"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 29 ianuarie 2016

Secretele creierului și efectele vindecătoare ale... cunoașterii

În ultimii ani, interesul acordat alimentației sănătoase a crescut exponențial și tot mai multe cercetări își îndreaptă atenția către acest domeniu. Nu este de mirare, toți vrem să fim sănătoși pentru că toate celelalte arii ale vieții și activităților noastre depind starea de sănătate.

Dar ceea ce ce încă mă uimește este faptul că igiena psiho-emoțională nu este privită măcar cu aceeași importanță. Asta se întâmplă deși s-a demonstrat deja că starea psiho-emoțională determină apariția bolilor, iar echilibrarea acesteia are o importanță determinantă în procesul de autovindecare.

Este foarte posibil ca unul dintre motive să fie faptul că cercetările din acest domeniu sunt mai noi decât cele din domeniul alimentației. Alt motiv ar fi reticența cu care oamenii privesc capacitatea de autovindecare, deoarece de-a lungul timpului am auzit o mulțime expresii de genul: "nu cred..", "așa ceva nu se poate..", "prea frumos ca să fie adevărat".

Aceste lucruri mă determină să dau mai departe astăzi o emisiune extrem de interesantă în care domnul prof. univ. dr. Leon Zăgrean ne vorbește despre secretele creierului, efectul placebo, stres, capacitatea de autovindecare și efectele vindecătoare ale.. cunoașterii. Domnul prof. univ. dr. Leon Zăgrean este șeful Catedrei de Fiziologie a Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București și fondatorul primului laborator de Neuroştiinţe din România. Cititorii mai vechi ai acestui blog au avut ocazia să-l cunoască prin intermediul altor materiale pe care le-am distribuit aici.


Două citate din emisiune.. ca să vă fac curioși:

"Principala cauză a bolilor este necunoașterea - acceptarea unor criterii false despre viață și despre esența umană."

"Stresul este un factor major în apariția bolilor. El este un produs al minții noastre, nu există ca atare. Sub 5% dintre boli sunt cauzate de gene, restul sunt produse de propria acțiune a ființei umane. Mediul înconjurător acționează prin intermediul minții noastre, noi ajutăm ca anumiți factori să producă sau nu boala."

Felicitări domnului prof. univ. dr. Leon Zăgrean pentru că ne dăruiește informații prețioase ca de fiecare dată - bune de știut, de aplicat și.. de dat mai departe. Vizionare plăcută și cu folos.. (***Pe anumite tipuri de telefoane materialul video nu se încarcă, dar poate fi vizionat pe laptop sau desktop. Video-ul este preluat de pe site-ul adevarul.ro, nu am reușit să-l descarc de-acolo (prin nici o metodă) și să-l pun pe o altă platformă, îmi pare rău.)


În completarea acestor idei vin și informațiile din articolele:

Cărți care susțin aceste informații și pe care le recomand cu căldură celor interesați :
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link sau aici-link- un dictionar complet al bolilor și al afecțiunilor aflate în strânsă legătură cu conflictele generate de gânduri, sentimente și emoții, informații ce pot facilita înțelegerea simbolică, realizată de creier, și care ne ajută să conștientizăm conflictul ce generează o anumita boală;
- "Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link - registrul bolilor, tabel sinoptic al corespondenței dintre părțile corpului, organele sale și sensul lor simbolic;
- "Boala ca simbol. Manual de psihosomatică" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link - compendiu cu 400 de tablouri clinice, peste 1.000 de simptome organizate în sistem alfabetic, regiunile corporale și organele în interpretarea lor simbolică pentru omul sănătos + registru cu simptomele maladive;
- "Boala ca șansă. Cum să descifram mesajul ascuns al bolii" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link;
- "De ce se îmbolnăvesc oamenii?" -Darian Leader, David Corfield- comandă online aici-link;
- "Remediul împotriva fricii" -Lissa Rankin- comandă online aici-link;
- "Secretele autovindecării" -Maoshing Ni- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să restabilim armonia în viața cotidiană. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Adina! Multumesc, interesant. Nu vazusem transmisiunea in direct. Domnul L. Zagrean este o personalitate valoroasa.(E.A.)