"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 27 martie 2016

Fiecare om de lângă noi are o poveste ce merită ascultată (+ recomandare film)

Se spune că "viața bate filmul" și știm cu toții că asta nu e doar o vorbă. Dacă am ști toată povestea celui de lângă noi, cu toate durerile și bucuriile din ea, cu toate traumele pe care le-a depășit, am constata că fiecare comportament pe care-l manifestă are o explicație, și că, de fapt, din unghiul de vedere al poveștii sale, tot ceea ce face este justificat. Am mai descoperi și faptul că nu suntem chiar atât de diferiți, că funcționăm aproximativ pe baza acelorași tipare. Am fi mai blânzi unii cu ceilalți și mult mai toleranți. Dacă am ști toată povestea...
***
Dave Isay este un producător american de radio premiat cu numeroase premii de radiodifuziune, inclusiv cinci premii Peabody și MacArthur "Genius" Fellowship. Este autor/editor a mai multe cărți rezultate din munca de documentare a emisiunilor sale, două dintre acestea ajungând bestseller New York Times: "A asculta este un act de iubire" (2007) și "Mama - O celebrare a mamelor din StoryCorps" (2010).
Am ales să dau mai departe astăzi discursul său deoarece este fondatorul unui proiect impresionant - StoryCorps - al cărui impact nici el nu l-a bănuit de la început. I-a pus bazale în 2003 când a deschis prima cabină StoryCorps în Grand Central Station din New York, cu intenția de a crea un spațiu liniștit, în care orice persoană să poată onora oricare alta, ascultându-i povestea. A colecționat aceste scurte povești de viață, iar StoryCorps a devenit cea mai mare colecție de voci umane înregistrate vreodată.
În 2015 Dave Isay a fost premiat de către TED și a lansat StoryCorps App - o aplicație care va facilita dezvoltarea acestei arhive digitale de înțelepciune colectivă a umanității. Este un discurs emoționant care cuprinde și fragmente din interviurile colecționate. Vizionare plăcută


Filmul pe care îl propun astăzi este unul care explorează o idee interesantă: cum ar fi arătat viața noastră dacă am fi luat alte decizii...Este o poveste tulburătoare (cum altfel ar putea fi..?) și care lasă de înțeles că în fiecare om există potențiale minunate pe care nici el însuși nu le bănuiește. Îmi dau seama că știați deja :)). "O altă șansă" are în rolurile principale pe Nicolas Cage și Téa Leoni care dau o așa culoare acestei minunate povești încât pelicula a luat 4 premii și a fost nominalizată la alte 6. Poate fi vizionat online aici-link, aici-link sau aici-link (după închiderea reclamelor).
Alte povești de viață impresionante găsiți aici-linkaici-link și aici-link, dar și altele pe care le veți găsi din link în link.. :))
Recomand astăzi câteva cărți care inspiră curaj pentru a ne împăca cu propria poveste și pentru a o dărui din când în când mai departe (transport gratuit oriunde în țară pentru orice valoare a comenzii):
- "Iubirea care vindecă" -Gigi Ghinea- comandă online aici-link;
- "Respiră, iubește și taci" -Gigi Ghinea- comandă online aici-link;
- "Curaj" -Debbie Ford- comandă online aici-link;
- "Viața nu e mereu roz" -Mel Robbins- comandă online aici-link;
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau materiale video ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate", cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: