"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 25 februarie 2015

Povestea unei vieți de succes

"În viața fiecărui bărbat și a fiecărei femei vine un moment de mare încercare - un moment în care ne este testată fiecare resursă în parte. Un moment în care viața pare să fie nedreaptă cu noi. Un moment în care credința noastră, valorile în care credem, răbdarea noastră, compasiunea noastră, forța de a nu ne lăsa, toate sunt împinse dincolo de orice limită.

Unii oameni se folosesc de asemenea momente ca de niște ocazii pentru a deveni mai buni - alții se lasă pur și simplu striviți de asemenea experiențe de viață. V-ați întrebat vreodată de ce reacționează oamenii atât de diferit la încercările la care îi supune viața?" - Tony Robbins

Cred că nu e vorba doar de un moment în care viața pare că ne pune la încercare. Cred că e vorba de mai multe Momente. Momente care semnalează faptul că trebuie să schimbăm ceva, fie că este vorba de valori, de credințe sau atitudini semnificative.

Cum nu înțelegem "cu una, cu două" 😁, ajungem să ducem experiențele la extrem. Spun asta deoarece: dacă suntem foarte, foarte sinceri și atenți la ce ni se întâmplă, vom observa ușor că noi suntem cei care facem asta, prin rezistența noastră la schimbare și prin faptul că nu suntem deplin conștienți de toate gândurile, emoțiile și acțiunile noastre (=energiile pe care le emitem).

Desigur, orice om s-a întrebat de ce reacționează oamenii diferit în astfel de momente de provocare. Fiecare dintre noi a găsit câte un răspuns și probabil a observat că forma răspunsului se modifică în timp cu fiecare nouă experiență de viață și fiecare gram de înțelepciune pe care îl câștigăm de pe urma acesteia.

Așa cum am mai spus, am observat că experiențele prin care trec ceilalți mă inspiră în diverse moduri și că pot învăța din ele mai multe unghiuri de vedere asupra vieții. Din acest motiv sunt un fan al poveștilor de viață și nu pierd nici o ocazie de a mă "îmbogăți" cu noi și noi povești.

Astăzi vă aduc în atenție povestea impresionantă a unui om remarcabil, renumit pe plan internațional pentru realizările sale în domeniul dezvoltării personale - Tony Robbins. Având în vedere că materialul pe care l-am pregătit conține povestea detaliată a vieții acestuia, nu îi voi face o altă prezentare. Vă spun doar că povestea confirmă ideea din una dintre cărțile sale:

"Mi-e foarte clar că măsura reușitei personale nu este dată de cei pe care îi cunoști, locurile unde te duci și ceea ce ai. Pentru mine succesul reprezintă străduința continuă de devenire. Este oportunitatea de a te dezvolta pe plan emoțional, social, spiritual, fizic, intelectual și financiar și, în același timp, de a contribui pozitiv la altele. Drumul către succes este mereu în devenire. Este un drum într-o continuă îmbunătățire și nu un țel care trebuie atins."

Vizionare plăcută 💗


Articole conectate cu.. succesul: În goană după himera unei vieți de succes13 lucruri pe care oamenii puternici mental NU le fac și Cel mai important secret al vieții. Un documentar foarte important despre schimbare există aici-link.

Recomand cu căldură cărțile scrise de Tony Robbins:
- "Putere nemărginită" - comandă online aici-link;
- "De neclintit" - comandă online aici-link;
- "Trezește uriașul din tine" - comandă online aici-link;
- "Banii: Stăpânește jocul" - comandă online aici-link;
- "100 de zile pentru a dobândi putere nemărginită" - comandă online aici-link;
- "Mesaje de la un prieten" - comandă online aici-link.
Recomand de asemenea următoarele cărți de referință din domeniul dezvoltării personale, toate cu "grad" de bestseller pe plan internațional:
- "Succesul redefinit" - Arianna Huffington - comandă online aici-link;
- "Ridică-te din propria ta cenușă mai puternic ca oricând" -Brené Brown- comandă online aici-link;
- "Secretele succesului" -Dale Carnegie- comandă online aici-link;
- "Schimbând gândirea, iți schimbi viața" -Brian Tracy- comandă online aici-link;
- "Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi să-ți aducă măcar un strop de informație și un gram de bucurie în plus. Lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗

Niciun comentariu: