"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 1 martie 2014

Efectul efortului comun

Se spune că orice lucru își pierde din strălucire atunci când ne obișnuim cu el. Cred asta pentru că am verificat-o de foarte multe ori. E aproape o lege universală. Multe lucruri de care beneficiem zi de zi devin parte din peisaj, intră în cenușiul "obișnuit"-ului în care își pierde uneori total valoarea.
Unul dintre aceste lucruri este enciclopedia online Wikipedia. Nu știu câți oameni dintre cei care o folosesc știu că aceasta este rezultatul unui efort comun imens. Nu știu câți oameni știu că tot acest efort imens este voluntar. Și nu știu câți oameni știu cum anume funcționează și cât de vastă este aceasta.
De exemplu, în cazul versiunii site-ului în limba engleză numărul articolelor a depășit 4 miliarde și jumătate. Oare cât timp și energie s-a dăruit pentru scrierea lor? Versiunea în limba română - link a fost înființată în 15 iulie 2003 și s-a îmbogățit până astăzi cu peste 241 de mii de articole. 
Pentru că acest proiect de voluntariat este cel mai mare efort comun pe care îl cunosc și pentru că merită să fie cunoscut mecanismul funcționării acestuia spre inspirația voluntariatului și dăruirii în general, am ales să dau mai departe astăzi povestea Wikipediei. Vizionare plăcută!


Putem fi siguri că împreună va însemna mereu mai mult decât suma energiilor noastre - (link). Despre lucuri pe care nu le mai prețuim deoarece ne-am obișnuit foarte mult cu ele se vorbește și aici (link) iar despre dăruire aici (link).
Dacă tocmai ai ajuns aici, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi să te facă să mai treci din când în când. Lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie te pot ajuta să găsești mai ușor subiectul care te interesează, ambele fiind în coloana din dreapta.
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu: