nivelul de conștiință se rafinează și crește. Treptat începi să înțelegi mai bine lucrurile de care depinde o viață fericită, încununată de succes.
Prima realizare în viață este aceea că viața ta este o grădină, iar tu ești grădinarul. Grădina ta poate să fie bine îngrijită, greblată cu grijă, plină de flori dintre cele mai frumoase - însușiri sau experiențe pozitive. Sau, dimpotrivă, poate să fie năpădită de buruieni - emoții şi gânduri negative - care se înmulțesc până când florile nu mai pot crește în ea.
A doua realizare în viață este aceea că fiecare acțiune, inclusiv inacțiunea, produce un anumit rezultat. "..căci ceea ce va semăna (mintea) aceea va şi secera." - Galateni 6:7. Nu semeni nimic, nu seceri nimic. Într-o grădină, dacă nu faci nimic, lucrurile nu vor rămâne mereu așa cum sunt. Buruienile cresc şi singure, nu trebuie să le semene nimeni. În viață, dacă nu cultivi conștient florile talentului şi ale darurilor pe care le-ai primit de la Creator, buruienile gândurilor, emoțiilor şi experiențelor negative se vor înmulți până ce vor sufoca toate celelalte plante. Dacă nu acționezi pentru a schimba această stare de fapt, dacă nu îți plivești la timp grădina de bălării, talentele tale vor fi sufocate şi vor muri.
A treia realizare în viață este aceea că există un timp potrivit pentru fiecare lucru. Viața își are anotimpurile sau etapele ei. Aceste etape, organizate cronologic, sunt rezultatul gândurilor, atitudinilor, emoțiilor şi asocierilor pe care le realizezi în diferite momente ale vieții tale. Fiecare etapă durează între 20 și 25 de ani şi se caracterizează prin anumite lucruri pe care trebuie să le înțelegi şi să le îndeplinești. Orice nu reușești să înțelegi şi să faci la timpul potrivit, va îngreuna realizarea obiectivelor următoare.
A patra realizare în viață este aceea că în univers acționează două tipuri de forțe - forțele binelui şi forțele răului. Universul este un sistem armonios. Toate lucrurile care se petrec operează fie în numele binelui, fie în numele răului. Atunci când tu faci ca anumite lucruri să se întâmple, ele sunt fie rezultatul binelui, fie al răului." - fragment din cartea "Cele 12 legi universale ale succesului" scrisă de Herbert Harris (comandă online aici-link)
***
Avem definiții atât de diferite în privința succesului, dar cred că diferențe și mai mari apar atunci când vine vorba de percepțiile noastre în acest sens și în privința "fratelui" său renegat - eșecul. Tocmai pentru că sunt la curent cu aceste diferențe :)), aș adăuga textului de mai sus două precizări: *1. faptul că etapele vieții nu au neapărat aceeași ordine pentru noi toți și nici nu durează neapărat 20-25 de ani fiecare și *2. binele și răul (despre care se vorbește în ultima frază) coexistă în fiecare dintre noi - asta doar ca să nu apară vreo confuzie :))
O analiză mai atentă ne poate face să descoperim că percepția noastră privind succesul are consecințe în multe dintre atitudinile noastre față de ceilalți și față de viața însăși. Nu fac eu această analiză deoarece părerea mea am spus-o în articole mai vechi, dar am găsit un discurs foarte amuzant despre asta și am decis că merită distribuit mai departe. Este vorba despre speech-ul lui Alain de Botton - romancier, eseist și jurnalist recunoscut pe plan internațional, cărțile sale de eseuri fiind declarate bestseller-uri în 30 de țări. A scris despre dragoste, călătorii, arhitectură și literatură într-un stil pe care l-am putea numi "filozofia vieții de zi cu zi" (biografie aici). Un stil care sigur o să vă placă.., vizionare plăcută 


Articole conectate cu...succesul se găsesc și aici-link, aici-link și aici-link. De văzut și articolul de aici-link.
Dacă v-a plăcut stilul lui Alain de Botton, atunci sigur vă vor încânta și cărțile sale ce cuprind conexiuni atât de...colorate (transport gratuit pentru orice comandă):
"Eseuri de îndrăgostit" - comandă online aici-link - o combinație de ficțiune și non-ficțiune, carte publicată în 30 de ţări și vândută în peste două milioane de exemplare.
"Arta ca terapie" - comandă online aici-link - (coautor alături de John Armstrong) autorii propun o privire nouă asupra subiectului: arta nu doar ca obiect al contemplației, ci ca mijloc de cunoaștere și înțelegere a propriei vieți.
"Religia pentru atei" - comandă online aici-link - carte în care Alain de Botton ne dezvăluie cum putem găsi și selecta din religie acele idei bune despre cum să ne trăim viata și să ne organizăm societățile, punându-ne la dispoziție exemple prețioase despre cum să construim un spirit al comunității, cum să facem relațiile să dureze, cum să trecem peste sentimentele de invidie sau inadecvare, cum să călătorim inspirați sau să ne reconectăm la natură.
"Arhitectura fericirii. Arta secretă de a-ți decora viața" - comandă online aici-link - carte ce oferă o nouă perspectivă asupra locuinței proprii, a străzii și chiar asupra propriei persoane.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sunt aici 480 de articole ce cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și pentru a ne aduce bucurie în suflet. Te poți "orienta" în căutarea unui subiect folosind listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Alain de Botton, de care habar nu aveam (aici suntem chit, pentru ca nici el nu are habar de mine) reuseste sa fie interesant si amuzant in acelasi timp. Multumesc de propunere!(E.A.)

Filme online spunea...

Superb articolul va citesc zi de zi. Sa nu va schimbati.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...