"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 9 iunie 2013

Recomandare film - August Rush


Fiecare lucru pe care îl vedem, auzim sau gustăm are un impact asupra noastră. De-a lungul vremii însă, din diverse motive de securitate în fața suferinței, oamenii și-au închis sufletul în încercarea de a bloca orice stimul exterior. Cum spuneam și în articolul precedent, odată cu această închidere am ajuns să ne ferim de a simți lucrurile din jurul nostru fără să fim neapărat conștienți că pe aceeași ușă a sufletului intră și bucuria nu doar tristețea.

Probabil asta este explicația pe baza căreia mulți oameni când văd un film se opresc la suprafața lui, la realizarea cinematografică, la jocul actorilor, calitatea imaginilor, a sunetului sau a scenariului, fără să observe mai curând stările interioare pe care le naște în ei povestea însăși. Înțeleg toate aceste lucruri, mai ales faptul că ne închidem suferinței, le consider firești și nu aș avea cum să le judec odată ce eu însămi am trecut printr-o lungă perioadă de închidere.
Dar dacă știind asta m-aș mai opri acum la suprafața unui film, fără să-mi conștientizez trăirile, clipă cu clipă, emoție cu emoție, aș considera că vizionarea acestuia este un timp pierdut indiferent de calitatea filmului și de povestea din el.

Filmul de astăzi - August Rush - este o poveste emoționantă și fascinantă a unui copil care simte o conexiune specială cu muzica, dar și cu tot ce îl înconjoară. Un copil care vede lumea altfel decât cei din jurul lui. Am motive să cred că este un film din acela...terapeutic. Un film care, dacă îl lăsați, vă va atinge sufletul atât de blând încât vă veți bucura că ați lăsat deschisă calea.
Cumpărarea dvd-ului este varianta optimă de vizionare. Dar dacă doriți să-l vizionați online, vă propun varianta de mai jos preluată de aici (link).Vizionare plăcută!


Dacă ești pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


5 comentarii:

nan spunea...

Emotia si bucuria muzicii se impletesc cu frumusetea personajelor.

ion adrian spunea...

Multumesc pentru placerea de a revedea acest film sensibil.
Ce bine ar fi daca asemenea miracole chiar ar putea sa se intample, desi uneori...

Anonim spunea...


Multumim Adina,
Frumos,cand te lasi condus de muzica si iubire,ne depasim limitele!

Unknown spunea...

Frumos!

Lidia spunea...

Marita sa-ti "pierzi" timpul vizionandu-l !
L-am vazut de cel putin 3 ori !

Un film de exceptie!