"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 16 octombrie 2013

Partea "bună" a "defectelor"

Privind cu maximă sinceritate lucrurile în ansamblu putem observa că fiecare experiență de viață are două fațete pe care le putem numi: partea "bună" și partea "rea".

La fel se întâmplă și cu "defectele" sau "imperfecțiunile" noastre. Obișnuim să le punem etichete asemeni experiențelor, lucrurilor, oamenilor...Dincolo de dualitate cred că lucrurile stau altfel, de aceea anumitor cuvinte obișnuiesc să le pun ghilimele.

Dacă ar fi ca aceste "defecte" sau "imperfecțiuni" să aibă o explicație, aș spune că rostul lor este de a scoate la iveală alte posibilități, de a revela noi și noi valențe ale abilităților de care este capabil Omul, de a forța limitele acestuia cât mai departe.

Deși subiectul este vast, astăzi vreau să propun doar un exemplu de experiență a unui om care nu a încetat să caute rostul bolii sale și până la urmă l-a și găsit. L-a transformat apoi într-un adevărat dar. Este vorba despre Phil Hansen - un artist ieșit din comun tocmai datorită particularității sale care constă în tremurul mâinilor. Vă invit să-i urmăriți poveste cu speranța de a vă inspira să găsiți darul din lucrurile pe care acum încă le etichetăm drepte "rele". Vizionare plăcută!

***Fotografia de mai sus reprezintă una dintre lucrările lui Phil Hansen, o veți recunoaște și în prezentarea acestuia.


Pe tema darului ce există în diversitate există ceva și aici (link) iar despre creativitate puteți găsi lucruri interesante și aici (link), aici (link) și  aici (link).

Dacă ești pentru prima în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Poți alege ceva care să-ți placă din lista "Articole recomandate" sau orice subiect din tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişareNiciun comentariu: