"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 16 octombrie 2013

Partea "bună" a "defectelor"

Privind cu maximă sinceritate lucrurile în ansamblu putem observa că fiecare experiență de viață are două fațete pe care oamenii le numesc partea "bună" și partea "rea".
La fel se întâmplă și cu "defectele" sau "imperfecțiunile" noastre. Nimic nu e la întâmplare chiar dacă unii încă mai cred că ceea ce trăim este hazard. Putem crede că trăim în hazard doar dacă nu am căutat suficient rostul sau dacă ne grăbim să punem etichete experiențelor, lucrurilor, oamenilor...Dincolo de dualitate cred că lucrurile stau altfel, de aceea am utilizat ghilimele la cuvintele de mai înainte.
Dacă ar fi să reduc totul la o singură explicație, aș putea spune că rostul imperfecțiunilor este de a scoate la iveală alte posibilități, de a revela noi și noi valențe ale abilităților de care este capabil Omul, de a forța limitele acestuia cât mai departe.

Deși subiectul este vast, astăzi vreau să propun doar un exemplu de experiență a unui om care nu a încetat să caute rostul și până la urmă l-a și găsit transformând un astfel de defect într-un adevărat dar. Este vorba despre Phil Hansen - un artist ieșit din comun tocmai datorită particularității sale care constă în tremurul mâinilor. Vă las în compania acestuia cu speranța că experiența lui va constitui încă semn care să ne alimenteze motivația de a găsi darul din lucrurile pe care acum încă le etichetăm drepte "rele". Vizionare plăcută!
***Fotografia de mai sus reprezintă una dintre lucrările lui Phil Hansen, o veți recunoaște și în prezentarea acestuia.


Pe tema darului ce există în diversitate există ceva și aici (link) iar despre creativitate puteți găsi lucruri interesante și aici (link), aici (link) și  aici (link).
 Dacă ești pentru prima în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Poți alege ceva care să-ți placă din lista "Articole recomandate" sau orice subiect din tabelul cuvintelor cheie, ambele  fiind situate în coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...