"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 6 iulie 2016

Trezirea între psihoză și normalitate (II)

"Imaginați-vă că ajungeți la un punct în care aţi pierdut totul, poate că urmare a unei boli grave, a unei depresii sau dependențe. V-ați pierdut cariera, partenerul sau familia, speranțele de viitor și respectul de sine și sunteți atât de disperați, încât simțiți că nu puteți să mergeți mai departe. Simțiți că ați fost frânți complet şi reduși la nimic.

Sau poate că e vorba de o întâlnire cu moartea: imaginați-vă că vi s-a spus că aveți o boală precum cancerul și că mai aveți de trăit doar o scurtă perioada de timp. Tot ce v-a adus fericire pare să va fi fost luat. Tot ce ați muncit din greu să construiți și tot ce v-ați imaginat că va fi viitorul vostru se dizolvă și se transformă în nimic, în fața voastră pare să nu fie nimic, în afară de durere, pierdere și moarte.

Și atunci, în voi are loc o transformare. Sinele vechi moare și se naște unul nou. Dintr-o dată, aveți un sentiment de ușurință și de libertate, că și cum ar fi fost tăiate legăturile și ridicate greutățile. Lumea pare a fi un alt loc, cu un sens nou și un tel nou, cu o armonie nouă și frumusețe. Trecutul și viitorul nu mai au nici o semnificație, iar grijile care vă umpleau mintea mai înainte nu mai contează. Tot ce contează este "existența" strălucitoare pe care poți să o vezi în jur și prezentul glorios pe care îl trăiești. Și nu e doar o schimbare temporară. Intensitatea inițială a experienței poate că va dispărea după câteva zile, dar tu n-o să mai fii niciodată același.

Ești plin de un sentiment permanent de bine și de o apreciere nouă a vieții. Niciodată nu vei mai lua lucrurile ca pe ceva ce ți se cuvine – ești permanent conștient de valoarea vieții însăși, de prieteni și de familie, de frumusețea lumii, de sănătatea și libertatea ta. Mintea îți este în permanentă liberă de griji și de neliniște și, în loc să-ţi petreci viața alergând după un statut, după succes și după bogăție, încerci să ajuți alți oameni sau să progresezi în propria ta dezvoltare spirituală.

Asta poate să sune ca o fantezie. Și e adevărat că, în cele mai multe cazuri, chinul psihologic nu are nici un efect pozitiv. Adesea nu facem decât să simțim durere și să vrem să se termine cât mai repede. Pentru mulți, procesul morții este doar plin de durere și de supărare, nemântuit de niciun sentiment de libertate sau de bine. Pentru alții însă, chinul intens este un soi de "alchimie spirituală", care transformă "metalul bază" al suferinței în "aurul" libertății și binelui intens." - fragment din cartea "Ieșirea din întuneric" scrisă de Steve Taylor.


Mi-a plăcut foarte mult în cartea din care am selectat citatul faptul că prezintă modul în care traumele și suferința psihologică pot da naștere unei transformări spirituale. Cuprinde 30 de povești reale de viață care aduc inspirație și încredere în faptul că trezirea face parte din normalitate și că e un proces firesc prin care trecem fiecare la un moment dat. Cel mai important lucru confirmat (și) de această carte este faptul că ALEGEREA de a sta în suferință sau de a deveni flexibili la schimbare și adaptabili spre a depăși obstacolele NE APARȚINE

Luând în considerare mesajele pe care le-am primit și interesul acordat de cititorii acestei pagini documentarului "Tulburare bipolara sau trezire spirituala" - realizat de Sean Blackwell - consider important să dau mai departe și partea a doua a acestuia. Această parte conține clarificări referitoare la:

- experiența trezirii ca oportunitate de eliberare a durerilor emoționale, reprimărilor biologice și traumelor din trecut;
- cum să faci față și să vindeci agresiunea care însoțește în anumite cazuri psihoză;
- importanța nivelului de conștiință în depășirea psihozei și susținerea persoanelor care trec psihoză (teoria Spiral Dynamics);
- abordarea revoluționară numită puterea prezentului în vindecarea tulburării afectiv bipolare;
și, foarte important:
- studii de caz ale unor persoane care au traversat astfel de experiențe.

Nu voi insista să-l vizionați. Vă spun doar că prezintă lucruri foarte importante, numai bune de știut în orice moment al vieții dar mai ales dacă timpul unei astfel de urgențe spirituale încă nu a venit. Partea I a documentarului poate fi vizionată AICI-link, cea de mai jos fiind partea a II-a. Vizionare plăcută și cu folos.. 



Recomand bineînțeles cârțile lui Eckhart Tolle -bestseller în întreaga lume, cărți pe înțelesul tuturor, aproape de sufletul tuturor:
- "Puterea prezentului" - comandă online aici-link;
- "Puterea prezentului - ghid practic" - comandă online aici-link;
- "Liniștea vorbește" - comandă online aici-link;
- "Un Pământ nou" - comandă online aici-link.
dar și câteva care au legătură cu trezirea și aduc înțelegeri profunde în privința acestui proces:
- "Ieșirea din întuneric" -Steve Taylor- comandă aici-link;
- "Trezirea din somnul conștiinței" -Steve Taylor- comandă aici-link;
- "Letting Go. Calea renunțării" -David R. Hawkins- comandă aici-link;
- "Transcenderea nivelurilor conștiinței" -David R. Hawkins- comandă aici-link;
- "Învățăturile lui Ramana Maharshi" -Arthur Osborne- comandă aici-link;
- "Ramana Maharshi, Calea cunoașterii supreme" -Arthur Osborne- comandă aici-link;
- "Lumina cunoașterii non-duale" -Advaita Bodha Dipika- comandă aici-link.


În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. În acest moment sunt 555 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege :)) Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


Niciun comentariu: