"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 11 martie 2014

Oamenii care se hrănesc cu Lumină [documentar nou]

Vă amintiți cum era când v-ați îndrăgostit pentru prima dată? Vă amintiți că nu ne mai trebuia mâncare și că obișnuiam să spunem că "ne hrănim cu iubire"? În cazul când perioada aceea s-a mai estompat printre amintiri, probabil expresia vă pare acum doar o metaforă. Dar cred că este mai mult de atât. Cred că fenomenul îndrăgostirii chiar naște fluxuri energetice unice care hrănesc ființa în moduri subtile.

Am dat exemplul de mai înainte deoarece se apropie de subiectul documentarului pe care îl dau mai departe astăzi: alimentația cu lumină (prană) numită și breatharianism, inedia sau nutriţie solară (fără hrană solidă și chiar fără lichide în unele cazuri.)

Cel mai cunoscut caz de alimentație cu lumină este Jasmuheen (Ellen Greve). Aceasta a lucrat inițial ca și consultant financiar la o corporație australiană, și, după câteva schimbări majore pe care le-a făcut în viața ei, în 1993 a decis să accepte că este pregătită să se hrănească doar cu "prană" și foarte, foarte rar alimente ușoare. Ea a reușit să dea mai departe acest stil de viață scriind articole pe mai multe site-uri, susținând prelegeri și seminarii pe plan internațional.

Este autoarea a mai multe cărți care au fost traduse și în limba română - cărți care pot fi cumpărate de aici (link) cu transport gratuit oriunde în țară. A fost în România de mai multe ori și a susținut seminarii. Povestea ei de viață este complexă, dar cred că cel mai bine o puteți asculta povestită chiar de ea într-una din edițiile emisiunii "360 de grade" la care a participat. Consider că interviul este o bună introducere pentru filmul documentar care se găsește mai jos, de aceea îl dau mai departe aici:


Documentarul ce urmează reprezintă un fel de punere față în față a scepticilor din diverse domenii (medici, cercetători, biologi, etc.) cu cei ce practică acest mod de alimentație cu lumină (prană). Frumusețea filmului constă în faptul că este realizat într-un mod echilibrat, nepărtinitor, astfel încât cel ce îl vizionează poate să-și formeze o părere proprie despre subiect. Pentru realizarea filmului au fost intervievați numeroși oameni remarcabili din ambele "tabere", enumăr doar câțiva:

"Mataji" Prahlad JANI - YOGI – (83 de ani) a petrecut zeci de ani meditând într-o peșteră de munte, nu a mâncat și nu a băut de la vârsta de 8 ani; a fost investigat-link (și supraveghiat video în timpul testărilor) de către o echipă de cercetători a Ministerului Indian al Apărării condusă de Prof.Dr. Sudhir Shah (neurolog) – care este și el intervievat în film;
Prof. Dr. Brian David Josephson - fizician britanic, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1973 pentru descoperirea efectului care-i poartă numele, încă din anii ’70 acesta a început să studieze meditația transcedentală și să exploreze relația dintre mecanica cuantică și conștiință, punând bazele Mind–Matter Unification Project.
Prof. Dr. Gerhard W. Hacker – autor a peste 300 de articole științifice și căteva cărți, conduce Institute for Frontier Questions of Life, a pus la punct sistemul GDV de detectare a energiei vitale umane și a reacțiilor produse de stres;
Hira Ratan Manek – profesor de meditație, trăiește cu energie solară (sungazing) și apă din anul 1995, a fost investigat medical de două ori;
Dr. Ruediger Dahlke - de peste 30 de ani medic, autor si trainer, consideră că boala este un simbol, un mod prin care sufletul ne vorbește. Promovează psihosomatica holistică, care se extinde în dimensiuni mitice și spirituale și încurajează responsabilizarea, cu scopul de a dezvolta strategii de viață;
Tian Ying - Maestru Qigong trăiește din 1993 fără alimente solide, a fondat Institutul Gong Tian în Berlin;
Dr. Dean Radin - cibernetician la Institutul de Științe Noetice, studiază structura și caracteristicile conștiinței umane,  aptitudinile excepționale și fenomenele PSI (telepatia și percepția extrasenzorială). Este autor sau co-autor a peste 200 de lucrări științifice, articole și cărți, cunoscut și din alte documentare (mai ales din What the Bleep do We Know - link);
....și mulți alții.


Dincolo de importanța informațiilor pe care le conține, filmul:
- aduce o mare doză de conștientizare asupra capacităților nebănuite ale ființei umane și
- reflectă cât de dificil este drumul noilor modele de gândire până la a fi recunoscute pe plan "oficial".


Cărțile scrise de Jasmuheen pot fi cumpărate la prețuri foarte mici de aici (link) cu transport gratuit oriunde în țară.
Și dacă tot am amintit de sănătate și l-ați cunoscut în film pe Ruediger Dahlke, recomand cu încredere cele mai bune cărți pe care le-am întâlnit privind cauzele profunde ale bolilor și simbolistica acestora:
"Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
"Boala ca șansă" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
"Boala ca simbol. Manual de psihosomatică" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
"Boala ca metaforă" -Susan Sontag- comandă online aici-link;
"Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link.


În cazul când ai ajuns prima dată în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă. Poți folosi ca "hartă" a site-ului lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie aflate din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


7 comentarii:

Iesirea Din Matrix spunea...

Multumim pentru documentar. Il aveam pe lista de tradus de ceva vreme si abia astept sa-l studiem. Insa avem cateva observatii :
Hira Ratan Manek a fost prins mancand http://www.youtube.com/watch?v=X8WRQ1dUXWw .
De asemenea Jasmuheen a cam dat-o din colt in colt cand a fost supravegheata cateva zile in cazul unui documentar facut de cei de la 60 Minutes http://www.youtube.com/watch?v=vTxJq3k1G2s . Analizele ei aratau mari fluctuatii de la o zi la alta ceea ce nu ar fi fost normal sa existe la o persoana obisnuita sa nu manance.
Personal sunt inclinat sa cred ca e posibil asa ceva, insa e greu de verificat .... Nu am auzit de vre-un alt studiu pe Jasmuheen sau alte dovezi ... Jasmuheen are frigiderul plin acasa, deci e greu de verificat. Cine sta tot timpul cu ea, 24 din 24? Personal o consider pe Jasmuheen o agenta a dezinformarii de tip New Age inca de cand am vazut-o in documentarul Legenda Atlantidei, un documentar realizat de oculta pentru a induce masele in eroare. Limbajul ei de lemn new ageist inflorat si plin plin de expresii bombastice dar goale de continut este cel putin pt gustul nostru suspect dar ne provoaca si repulsie. Personal o banuim ca este falsa.
Suntem deschisi la idee insa, din pacate astfel de indivizi fac un deserviciu acestei idei.
Mai multe despre Jasmuheen am spus intr-un dintre articolele dedicate autotrofilor de pe blogul nostru http://fymaaa.blogspot.ro/2012/07/autotrofii-oameni-care-traiesc-fara.html

Adina Amironesei spunea...

Faptul că ne infuențăm unii pe alții la nivel energetic nu mai e un secret pentru nimeni. Rupert Sheldrake a demonstrat experimental cum acțiunile unui om supravegheat (cu sau fără știrea lui) sunt influențate de observatori (chiar și când aceștia nu au nici o intenție). Imaginați-vă ce se întâmplă când observatorul are o intenție :D Imaginați-vă ce modificări apar în câmpul persoanei observate când intenția declarată a observatorului este aceea de a demonstra că ceea ce spui/faci este o minciună. (M-am referit aici la fluctuațiile de care spuneți în cazul lui Jasmuheen.)
Cum ne comportam la școală când un profesor ne dădea un exercițiu și se uita la noi abia așteptând să greșim? :D Puteam să fi învățat oricât de mult și oricum greșeam și la exerciții foarte simple (confirmându-i așteptarea) - asta doar așa de amuzament...
Și doar ca o notă: (așa cum spuneam și în prezentarea serialului Oamenii de Mâine) nu mă mir că cei mai mulți oameni care au reușit să obțină vreun rezultat ieșit din comun stau ascunși. De ce să iasă să arate astfel de lucruri? Ca să primească tonele de scepticism peste ochi? Să devină cobai echipelor de cercetare? Sau de ce...:))
---------------
Oamenii sunt liberi să creadă ceea ce vor să creadă. Iar Universul le va pune mereu la dispoziție dovezi pentru a le întări credințele oricare ar fi acestea. Vedem falsitate peste tot in jurul nostru, atunci ne vor apărea dovezi peste tot că toți oamenii sunt falși. Suspectăm că toți oamenii au mereu interese ascunse, atunci ne vor apărea în cale doar oameni care au interese ascunse (m-am referit aici și la multele teorii privind conspirațiile). E o lege a naturii. Ceea ce emitem, aceea primim înapoi.
Ceea ce se scapă din vedere cu voie sau fără voie (sau pentru că este foarte greu de acceptat) este faptul că exteriorul reflectă întotdeauna interiorul, în Univers totul fiind personal - în acord cu fizica cuantică (așa cum a spus-o și Bruce Lipton de multe ori).
Nu mă interesează dacă unul sau altul din filmul acesta este fals. Dacă este doar un singur om care a trăit sau trăiește hrănindu-se cu fotoni acesta este singurul lucru care contează (pentru mine). Iar eu CRED că acest lucru este POSIBIL. Și asta nu doar datorită experimentului realizat pe "Mataji" Prahlad JANI - link. Dar pentru că nu vreau să conving pe nimeni de nimic, mă opresc aici.
Felicitări pentru munca pe care o faceți :)

Iesirea Din Matrix spunea...

Eu personal am fost extrem de naiv si de credul foarte foarte mult timp crezand ca cei din jur sunt bine intentionati, sinceri (asa cum eram eu ca si copil) mai ales in grupul oamenilor care vor sa evolueze constient(asta la inceputul cautarii spirituale) insa pe masura ce am inceput sa cunosc oamenii am descoperit ca traiam intr-o lume a fanteziei ... Multi oameni continuau sa minta dar sub pretexte spirituale inalte, oamenii mint din foarte multe motive si unii chiar cred ca spun adevarul. Deci in cazul meu cel putin, atat cat pot fi eu constient de asta, nu mi se aplica chestia pe care-o spui. Nu tot timpul. Am crezut poate prea mult ca oamenii sunt buni in esenta lor , iar greselile pe care le fac sunt doar scapari de moment, insa in timp am aflat ca nu e chiar asa . Lucrurile sunt un plic mai complicate ... parerea mea ...
Nu am putut sa cred in teoria conspiratiei mult timp cand am inceput sa aflu de diversele scenarii (acum 20 de ani aprox). Nu am putut sa cred ca oamenii pot fi atat de rai, de lacomi, de falsi, de odiosi. Eu nu eram asa si nu imi puteam imagina de ce ar fi fost altii atat de diferiti, insa in timp am inceput sa inteleg si altfel lucrurile si sa fiu mai echilibrat. Deci in cazul meu au aparut situatii si evenimente care sa ma echilibreze si nu care erau conforme viziunii mele fanteziste si optimiste despre viata si oameni. (atat cat le puteam constientiza eu - poate cele inconstiente, conditionarile karmice sa fii fost diferite, nu stiu, desi nu cred - eram credul pana in strafunduri). Deci credintele mele constiente, au chemat situatii contrare care sa ma echilibreze, nu asemenatoare lor. Asa ca este discutabila teoria rezonantei , legea atractiei ... Cred ca sunt nivele si nivele de aplicare ...
Ar trebui sa te intereseze totusi daca unul sau altul dintre acesti indivizi sunt sarlatani sau ecscroci deoarece dau prost si fac un deserviciu ideei de bretherianism pe care tind sa o cred posibila. Incurajand escrocii sa se exprime, platindu-le serviciile, cursurile, investesti energie intr-o directie aiurea ... Abordarea stiintifica cere mai multa rigoare si mai putina credulitate asa ca mai bine investesti energie in directia rigurozitatii ... Asa cum am spus, nu am vizionat documentarul si nu stim ce alte cazuri mai sunt prezentate, insa ne-au ajuns la cunostinta multe alte cazuri de bretherianism (mai sunt o gramada descrise in cartea lui Paramahansa Yogananda - Autobiografia unui yoghin) ... deci credem ca e posibil asa ceva, insa sa verificam cu atentie pe cei care pretind asa ceva deoarece unii obtin alte beneficii minciunind ...

MONICA spunea...

Am urmarit un scurt documentar despre SUNGAZING si am rezonat foarte mult cu ideea aceasta , de hranire cu lumina SOARELUI! CRED si SIMT ca este adevarat cu SUFLETUL, avand in vedere ca toti tindem, cand apare Soarele,sa ne indreptam ochii spre lumina lui binefacatoare.E bine sa fii fff atent, rational, doar ca, Ratiunea este buna pana pana la un punct, ca apoi sa fie o problema , pentru ca intervine EGO-ul.
Cred ca in aceste TIMPURI ar trebui sa fim deschisi catre orice cale de schimbare a modului cum percepem si ne traim viata intr-un mod consumist.

Stephan spunea...

Ceaules Adinutza, :-)
In primul, ultimul rind, si cel din mijloc, vreau sa iti multumesc pentru activitatea care o ai in general. Ma unje la pipota, si la coreason, si la greer.
Evident Rezonantza a determinat Sincronizarea cu postarea aceasta. Urmaresc extrem de rar blogul tau, in comparatzie cu cit ash vrea. [sh multe alte bloguri mega.marfar care ''se egzista'']
Genul de confirmari posibile care inunda ''pe peste tot'', sint un motor si un combustibil, pentru 'inaintare' sau pentru entuziasmul necesar ei.
Astfel meritzi o mega.imbratzi.share pentru...[com]pasiunea ta, [dinspre partea lui je, desi sint convins ca mii de ei/noi, simt la fel, dar asa sint ei mai timizi si se abtzin].

2.Revenind la subiect; Hranirea!
Esentzial proces, care totusi privind la baza, e un Flux Continuu, un circuit cel mult, un ceva alternativ ca valurile, in ocean, in cimp.[quantic fireste]
Ceea ce numim noi realitate este la baza, doar cimp si evident pare sa aiba si densitatzi, corpuri, inclusiv ''fizice'', dar realitatea baza este metafizica, unda, energie fara forma, care poate fi observata totusi ca si vibratzie, valuri, corpuri.
Astfel ca singura hranire este o alimentare in flux cu vibratzie, cimp, energie, care se manifesta si ca ''Lumina''.
Simplificat spus corpul [si] cel fizic, este alimentat cu vibratzie, cu iubire, artistic, armonie, meditatzie, arta, muzica, frumos.
Mediul universal, natural, impersonal, asa este la baza. Vorbind totusi de medii specializate, cum e cel social, uman....eeee, de aici e alta treaba, sau mincare de peste, prajit fireste.
Ca sa te mentzii in vibratzia iubirii aici.ashea, haa, aaa, iti trebe un chic de consecventza, atentzie, disciplina. Altfel, daca intri in fenomenul de reactivitate la exterior, esti ''halit'', adica musai tre sa te Anesteziezi, imbetzi, dormi, refulezi in ''excitatzii''la kilogram.
Calea spre si prin ''lumina'' este total non.violenta, inafara ideii de polaritate, este neutralitate, normalitate, pace, liniste...
Astfel Ieshirea din ...Alimentatzie [nu din matrix], este un mare bonus, care se intimpla de la sine, prin faptul ca nu-ti mai vine sa maninci orice, instant renuntzi la canibalism, apoi la cantiatea alimentara, apoi umbli continuu la calitate, pina nu mai simtzi nevoia, aproape deloc, sau rar si foarte rar, tot cu motiv anestezic.
E un proces ce vine sau curge o data cu pasii tai spre armonie, spre pasiune, spre o iubire din ce in ce mai autentica, intensa si pluri.directionala, care obligatoriu transforma orice ostilitate, in care inevitabil devii una cu tot, dincolo de forme, persoane, devii viatza sau ''esentza'' cum i se mai spune.
Incercarea de a obtine ceva cu ''stilul smuls'', in sfera subtila, in descoperirea vietzii, a ta, este din tzava inutila, cu in.suscces garantat.
Vointza sau imcapatzinarea si graba, nu au legatura cu ''evolutzia'' cu vibratzia mai inalta sau cu cresterea ei. 100%!
Poate doar la inceput, e un chic de fortzare. Initzial nu credeam ca voi rezista nici o zi, fara sa ''dau balastru la basculanta'', dar trebuia sa fac asta, drumul pe acolo era, trebuia verificat si demonstrat. Mai ales ca incercam un grup de fo 40-50 de noi, simultan, fiecare unde era.
Sh, uimire maxima, dupa cam trei zile trece sevrajul. In a patra zi deja nici nu te mai gindesti la mincare, decit asa ca la o amintire. De prin a 14-15 zi deja te gindesti sa te lasi de tot.
Am repetat experimentul de peste zc ori si...perceptzia se modifica radical, parca ai trai intr-un vis, intr-o dimensiune paralela cu cea anterioara, care acum ti se pare sa fi fost ca un vis, ca o eroare.
Satisfactia si binemerciul interior, curg de la sine, esti ca intr-o meditatzie permanenta, luciditatea atinge cote, net noi sau neasteptate, si emotional se instaleza o armonie care aproape nu mai ai cu ce sa o afectezi.

Stephan spunea...

Efectiv simtzi cum asta te...hraneste, dar mai corect spus, iti da viatza, o face sa curga prin tine cu alta intensitate.
Dar, aici a aparut un mare dar, la mine cel putin, dar si le cei care au mai incercat fenomenul.
Apare o distantza in comunicare, si rezonantza cu toti cei care iti erau aproape. Tzii mai mult la ei, simtzi chiar mai intens, insa iti devine arhi.evident urmarindu-i cum se faulteaza singuri mental si emotional, si prin orice actiuni, din toate pozitiile posibile si privesti cu uimire cum urla incontinuu desi sint singurii care se faulteaza.
E asa ceva ca spectacol e greu de suportat, si distantza creata, pentru ca devii aproape de neinteles pentru ei. Si mai apare ceva; parca se simt amenintzatzi de actiunea ta, care nu mai maninci cu ei, nu mai bei cu ei, un mobil major al relationarii se incheie si apare o alegere inevitabila:
Ramii in acelasi univers, rezonantza cu ei, sau ...cu inima sfishiata lasi sa se produca despartzirea. Daca este brusca este de nesuportat, e ca si cum ai muri, chiar tu cel care erai inainte, si toata joaca aia nebuna, dar impreuna cu ei toti.
Exista si o cale intermediara, lenta, in care propria crestere a frecventei, armonia, linistea, detasharea de jocul exclusivist exterior... pina la urma duce tot la culmi si creste in care nu se mai incumeta aproape nimeni. Coplesitoare consecintza, zdrobitoare aproape.
Totusi are un rost natural. Ramii in inchisoarea mentala generala si ajutzi cu ce poti, sau iesi inafara, dar esti aproape singurel [nu chiar] si ajuti mai eficient, mai tzintit, si faci ''gauri'' mai mari in ''zidurile mentale sociale''.
Un alt shoc incredibil este cind faci gaura cit autostrada si doar extrem de putini vor sa iasa afara si majoritatea se intorc. Abia poti sa mai respiri cind vezi asta. E dincolo de orice plins si orice compasiune.
Stiu ca google are limita la 5000 de caratere, aprox o pagina, dar nu are contor sa vad cit mai am. Stiu ca nu se poate spune tot, dar totusi asa ma exprim cu totul, oricit. 

Stephan spunea...


3.Asa ca doar incerc sa ating si un alt subiect ''comentariile''.
Personal o ador pe Jasmuheen, pentru multe, dar mai ales pentru curajul si increderea ei de a se baga in troaca mass-media. Pentru ca a scris, documentat cit a putut, fiecare pas pe care l-a facut, in toate directiile, si mai ales pentru subiectul ''Living on Light" care este un subiect mega, giga, hiper. A inspirat muuuult din fiinta umana planetara actuala.
Despre teste si demonstratii medicale, haa, e chestie de negociere cu ''shacalii'' care n-or vrea neam sa ii poti contrazice. As face o treaba de asta daca imi asigura toate conditziile posibile sa simt armonia, muzica, natura, arta, frumosul, prietenii pe parcursul experimentului care poa sa il filmeze oricit. [mai putin cind fac amor] :-)
Daca te lasi la mina lor, au un dar diabolic de a-ti strica energia din orice directie. Tre sa stai in meditatzie mereu ca sa te mentii...in emisie continua.
Pentru voinicu de la IdM, da, Sinceritatea este o conditzie de baza pentru COexistentza. Ma intereseaza la maxim acest factor, dar niste ''invizibili'' mi-o reamintit mereu: ''fii tu insati, inclusiv sincer si treaba e rezolvata.''
Si zice nenea [ca si lui Matt], Lupta cu Exteriorul, nu va rezolva nimic, va strica, si in primul rind energia ta, puterea ta, eficeintza ta, tot in definitiv. Asta apropo de ''unde investim energia=atentzia'' si pe a noastra si pe a tuturor.
Nu i-am crezut pe ''invizibili'' cu felul lor de a ne proteja prin a se mentzine la ''nevedere'', motivind ''impactul informational''. I-am invocat expres sa-mi dea o dovada de impact informational, pentru ca io credeam ca fac fatza. Ii invocam sa se arate public. Si ei nu si nu, pina cind mi-o pus in fatza blogul Iesirea din Matrix si Dezvaluiri.
Ani de zile a trebuit sa imi revin din shoc, si nici acum pe deplin, desi stiam ca va veni si ziua cind va trebui sa ma confrunt cu astfel de informatii, dar am facut-o prematur, cind inca nu eram nicidecit pregatit sa infrunt mega.paradoxul, Evolutzie-Involutzie.
Mi-a fost greu sa ramin doar in sfera constructiva, zen, si acum imi este. Dar stiu tot de la invizibili ca...''te putem ajuta doar sa construiesti, cind distrugi sau esti ostil...esti pe cont propriu, sau cu alta ''asistentza''. :-)
Sper sa intre tot comentul, desi poti sa il si stergi din partea me, si inca o data Qosonom Szepen si Huggy :-) all4fun is well done.